Μόνη άφησαν την Κωνσταντοπούλου απόψε οι πολιτικοί αρχηγοί και ο Τσίπρας

Μόνη άφησαν την Κωνσταντοπούλου απόψε οι πολιτικοί αρχηγοί και ο Τσίπρας Facebook Twitter
5
Μόνη άφησαν την Κωνσταντοπούλου απόψε οι πολιτικοί αρχηγοί και ο Τσίπρας Facebook Twitter
ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αλεξανδρος Μπελτές

Ηχηρές ήταν οι απουσίες στην αποψινή εκδήλωση που διοργάνωσε για την επέτειο αποκατάστασης της Δημοκρατίας, η Ζωή Κωνσταντοπούλου. Από νωρίς το απόγευμα είχε διαρρεύσει σε δημοσιογραφικούς κύκλους πως όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί, αλλά και αρκετοί βουλευτές θα "σνόμπαραν" την πρόσκληση της Προέδρου για την εκδήλωση που με δική της πρωτοβουλία διοργανώθηκε.

Μόνη άφησαν την Κωνσταντοπούλου απόψε οι πολιτικοί αρχηγοί και ο Τσίπρας Facebook Twitter
ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αλεξανδρος Μπελτές

Οι καρέκλες που αρχικά ήταν άδειες στο περιστύλιο της Βουλής, καλύφθηκαν λίγο πριν την έναρξη της ομιλίας της προέδρου. Στην εκδήλωση τελικά δεν παρευρέθη ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, αλλά και κανένας από τους πολιτικούς αρχηγούς. Ηχηρή ήταν και η απουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, ενώ κανένα από τα κόμματα της αξιωματικής αντιπολίτευσης (πλην του ΚΚΕ) δεν έστειλε εκπρόσωπους.

Μόνη άφησαν την Κωνσταντοπούλου απόψε οι πολιτικοί αρχηγοί και ο Τσίπρας Facebook Twitter
ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αλεξανδρος Μπελτές
Μόνη άφησαν την Κωνσταντοπούλου απόψε οι πολιτικοί αρχηγοί και ο Τσίπρας Facebook Twitter
ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αλεξανδρος Μπελτές

Στην εκδήλωση μίλησαν εκτός από την κα Κωνσταντοπούλου και οι Μανώλης Γλέζος, Κώστας Μανταίος, Πέπη Ρηγοπούλου και Σπύρος Χαλβατζής.

Στο προαύλιο της Βουλής βρέθηκαν εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, αγωνιστών της Δημοκρατίας, μελών της κυβέρνησης, βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ του ΚΚΕ και του ΚΙΔΗΣΟ του Γιώργου Παπανδρέου, πανεπιστημιακών, εκπροσώπων του δικαστικού σώματος, της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Από την κυβέρνηση το παρών έδωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, τα μέλη της, Δημήτρης Βίτσας, Θοδωρής Δρίτσας, Νίκος Τόσκας, Παύλος Πολάκης, Τασία Χριστοδουλοπούλου και Θεανώ Φωτίου, ενώ παρών ήταν και ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Χρυσόγονος.

Μόνη άφησαν την Κωνσταντοπούλου απόψε οι πολιτικοί αρχηγοί και ο Τσίπρας Facebook Twitter
ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αλεξανδρος Μπελτές

Δείτε την ομιλία της προέδρου στην εκδήλωση:

5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης στην παρουσίαση του βιβλίου του Αλέξη Πατέλη: Όπως το 2023 έτσι και τώρα έχω εμπιστοσύνη στην κρίση του λαού

Πολιτική / Μητσοτάκης στην παρουσίαση του βιβλίου του Αλέξη Πατέλη: Όπως το 2023 έτσι και τώρα έχω εμπιστοσύνη στην κρίση του λαού

Ο πρωθυπουργός έδωσε το παρών στην παρουσίαση του βιβλίου του Αλέξη Πατέλη «Η Μεγάλη Επιστροφή: Ο δρόμος για την αξιοπιστία της Ελλάδας», στην Εθνική Πινακοθήκη
LIFO NEWSROOM
H χειραψία Μητσοτάκη-Καραμανλή και η απουσία Σαμαρά από την παρουσίαση του βιβλίου του Ευρυπίδη Στυλιανίδη

Πολιτική / H χειραψία Μητσοτάκη-Καραμανλή και η απουσία Σαμαρά από την παρουσίαση του βιβλίου του Ευρυπίδη Στυλιανίδη

Στο Ωδείο Αθηνών παρουσιάστηκε το βιβλίο «Τεχνητή Νοημοσύνη: Ανθρώπινα Δικαιώματα, Δημοκρατία & Κράτος Δικαίου» του Ευριπίδη Στυλιανίδη. Παρόντες ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Κώστας Καραμανλής, απών ο Αντώνης Σαμαράς
LIFO NEWSROOM
Εξεταστική για ΟΠΕΚΕΠΕ: Αντιφατική κατάθεση Βάρρα για Βορίδη – Άρνηση απαντήσεων και ένταση στη Βουλή

