ΝΔ: «Η νίκη στους λεγόμενους μη προνομιούχους δήμους διαψεύδει το αφήγημα του ΣΥΡΙΖΑ»

ΝΔ: «Η νίκη στους λεγόμενους μη προνομιούχους δήμους διαψεύδει το αφήγημα του ΣΥΡΙΖΑ» Facebook Twitter
0

Η Νέα Δημοκρατία, αποτιμώντας τις εκλογές, κάνει λόγο για διάψευση του αφηγήματος του ΣΥΡΙΖΑ, εμπιστοσύνη στον Κυριάκο Μητσοτάκη αλλά και νίκη στις περιφέρειες χωρίς ιστορικό προηγούμενο. 

«Η νίκη της ΝΔ ακόμη και στους λεγόμενους μη προνομιούχους δήμους όπως το Αιγάλεω, ο Κορυδαλλός, η Ελευσίνα, η Μάνδρα, ο Ασπρόπυργος όχι μόνο διαψεύδει το αφήγημα του ΣΥΡΙΖΑ ότι δήθεν εκπροσωπεί τους πολλούς αλλά αποδεικνύει και ότι οι πολίτες που περισσότερο επλήγησαν από την κρίση και αναζητούν σήμερα μια καλύτερη προοπτική, όπως άλλωστε έδειξαν και τα exit poll των ευρωεκλογών, εμπιστεύονται το θετικό μήνυμα της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη», αναφέρεται σε ενημερωτικό σημείωμα του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την αποτίμηση των εκλογών.

Σύμφωνα με τη ΝΔ «εκτός από τις περιφερειακές εκλογές, όπου η Νέα Δημοκρατία κατόρθωσε να κερδίσει τις 12 από τις 13 περιφέρειες, γεγονός που δεν έχει ιστορικό προηγούμενο, σημαντική είναι και η αύξηση της επιρροής της σε δήμους, μικρούς και μεγάλους, όλης της Ελλάδας. «Είναι ενδεικτικό ότι από τους 332 Δήμους της επικράτειας εξελέγησαν 152 δήμαρχοι που είναι οι ίδιοι μέλη της ΝΔ ενώ άλλοι 69 έχουν μέλη της ΝΔ στους συνδυασμούς τους. Τα αποτελέσματα αυτά υπερβαίνουν σε ποσοστό επιτυχίας κατά πολύ ακόμη και τις αυτοδιοικητικές εκλογές του 1990 που ήταν μέχρι πρότινος τα καλύτερα στην ιστορία της παράταξης. Για να δοθεί μια συγκριτική εικόνα των μεγεθών, επισημαίνεται ότι με επίσημη στήριξη μόνο από τον ΣΥΡΙΖΑ εξελέγησαν μόλις 17 δήμαρχοι, ενώ άλλοι 18 εξελέγησαν με επίσημη στήριξη ΚΙΝΑΛ και ΣΥΡΙΖΑ», προσθέτει η Νέα Δημοκρατία. 

Σύμφωνα με την ανάλυση της ΝΔ «τα εντυπωσιακότερα αποτελέσματα καταγράφηκαν σε δήμους της Αττικής, στους οποίους η επικράτηση της σηματοδοτεί από μόνη της την πολιτική αλλαγή που επιθυμούν οι πολίτες. Και αυτό γιατί στις χθεσινές αυτοδιοικητικές εκλογές ανατράπηκαν εκλογικοί συσχετισμοί δεκαετιών σε σειρά δήμων, ιδίως της Δυτικής Αττικής, του Πειραιά και του δυτικού τομέα Αθηνών, που θεωρούνταν προπύργια του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, ακόμη και του ΚΚΕ».

Συγκεκριμένα,όπως αναφέρει η ΝΔ, από τους 5 δήμους που συγκροτούν την περιφερειακή ενότητα Δυτικής Αττικής, οι υποψήφιοι της Νέας Δημοκρατίας κατάφεραν για πρώτη φορά να κερδίσουν τους 4. Στην Ελευσίνα και τη Φυλή επικράτησαν μάλιστα από την πρώτη Κυριακή, ενώ χθες στελέχη που προέρχονται από τη ΝΔ εξελέγησαν με ποσοστά άνω του 50% τόσο στον Ασπρόπυργο όσο και στη Μάνδρα. Στα δε Μέγαρα επικράτησε ανεξάρτητος υποψήφιος που δεν υποστηριζόταν από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Και στον δυτικό τομέα Αθηνών, η ΝΔ τονίζει ότι τα αποτελέσματα ήταν εντυπωσιακά. Έτσι, στο Αιγάλεω, επικράτησε ύστερα από 13 ολόκληρα χρόνια ο υποστηριζόμενος από τη ΝΔ κ. Γιάννης Γκίκας ο οποίος μάλιστα κατάφερε να κερδίσει στο νήμα τον νυν δήμαρχο Δημήτρη Μπίρμπα με μόλις 54 ψήφους διαφορά κάτι που «προφανώς σχετίζεται και την επιλογή του πρόεδρου της Νέας Δημοκρατίας να επισκεφθεί την τελευταία εβδομάδα το Αιγάλεω, καθώς και ότι εδώ και τρία χρόνια βρίσκεται πολύ συχνά σε γειτονιές της δυτικής Αθήνας οι οποίες άλλωστε δεν απέχουν πολύ από την νέα έδρα της ΝΔ στο Μοσχάτο». Η έκπληξη έγινε και στον δήμο Αγίων Αναργύρων-Καματερού ενώ και στο Μενίδι υποψήφιος προερχόμενος από τη ΝΔ επικράτησε του νυν δημάρχου.

Πέρα από τη Δυτική Αττική

Οι εκπλήξεις δεν περιορίστηκαν στη δυτική Αττική και στον δυτικό τομέα Αθηνών, λέει η ΝΔ καθώς «νίκες απέναντι σε νυν δημάρχους υποστηριζόμενους από τον ΣΥΡΙΖΑ τόσο στην Αγ. Παρασκευή, όσο και στου Ζωγράφου, ενώ ακόμη και η Καισαριανή άλλαξε χέρια περνώντας από τον εν ενεργεία δήμαρχο που προέρχεται από το ΚΚΕ σε υποψήφιο προερχόμενο από τη ΝΔ». Η ΝΔ υποστηρίζει πως τα αποτελέσματα στους δήμους της Δυτικής Αττικής, του Δυτικού τομέα Αθηνών και του Πειραιά συμβαδίζουν και με το αποτέλεσμα που καταγράφηκε χθες και στην περιφέρεια Αττικής. Σημειώνεται ότι και στις τρεις αυτές περιφερειακές ενότητες ο νεοεκλεγείς περιφερειάρχης κατόρθωσε στον δεύτερο γύρο να πάρει μεγαλύτερο τμήμα της πίτας των ψηφοφόρων που είχαν επιλέξει την πρώτη Κυριακή άλλους υποψηφίους σε σχέση με τη Ρένα Δούρου.

Σε ότι αφορά το Βορρά η ΝΔ θεωρεί χαρακτηριστική την περίπτωση της Καλαμαριάς. "Ένας δήμος προσφυγικός όπου ποτέ από τη μεταπολίτευση και μετά η ΝΔ δεν είχε κερδίσει και όπου από το 1982 επικρατούσαν οι υποψήφιοι του ΠΑΣΟΚ και παλιότερα της αριστεράς. Την Κυριακή η ΝΔ με τον 39χρονο Γιάννη Δαρδαμανέλη κέρδισε τον δήμο, λέει η ΝΔ.

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