Μητσοτάκης: Θα ξαναχτίσουμε την β. Εύβοια ομορφότερη - Οι πρώτες εκταμιεύσεις εντός των επόμενων ημερών

Μητσοτάκης: Θα ξαναχτίσουμε την β. Εύβοια ομορφότερη - Οι πρώτες εκταμιεύσεις εντός των επόμενων ημερών Facebook Twitter
0

Για την ανασυγκρότηση της Βόρειας Εύβοιας μίλησε νωρίτερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, σε σύσκεψη που είχε μεταξύ άλλων και με τον επικεφαλής της αρμόδιας ειδικής επιτροπής, Σταύρο Μπένο.

Ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι οι πρώτες εκταμιεύσεις θα γίνουν εντός των επόμενων ημερών ενώ τόνισε ότι «Με την αρωγή του κράτους, με τη στήριξη του κράτους, θα ξαναχτίσουμε την βόρεια Εύβοια καλύτερη και ομορφότερη από αυτό το οποίο ήταν».

Ζήτησε δε, απ’ όλους τους πολίτες οι οποίοι έχουν πληγεί «να κάνουν χρήση της πλατφόρμας έτσι ώστε να μπορέσουν το συντομότερο δυνατόν να πάρουν τους πρώτους πόρους για να μπορέσουν να ξαναρχίσουν να χτίζουν τις ζωές τους».

«Σήμερα θα τεθεί σε λειτουργία η πλατφόρμα arogi.gov.gr η οποία θα δώσει τη δυνατότητα σε όσους έχουν πληγεί, με μία αίτηση, να μπορέσουν να εξασφαλίσουν άμεσα τους πρώτους πόρους υποστήριξης έτσι ώστε να ξεκινήσουν το έργο της οικοδόμησης των σπιτιών τους ή της ανασυγκρότησης των επιχειρήσεών τους» διευκρίνισε ο πρωθυπουργός, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι η Πολιτεία προχωρά άμεσα σε αντιπλημμυρικά έργα και σε ενέργειες για την απομάκρυνση της καμένης ύλης.

Παράλληλα, τόνισε πως η επιτροπή υπό τον κ. Μπένο θα εκπονήσει το στρατηγικό σχέδιο για την παραγωγική ανασυγκρότηση της βόρειας Εύβοιας, σε στενή συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Σημείωσε, μεταξύ άλλων ότι καθώς η πυρκαγιά στην Εύβοια επηρέασε «όλο το παραγωγικό μοντέλο της περιοχής», αποφασίστηκε όλες οι επιχειρήσεις του νησιού να απαλλαχθούν από την υποχρέωση επιστροφής της επιστρεπτέας προκαταβολής.

Μεταξύ άλλων τόνισε ότι «Έχουν πληγεί και άλλες περιοχές της χώρας. Δεν έχει πληγεί μόνο η βόρεια Εύβοια. Όμως, η βόρεια Εύβοια είναι μια διακριτή περίπτωση ακριβώς επειδή η έκταση της φωτιάς ήταν τέτοια που ουσιαστικά επηρέασε όλο το παραγωγικό μοντέλο της περιοχής.»

Ο κ. Μπένος, από την πλευρά του παρουσίασε τον οδικό χάρτη για το σχέδιο ολιστικής ανασυγκρότησης και ανάπτυξης της βόρειας Εύβοιας, με όλες τις επιμέρους μελέτες που πρέπει να υλοποιηθούν το επόμενο διάστημα.

«Πρέπει δηλαδή να δράσουμε ολιστικά, με κέντρο τους πολίτες τους πονεμένους της περιοχής, αλλά και με απόλυτη σύμπνοια. Δεν υπάρχει κανένας χώρος για καπετανάτα», συμπλήρωσε ο κ. Μπένος, ενώ αναφέρθηκε στις τρεις φάσεις του προγράμματος: άμεσα μέτρα ανακούφισης για τους πληγέντες, αποκατάσταση των ζημιών που προκάλεσε η πυρκαγιά και μακροπρόθεσμος σχεδιασμός για την αναγέννηση της περιοχής.

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΚΑΡΑΝΑΣΤΑΣΗ

Πολιτική / Κωνσταντοπούλου για παραίτηση Καραναστάση: Διαμαντή, όσο κι αν με πονάει που φεύγεις, σε ευχαριστώ

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου ζήτησε συγγνώμη από τον Διαμαντή Καραναστάση «που δεν κατάφερα να καθαρίσω ακόμη αυτό το τόσο βρόμικο τοπίο, που σε κάνει να ασφυκτιάς και να φεύγεις»
LIFO NEWSROOM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΠΙΕΡΡΑΚΑΚΗΣ EUROGROUP ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Πολιτική / Financial Times: Υποψήφιος για την προεδρία του Eurogroup ο Κυριάκος Πιερρακάκης

Η αποχώρηση του Πασκάλ Ντόναχιου από τη θέση του υπουργού Οικονομικών της Ιρλανδίας και κατ΄ επέκταση από το «τιμόνι» της Ευρωομάδας, εκκινεί τη διαδικασία επιλογής του επόμενου προέδρου, με τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών να συγκαταλέγεται ανάμεσα στα επικρατέστερα ονόματα των διαδόχων του
LIFO NEWSROOM
ΟΠΕΚΕΠΕ: Ο Μακάριος Λαζαρίδης καταθέτει μήνυση κατά της επικεφαλής του Γραφείου Τύπου του ΠΑΣΟΚ

Πολιτική / ΟΠΕΚΕΠΕ: Ο Μακάριος Λαζαρίδης καταθέτει μήνυση κατά της επικεφαλής του Γραφείου Τύπου του ΠΑΣΟΚ

Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Ευαγγελία Λιακούλη, επέμεινε στις καταγγελίες της ότι ο Λαζαρίδης επιτέθηκε στον μάρτυρα και ζήτησε την απομάκρυνσή του από τη ΝΔ
LIFO NEWSROOM
«Το πρόβλημα της δημόσιας διοίκησης δεν είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι αλλά οι πολιτικοί που παρεμβαίνουν σε αυτήν»

LiFO politics / «Δεν είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι το πρόβλημα αλλά οι πολιτικοί που παρεμβαίνουν»

Ο καθηγητής Νικόλαος-Κομνηνός Χλέπας, εξηγεί γιατί το πρόβλημα της δημόσιας διοίκησης στη χώρα μας δεν είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι αλλά το σύστημα ακραίου συγκεντρωτισμού της εξουσίας.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Ζελένσκι: «Ευχαριστώ την Ελλάδα και τον Τραμπ» – Μητσοτάκης: «Η χώρα μας θα αποτελέσει ενεργειακό κόμβο»

Πολιτική / Ζελένσκι: «Ευχαριστώ την Ελλάδα και τον Τραμπ» – Μητσοτάκης: «Η χώρα μας θα αποτελέσει ενεργειακό κόμβο»

Ο Έλληνας πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι ενεργοποιείται ο ενεργειακός διάδρομος που συνδέει Αλεξανδρούπολη και Οδησσό, επιτρέποντας την αποστολή αμερικανικού υγροποιημένου φυσικού αερίου προς την Ουκρανία
LIFO NEWSROOM