Πολιτική / Εξεταστική για ΟΠΕΚΕΠΕ: Αντιφατική κατάθεση Βάρρα για Βορίδη – Άρνηση απαντήσεων και ένταση στη Βουλή

Ο κ. Βάρρας, που παραμένει σύμβουλος του πρωθυπουργού για αγροτικά ζητήματα, υποστήριξε ότι έχει δεχθεί «δολοφονία χαρακτήρα» και έχει ήδη απευθυνθεί δύο φορές στους Ευρωπαίους Εισαγγελείς
LIFO NEWSROOM
Αλέκος Αλαβάνος για Αλέξη Τσίπρα: «Πρέπει να γονατίσει σε δεσπότη και να ζητήσει συγγνώμη για όσα έκανε στη χώρα»

Πολιτική / Αλέκος Αλαβάνος για Αλέξη Τσίπρα: «Πρέπει να γονατίσει σε δεσπότη και να ζητήσει συγγνώμη για όσα έκανε στη χώρα»

Οξύς υπήρξε και απέναντι στη σημερινή ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας πως η παρουσία του Σωκράτη Φάμελλου «δεν προσφέρει κάτι ουσιαστικά διαφορετικό» και πως το κόμμα παραμένει χωρίς σαφή πολιτική πρόταση
LIFO NEWSROOM
Μαρινάκης για Τσίπρα: «Την τελευταία φορά που είχε μιλήσει για λιμάνια, θάλασσες και φουρτούνες, ψάχναμε σωσίβιο»

Πολιτική / Μαρινάκης για Τσίπρα: «Την τελευταία φορά που είχε μιλήσει για λιμάνια, θάλασσες και φουρτούνες, ψάχναμε σωσίβιο»

«Θυμίζω ότι ακολούθησαν τα capital controls, οι κλειστές τράπεζες, το διχαστικό δημοψήφισμα και χρεώθηκε η χώρα μας πάνω από 100 αχρείαστα δισεκατομμύρια», είπε ο Παύλος Μαρινάκης.
LIFO NEWSROOM

σχόλια

3 σχόλια
"Όλοι μαζί κι ο(η)ψωριάρης(α)χώρια!" (να δείτε, στο τέλος θ'αρχίσουμε να τη λυπόμαστε). Αυτά είναι τα προεόρτια. Μα κάπως έτσιδεν είχαν απομονώσει και τον "γκουρού επί των οικονομικών", λίγο πριν τον αποσύρουν?
Η πολιτικη υποκρισια και ο τακτικισμος σ ολο τους το μεγαλειο! Ο καθενας κανει οτι γουσταρει, οποτε κ οπως γουσταρει! Μπροστα στις καμερες εχουμε φιλια κ εκδηλωσεις αγαπης κ πισω απο αυτες ο καθενας απευθυνεται στον Κομματικο του Στρατο μετρωτας τα "κουκια" της εξουσιας!Η Κωσταντοπουλου εχει κανει τη Βουλη 'τσιφλικι' τακτικης κ αντικαθεστωτικης προπαγανδας -μια κ πουλαει παντα-, ενω ο Τσιπρας βλεποντας το αντιπαλο δεος την αφηνει να "φθαρει" απο την αμετροπρεπεια της κ ασφαλως την υπερπροβολη της απο τα ΜΜΕ!Οι αλλοι δε πολιτικοι αρχηγοι, ως παλιες καραβανες, πουλανε το παιχνιδι της συναινεσης, ροκανιζοντας το χρονο και πονταρουν στο σιγουρακι, της "Κυβερνητικης Φθορας"!!!Το αστειο της υποθεσης βεβαια ειναι οτι ολοι τους, ακομα για μια φορα λογαριαζουν χωρις τους "ξενοδοχους", δηλ. Τροικα, των οποιων οι "καθυστερησεις" ειναι το βουτυρο στο ψωμι τους!Οπως ειπε κ ο Παπαδημουλης, προεχουν τα μπανια του Λαου και απο Σεπτεμριο, οι μπαλες Σανο θα ειναι πανετοιμες για Λαικη καταναλωση!Με τις υγειες μας!
Πολύ καλά έκαναν οι πολιτικοί αρχηγοί και οι βουλευτές που δεν παρεβρέθηκαν. Η ΠτΒ οργάνωσε μια εκδήλωση για την πτώση της χούντας με καλεσμένους ομιλητές αποκλειστικά απο το χώρο της Αριστεράς, προσβάλοντας όλους τους κεντρώους και τους δεξιούς που έκαναν αντίσταση κατά της χούντας και που έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην ομαλή μετάβαση στη δημοκρατία.
Δεν θα σου κάνω μάθημα ιστορίας, μπορείς να ανοίξεις ένα βιβλίο. Όπως αγωνίστηκε η αριστερά, έτσι αγωνίστηκαν κι όλοι οι άλλοι χώροι. Η κίνηση της ΠτΒ ήταν βαθιά προκλητική, προσβλητική και ανιστόρητη, αλλά βλέπω πως πολύς κόσμος είναι ανιστόρητος. Δεν θα έπρεπε να μου κάνει καμία εντύπωση λοιπόν.