Έμμεση επίθεση στην υποψήφια ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Μυρσίνη Λοΐζου, εξαπέλυσε σήμερα η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Ντόρα Μπακογιάννη, με αφορμή παλιότερο σχόλιο της κόρης του γνωστού μουσικοσυνθέτη για την τρομοκρατική οργάνωση 17 Νοέμβρη. 

 

«Εγώ έχω μηδενική ανοχή σε αυτή την ιστορία. Τέρμα οι μπούρδες, τέρμα οι σαχλαμάρες. Ή βγαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ και λέει καθαρά ότι είναι απέναντι σε κάθε μορφής βία – όχι ρητορικά, πρακτικά. Δεν μπορεί να επιβραβεύω έναν άνθρωπο που λέει αυτά τα πράγματα», σχολίασε χαρακτηριστικά μιλώντας στον ΣΚΑΪ, «φωτογραφίζοντας» την υποψηφιότητας της Μυρσίνης Λοΐζου.  

 

Σε παλιότερη ανάρτηση της στο Twitter, η κα Λοΐζου είχε υποστηρίξει πως «τα θύματα της 17Ν θα έπρεπε να σηκωθούν και να μας ζητήσουν συγγνώμη» και, μετά την έκταση που πήρε το ζήτημα, απέδωσε σε «γλωσσικό ατόπημα» το tweet της που κατά την ίδια οφειλόταν στην «ψευδαίσθηση της προφορικότητας» των social media. Πρόσθεσε δε πως είχε ζητήσει συγγνώμη για τη συγκεκριμένη ανάρτηση. 

 

Η Ντόρα Μπακογιάννη πάντως κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ να δηλώσει ανοικτά την αντίθεσή του απέναντι σε κάθε έκφανση της βίας. 

 

«Δεν μπορείς να έχεις τον Κουφοντίνα να βγαίνει με 11 φορές ισόβια στα 25 χρόνια και να καταδικάζεις την καθαρίστρια σε 20 χρόνια», σημείωσε η πρώην υπουργός, υπενθυμίζοντας πως τα εγκλήματα κατά ζωής είναι εκείνα που σε οδηγούν σε ισόβια.

 

«Ο Κυρίτσης ζήτησε συγγνώμη γιατί "σηκώθηκαν και οι πέτρες"»

 

Σε ό,τι αφορά την τοποθέτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργου Κυρίτση, που υποστήριξε πριν λίγες μέρες ότι «δεν θυμάται» να έχει πεθάνει οποιοσδήποτε από μολότοφ, η Ντόρα Μπακογιάννη τόνισε πως ο κ. Κυρίτσης ζήτησε συγγνώμη λόγω της κατακραυγής επειδή «σηκώθηκαν και οι πέτρες». 

 

«Δεν ζήτησε συγγνώμη για τους αστυνομικούς, διότι οι αστυνομικοί είναι εκείνοι που καίγονται», πρόσθεσε. 

 

«Δεν είναι αδίκημα να έχεις στο χέρι μία μολότοφ. Δηλαδή αν έχω μία μολότοφ στο χέρι τι θέλω να την κάνω; Εγώ έχω στην κατοχή μου δέκα μολότοφ, τι θα τις κάνω;», αναρωτήθηκε χαρακτηριστικά η πρώην υπουργός.