Προσωπικότητα ξεχωριστή και αγαπητή, ο Άγγελος Παπαδημητρίου ανακοινώθηκε απόψε από τον Κώστα Μπακογιάννη στο ψηφοδέλτιο του συνδυασμού «Αθήνα Ψηλά».

 

Ο Άγγελος Παπαδημητρίου υποψήφιος με τον συνδυασμό του Κώστα Μπακογιάννη
Κώστας Μπακογιάννης και Άγγελος Παπαδημητρίου στην αποψινή παρουσίαση του συνδυασμού

 

Εικαστικός, ηθοποιός, περφόρμερ και Αθηναίος που έχει ταυτίσει πολύπλευρα το όνομά του με την τέχνη, ο Άγγελος Παπαδημητρίου αποδέχθηκε την πρόταση του Κωστή Μπακογιάννη για το Δήμο Αθηναίων και φέτος το όνομά του φιγουράρει στο κεντρικό ψηφοδέλτιο.

 

Ο Άγγελος Παπαδημητρίου υποψήφιος με τον συνδυασμό του Κώστα Μπακογιάννη

 

O Άγγελος Παπαδημητρίου περιγράφει πώς του έγινε πρόταση και γιατί είπε το «ναι»:

 

«Πολιτεύομαι...

 

Δεν θα ήθελα να το μάθετε από άλλους...κατεβαίνω στις Δημοτικές εκλογές σαν Δημοτικός σύμβουλος της Αθήνας!

 

Με κάλεσαν ένα ωραίο πρωί πριν λίγο καιρό και εγώ βέβαια από ευγένεια αντί να τους πω όχι από το τηλέφωνο πήγα να τους το πω δια ζώσης απορώντας πως τους πέρασε από το μυαλό να προτείνουν εμένα που ουδέποτε είχα δώσει έστω και το παραμικρό " δικαίωμα " για τόσο " ανήθικες " προτάσεις " ...


Συνάντησα ευγενικούς ανθρώπους...ακούστε, τους είπα , εγώ είμαι ένας σοβαρός καλλιτέχνης που με θάρρος " εκτίθεμαι " 67 ολόκληρα χρόνια στα εικαστικά, στο θέατρο, στο τραγούδι...


Δεν διαθέτω τη " σοβαρότητα " που απαιτεί η πολιτική από τους πολιτικούς ακόμα και για αυτή τη τελευταία , άμισθη τρύπα του ζουρνά, σας ευχαριστώ για την πρόταση σας, χαίρετε και αντίο !


Μα ακριβώς αυτό θέλουμε από εσάς μια συμβουλή, μιά γνώμη, ζείτε πενήντα χρόνια στο κέντρο της Αθήνα..τη ματιά σας...

 

Δεν ξέρω πως μου ήρθε αμέσως στο μυαλό το μοναδικό αξίωμα που είχα ποτέ,αυτό του δεκανέα στο στρατό !!! τα είχα καταφέρει καλά σχεδόν τρία χρόνια...εδώ θα κωλώσω...σιγά !!!

 

Στο κάτω - κάτω μπορεί και να μη με ψηφίσετε και να γλιτώσω!


Να θυμάστε πάντως ότι το πρώτο που μ ενδιαφέρει είναι να κάνω κάτι, έστω κι ένα " τίποτα " για την πόλη μου που αγαπώ !»

 

Ο Άγγελος Παπαδημητρίου υποψήφιος με τον συνδυασμό του Κώστα Μπακογιάννη

 

Ο Άγγελος Παπαδημητρίου γεννήθηκε στο Κιάτο και σήμερα μένει στη Νεάπολη Εξαρχείων.

 

Έχει συμμετάσχει σε πολλές παραστάσεις, τόσο στο θέατρο πρόζας όσο και στο μουσικό θέατρο. Αναφέρουμε ενδεικτικά: Δωδέκατη Νύχτα του Σαίξπηρ σε σκηνοθεσία Ν. Χουρμουζιάδη στην Πειραματική Σκηνή της Τέχνης Θεσσαλονίκης (1995), Στησιχόρου και Πιπίνου Γωνία στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Όρνιθες του Αριστοφάνη σε σκηνοθεσία Ν. Αρμάου με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας (1996), Νεφέλες του Αριστοφάνη σε σκηνοθεσία Α. Βουτσινά στην Επίδαυρο (1998), Οπερέτα του Βιτόλ Γκόμπροβιτς σε σκηνοθεσία Β. Νικολαΐδη στο Κ.Θ.Β.Ε. (2005), Οι Απάχηδες των Αθηνών του Ν. Χατζηαποστόλου (2008) και Το Μικρόβιο του Έρωτα του Κ. Γιαννίδη (2009) στην Εθνική Λυρική Σκηνή, σε σκηνοθεσία Ι. Σιδέρη και Σ. Σπυράτου – Λ. Λιάβα αντίστοιχα, Σιρανό ντε Μπερζεράκ του Ε. Ροστάν σε σκηνοθεσία Ν. Καραθάνου στο Εθνικό Θέατρο (2010).

 

Το ρεπερτόριό του ως τραγουδιστή περιλαμβάνει κυρίως τραγούδια από την ελληνική οπερέτα και το ελαφρό τραγούδι. Έχει επίσης λάβει μέρος σε τηλεοπτικές σειρές και παραγωγές ενώ το ευρύ κοινό τον αγάπησε από το ρόλο του στο σίριαλ «Οι στάβλοι της Εριέτας Ζαϊμη». 

 

Ως εικαστικός έχει παρουσιάσει τα έργα του σε πολλές ατομικές εκθέσεις στην γκαλερί Νέες Μορφές στην Αθήνα (1993-2008), ενώ η πιο πρόσφατη έκθεσή του Castrato (2010) παρουσιάστηκε στην γκαλερί The Breeder, επίσης στην Αθήνα. Έργα του έχουν συμπεριληφθεί σε ομαδικές εκθέσεις σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό, μεταξύ των οποίων στην έκθεση Apperto 93 στην 45η Μπιενάλε της Βενετίας (1993) και στη 2η Μπιενάλε της Αθήνας με τίτλο Heaven (2009). Το 2010, έλαβε διάκριση από το Ελληνικό Τμήμα της Διεθνούς Ένωσης Κριτικών Τέχνης (AICA).