Ο Κατρούγκαλος απαντά για τις συντάξεις των 24.000 ευρώ και τις κατηγορίες Βρούτση

Ο Κατρούγκαλος απαντά για τις συντάξεις των 24.000 ευρώ και τις κατηγορίες Βρούτση Facebook Twitter
EYROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΤΕΡΓΙΟΠΟΥΛΟΣ
1

Μετά το σχετικό σχόλιο από πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, ο Γιώργος Κατρούγκαλος απάντησε στις κατηγορίες του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση για συντάξεις 24.000 ευρώ που δίνονταν με βάση τον «νόμο Κατρούγκαλου».

«Δεν ξέρω που αναφέρεται ο Γιάννης Βρούτσης όταν μιλάει για αυτές τις πολύ υψηλές συντάξεις», ανέφερε ο τομεάρχης Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας πως «το όριο για πολλαπλές συντάξεις είναι 3 χιλιάδες ευρώ» και συμπλήρωσε πως η μόνη εξαίρεση μπορεί να είναι μερικές ειδικές κατηγορίες που έχουν καταβάλει υπέρογκες εισφορές και εμπίπτουν σε μεταβατικές διατάξεις του νόμου.

Ο Γιώργος Κατρούγκαλος, μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του kontra, έστρεψε επίσης τα βέλη του εναντίον του Γιάννη Βρούτση, με αφορμή τις δηλώσεις του υπουργού Εργασίας και την εκκρεμότητα έκδοσης 300.000 συντάξεων.

«Θεωρεί ότι οι αριθμοί ανήκουν στον κλάδο της φανταστικής λογοτεχνίας», ανέφερε χαρακτηριστικά παραπέμποντας στις διορθωτικές δηλώσεις του κ. Βρούτση που έλεγε ότι ο αριθμός είναι πολύ μικρότερος.

Επίσης, εξήγησε ότι συνυπολογίζονται ως εκκρεμείς συντάξεις και τα εκκρεμή ζητήματα, «μέχρι και αιτήματα για την αλλαγή διεύθυνσης κατοικίας», καταλήγοντας πως «πρέπει να είμαστε προσεκτικοί τι λένε οι πολιτικοί, αν λένε την αλήθεια, καθώς μεγάλα ψέματα μπορεί να βρίσκονται στις στατιστικές».

Δείτε το βίντεο:

 
Πολιτική
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Email Ασημακοπούλου σε αποδήμους: Τι απαντά η ευρωβουλευτής στις κατηγορίες για τα προσωπικά δεδομένα

Πολιτική / Email Ασημακοπούλου σε αποδήμους: Τι απαντά η ευρωβουλευτής στις κατηγορίες για τα προσωπικά δεδομένα

«Ουδέποτε έλαβα προσωπικά δεδομένα από το Υπουργείο Εσωτερικών ή άλλο φορέα της κυβέρνησης που να αφορούν στους Έλληνες του εξωτερικού» υποστηρίζει η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Και εντάξει, δεν ξέρουμε προς το παρόν κατά πόσο ευσταθεί ή είναι αληθές το ζήτημα των συντάξεων, του ποσού των 24.000€, όμως ο νόμος Καντρούγκαλου που αφορά τους μισθωτούς υπαλλήλους με μπλοκάκια (μισθωτοί με δελτίο παροχής υπηρεσιών), πλήρους και εξαρτημένης εργασίας («απασχόλησης» όπως μετάλλαξαν την ονομασία «εργασία»...), χαντάκωσε πολλούς εργαζόμενους («απασχολούμενους...!»), καταργώντας πληθώρα εργασιακών δικαιωμάτων (επιδόματα, δώρα, αναρρωτικές άδειες, άδειες εγκυμοσύνης, λοχείας, μητρότητας, ακύρωση ευθύνης εργοδότη/των σε περιπτώσεις εργατικών ατυχημάτων ή δυστυχημάτων κτλ.). Να τον χαίρεστε εκεί στον Σύριζα αυτόν τον άνθρωπο, «πλημυρισμένο» μέσα στην ασυγκράτητη ανοησία του, που τον κάνατε και υπουργό!.....και ναι, επιφυλάσσομαι ως προς αναλήθεια της παροχής των τεράστιων συντάξεων (πολύ συγκεκριμένων κλάδων όπως φαίνεται), καθώς, πολύ φοβάμαι πως όντως ισχύουν.Υ.Γ.: Περιορίστηκαν έως και κόπηκαν συντάξεις ανάπηρων ατόμων και ΑμεΑ για να παίρνουν κάποιοι δικαστικοί μηνιαία σύνταξη που δεν θα πάρει ούτε ο... Μπιλ Γκέιτς...!