Στο ΣΥΡΙΖΑ ψάχνουν από την Κυριακή να βρουν τι φταίει για την ήττα τους, αλλά η Κατερίνα Νοτοπούλου σήμερα κάνει την αυτοκριτική της και δεν βρίσκει τίποτα λάθος - εκτός ίσως από τις ροζ γόβες που έβαλε.

 

Μιλώντας στο GrTimes, η Κατερίνα Νοτοπούλου δήλωσε ότι δεν ευθύνεται η ίδια για την ήττα της. Υπενθυμίζεται η υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ στον δήμο Θεσσαλονίκης ήταν τέταρτη στον πρώτο γύρο, με ποσοστό 13,51% (16.666 ψήφους).

 

Νοτοπούλου για τους λόγους που έχασε: Δεν εντοπίζω λάθη - Αν φταίνε οι ροζ γόβες θα το κρίνετε εσείς...

 

Η Κατερίνα Νοτοπούλου δήλωσε ακόμη, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ότι το Μακεδονικό επηρέασε την παράταξή της και τον ΣΥΡΙΖΑ. «Αν δεν υπήρχε η αγωνία των συμπολιτών μας για τη Συμφωνία των Πρεσπών ο ΣΥΡΙΖΑ θα είχε καταγράψει σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα διαφορετικά ποσοστά. Είμαστε οι μόνοι που λύσαμε ζητήματα στη Βόρεια Ελλάδα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

 

Οι ερωτήσεις και οι απαντήσεις σε απόσπασμα της συνέντευξης:

 

Δυο μέρες μετά το αποτέλεσμα των εκλογών της Κυριακής που το βράδυ εξελίχθηκαν σε θρίλερ για εσάς και την παράταξή σας πως αισθάνεστε;

- Δεν είδα τα πρώτα exit poll. Η Κυριακή ήταν μια δύσκολη μέρα. Από το πρωί βλέπαμε την ελπίδα του κόσμου, εκείνους που ερχόταν στο εκλογικό κέντρο. Τελικά το βράδυ είδαμε ένα διαφορετικό αποτέλεσμα. Μας άφησε για χίλιες ψήφους εκτός δευτέρου γύρου. Υπήρξε μια στεναχώρια, ωστόσο εμείς χαμογελάμε γιατί σε έναν χώρο που κατέρρεε στην πόλη εμείς καταφέραμε να βγούμε μπροστά. Εκλέξαμε επτά δημοτικούς συμβούλους.

 

 

Προσωπικά λάθη κάνατε;

 

- Συνηθίζω να κάνω έντονη αυτοκριτική αλλά δεν μπορώ να εντοπίσω λάθη από την παράταξή μας. Οι υπόλοιπες παρατάξεις πράγματι έκαναν λάθη. Αν είναι λάθος ότι κάποια στιγμή έβαλα ροζ γόβες και συζητήθηκε τόσο, αυτό θα το κρίνετε εσείς. Λάθος ίσως ήταν ότι έχασα τόσο χρόνο, προκειμένου να πείσω ανθρώπους να συμπορευτούν μαζί μας, ανθρώπους που ήδη μοίρασαν την εξουσία από άλλες θέσεις.