Με την Μπέτυ Μπαζιάνα, τον υποψήφιο ευρωβουλευτή Πέτρο Κόκκαλη, αλλά και τον Παύλο Πολάκη στο πλευρό του, ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε σήμερα στο κλειστό Γυμναστήριο του Εθνικού Σταδίου Χανίων.

 

Ο Αλέξης Τσίπρας, βρίσκεται στα Χανιά, στα πλαίσια συγκέντρωσης του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, με κεντρικό σύνθημα "Έχουμε την δύναμη δεν γυρίζουμε πίσω". Στην εκδήλωση έδωσαν επίσης το παρών οι υπουργοί, Γιώργος Σταθάκης, Ανδρέας Ξανθός και ο Ευάγγελος Αποστολάκης.

 

Η άφιξη του Αλέξη Τσίπρα στο εθνικό στάδιο Χανίων:

 

 

 

O Πρωθυπουργός στην ομιλία του ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Είναι μικρά πλέον αυτά τα γήπεδα για να χωρέσουν τον εθουσιασμό για τον αγώνα που έχουμε μπροστά μας». Ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι η ετυμηγορία του λαού είναι πολύ πιο βαριά εναντίον εκείνων που πορεύονται με θράσος και αλαζονεία, που «δεν είχαν τη στοιχειώδη εντιμότητα και ευθύτητα να αναλάβουν την ευθύνη για τις πράξεις τους», για το βάρος μιας τεράστιας κρίσης που σήκωσε ο λαός.

 

«Αυτοί που για δεκαετίες συμπεριφέρθηκαν ως σαν να τους άνηκε η χώρα, βρέθηκαν το 2015 τρεις φορές μπροστά στη λαϊκή ετυμηγορία και με την ψήφο του βρέθηκαν στο περιθώριο της πολιτικής ιστορίας. Και αυτό ήταν τελικά το μεγάλο, το αποφασιστικό βήμα για να σηκώσει ξανά η χώρα ανάστημα παρά τις πρωτοφανείς δυσκολίες στις οποίες βρέθηκε», είπε. «Εμείς, δεν πήραμε το τιμόνι της χώρας γιατί μας το χάρισαν οι ισχυροί ή μας το κληρονόμησαν οι ξακουστοί πρόγονοι μας. Εμάς μας έφερε στη θέση αυτή η συλλογική δύναμη των Ελλήνων και των Ελληνίδων που μας εμπιστεύτηκε, για να κάνουμε πράξη τα δίκια του λαού», είπε ο Αλ. Τσίπρας. Πρόσθεσε ότι οι ανάγκες του λαού είναι η μοναδική έγνοια με την οποία εργάζεται η κυβέρνηση επί τέσσερα χρόνια.

 

Mπέτυ Μπαζιάνα, Πέτρος Κόκκαλης, Πολάκης και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στο πλευρό του Τσίπρα στα Χανιά
Φωτογραφία από flashnews

 

Ο κ. Τσίπρας είπε ότι δέχτηκαν σκληρό πόλεμο τόσο από αυτούς στο εξωτερικό, αλλά και αυτούς στο εσωτερικό που δεν χώνεψαν ποτέ την πολιτική τους ήττα και επέλεξαν το φανατισμό, το ψέμα, το διχασμό για να υπονομεύσουν όχι το έργο της κυβέρνησης, αλλά την ίδια την ανάκαμψη της χώρας. Όμως, τόνισε, «δε λυγίσαμε, δεν ερωτευτήκαμε ξαφνικά την καταστροφική συνταγή των μνημονίων, κάναμε ένα αναγκαστικό δύσκολο συμβιβασμό το καλοκαίρι του '15, με μοναδικό ορίζοντα την υπέρβαση του, το τέλος των μνημονίων, την έξοδο της χώρας από το καθοδικό σπιράλ της ύφεσης και της λιτότητας». Σήμερα, είπε, αισθανόμαστε δικαιωμένοι γιατί δεν παραδώσαμε τα όπλα, γιατί μείναμε για το δίκιο των πολλών, γιατί τον Αύγουστο του 2018 βγάλαμε την Ελλάδα από τα μνημόνια.

 

«Ο καθένας και η καθεμιά γνωρίζει στη ζωή και στην τσέπη του, τι βίωσε ως το 2014 και τι βιώνει σήμερα», είπε ο Αλ. Τσίπρας. Σημείωσε ότι όσο κι αν κάποιοι προσπαθούν να κρύψουν την πραγματικότητα αυτό που θα παίξει καθοριστικό ρόλο στις ευρωεκλογές και τις εθνικές εκλογές που έρχονται τον Οκτώβρη είναι η οικονομία, δηλαδή το κριτήριο της ίδιας της πραγματικότητας, όχι της προπαγάνδας, όχι της λάσπης και της δολοφονίας χαρακτήρων που επιχειρεί ο τερατώδης μηχανισμός του ψέματος και της παραπληροφόρησης που έχει στήσει το παλιό καθεστώς απέναντι μας.

 

Mπέτυ Μπαζιάνα, Πέτρος Κόκκαλης, Πολάκης και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στο πλευρό του Τσίπρα στα Χανιά
Φωτογραφία από flashnews

 

Mπέτυ Μπαζιάνα, Πέτρος Κόκκαλης, Πολάκης και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στο πλευρό του Τσίπρα στα Χανιά
Φωτογραφία από flashnews

 

Mπέτυ Μπαζιάνα, Πέτρος Κόκκαλης, Πολάκης και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στο πλευρό του Τσίπρα στα Χανιά