Μπακογιάννη: «Ο Ερντογάν θα στραφεί προς την Ευρώπη» - Τα επόμενα βήματα της Τουρκίας

Μπακογιάννη: «Ο Ερντογάν θα στραφεί προς την Ευρώπη» - Τα επόμενα βήματα της Τουρκίας Facebook Twitter
0

Τα επόμενα βήματα της Τουρκίας ανέλυσε η Ντόρα Μπακογιάννη, σημειώνοντας μεταξύ άλλων πως ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν «βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην πιο δύσκολη στιγμή της καριέρας του».

«Είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε άνθρωπο του κεμαλικού μετώπου (Ιμάμογλου) να έρχεται πρώτος στη δημοσκόπηση και "ρίχνει" 5 μονάδες στον Ερντογάν», ανέφερε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, σημειώνοντας πως ο Τούρκος πρόεδρος αντιμετωπίζει μεγάλο οικονομικό πρόβλημα και έχει πλέον και μεγάλη κοινωνική αντίδραση στις μεγάλες τουρκικές πόλεις «κάτι που καταγράφεται και στις δημοσκοπήσεις».

Όπως τόνισε, «το γεγονός αυτό δημιουργεί πολύ μεγάλο εκνευρισμό στο τουρκικό κατεστημένο και προσπαθεί αυτή τη στιγμή να πετύχει κάποιου είδους νίκη, μετά και την δεινή ήττα στον Έβρο».

Σχετικά με το ενδεχόμενο νέας τουρκικής πίεσης στον Έβρο, η κ. Μπακογιάννη εκτίμησε ότι δεν θα ξαναδοκιμάσει γρήγορα γιατί ξέρει ότι η Ελλάδα είναι καλά θωρακισμένη και γιατί «γύρισε μπούμερανγκ αυτή η πολιτική από την ΕΕ».

«Πιστεύω ότι ο Ερντογάν θα ρίξει το βάρος του στη Λιβύη όπου εκεί είχε πράγματι κάποιες επιτυχίες, διότι μπόρεσε να οπισθοδρομήσει ο Χάφταρ. Η άποψή μου είναι ότι αργά ή γρήγορα και μάλλον περισσότερο γρήγορα από αργά θα στραφεί προς την Ευρώπη», σημείωσε η ίδια.

Σχετικά με τις προαναγγελίες τουρκικών γεωτρήσεων, η Ντόρα Μπακογιάννη είπε ότι δεν είναι και τόσο εύκολο και η Άγκυρα ξέρει καλά ότι τέτοιου είδους κινήσεις ενέχουν μεγάλους κινδύνους.

«Η Ελλάδα δεν είναι μόνη. Είναι πάρα πολύ καλά θωρακισμένη από τις συμμαχίες της, από τη στήριξη που έχει από την Ευρώπη και τις ΗΠΑ για την αποφυγή ενός τέτοιου ενδεχομένου και το ξέρει πολύ καλά ο Ερντογάν», ανέφερε, επισημαίνοντας πως «η Αθήνα πρέπει να αντιμετωπίζει την κατάσταση με πολύ μεγάλη ψυχραιμία και νηφαλιότητα, στέλνοντας σταθερά μηνύματα».

«Η Ελλάδα έχει κάθε διάθεση για διάλογο με την Τουρκία, αλλά έναν διάλογο ο οποίος δεν θα προκύπτει από πιέσεις και εκβιασμούς», κατέληξε. 

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης κατά Ανδρουλάκη στη Βουλή: Πολιτική κόντρα για ΟΠΕΚΕΠΕ και «γαλάζια συμμορία»

Πολιτική / Μητσοτάκης κατά Ανδρουλάκη στη Βουλή: Πολιτική κόντρα για ΟΠΕΚΕΠΕ και «γαλάζια συμμορία»

 Όταν απευθύνεστε σε αυτήν την παράταξη δεν θα χρησιμοποιείτε τον όρο «γαλάζια συμμορία», δεν τη δέχομαι από ένα κόμμα, που έχει στιγματίσει την πολιτική ζωή της χώρας, απάντησε σε υψηλούς τόνους στον Νίκο Ανδρουλάκη ο πρωθυπουργός
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης: «Κλείνει η δίοδος από Λιβύη προς Ελλάδα» – Τρίμηνη αναστολή ασύλου και δύο κλειστά κέντρα στην Κρήτη

Πολιτική / Μητσοτάκης: «Κλείνει η δίοδος από Λιβύη προς Ελλάδα» – Τρίμηνη αναστολή ασύλου και δύο κλειστά κέντρα στην Κρήτη

Σύλληψη και κράτηση για όσους εισέρχονται παράνομα στη χώρα – Νέα μέτρα υπό τον απόηχο της άρνησης Χάφταρ να δεχθεί την ευρωπαϊκή αποστολή
LIFO NEWSROOM
Γεραπετρίτης για μεταναστευτικό: Αν χρειαστεί, θα υπάρξει αυστηροποίηση των μέτρων

Πολιτική / Γεραπετρίτης για μεταναστευτικό: Αν χρειαστεί, θα υπάρξει αυστηροποίηση των μέτρων

Ο Έλληνας ΥΠΕΞ επισήμανε πως «η Ελλάδα θα μεριμνήσει ώστε να ελεγχθούν οι μεταναστευτικές ροές» και υπογράμμισε ότι η επιτήρηση θα ενταθεί στο πλαίσιο ευρωπαϊκής συνεργασίας
LIFO NEWSROOM
Αυξάνονται οι ροές μεταναστών σε Κρήτη και Γαύδο: Στη Λιβύη Πλεύρης και Ευρωπαίοι για συνομιλίες με Ντμπέιμπα - Χαφτάρ

Πολιτική / Αυξάνονται οι ροές μεταναστών σε Κρήτη και Γαύδο: Στη Λιβύη Πλεύρης και Ευρωπαίοι για συνομιλίες με Ντμπέιμπα - Χαφτάρ

Ευρωπαϊκή αντιπροσωπεία, με τη συμμετοχή των υπουργών Εσωτερικών της Ιταλίας και της Μάλτας, μετέβη στη Λιβύη για διαβουλεύσεις με τις πλευρές των Ντμπέιμπα και Χαφτάρ
LIFO NEWSROOM
Νίκος Χριστοδουλάκης: «Υπάρχει ένα οργανωμένο δίκτυο που αφαιμάζει κοινοτικούς πόρους με πολιτική κάλυψη»

LiFO politics / Νίκος Χριστοδουλάκης: «Ένα οργανωμένο δίκτυο αφαιμάζει κοινοτικούς πόρους με πολιτική κάλυψη»

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών και καθηγητής Νίκος Χριστοδουλάκης μιλά στη Βασιλική Σιούτη για το σκάνδαλο στον ΟΠΕΚΕΠΕ, δίνει τη δική του ερμηνεία και εκτιμά ότι η κρίση «δεν μας έκανε σοφότερους, αλλά χειρότερους».
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Πλεύρης: «Άσυλο τέλος για μουσουλμάνους από την Συρία»

Πολιτική / Πλεύρης: «Άσυλο τέλος για μουσουλμάνους από την Συρία»

«Eκδόθηκαν οι πρώτες αρνητικές αποφάσεις για αιτούντες προερχόμενους από τη Συρία, αφού συνεκτιμήθηκε ο λόγος της φυγής τους σε συνδυασμό με τα προσωπικά τους χαρακτηριστικά» δήλωσε ο υπουργός υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου
LIFO NEWSROOM