Μητσοτάκης: «O Τσίπρας πρέπει να παραιτηθεί εφόσον ηττηθεί στις ευρωεκλογές»

Μητσοτάκης: «O Τσίπρας πρέπει να παραιτηθεί εφόσον ηττηθεί στις ευρωεκλογές» Facebook Twitter
1

Tο μήνυμα για την «ανάγκη ισχυρής πολιτικής αλλαγής, το οποίο λαμβάνει σε κάθε γωνιά της πατρίδας» έστειλε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης στη διακαναλική συνέντευξη Τύπου για τις ευρωεκλογές. 

Θα είναι μια ευρεία νίκη. Εφόσον ο κ. Τσίπρας ηττηθεί στις ευρωεκλογές πρέπει να παραιτηθεί και να πάει η χώρα σε εκλογές σε τέσσερις εβδομάδες, είπε.Διευκρίνισε παράλληλα ότι «δεν έχουμε την ίδια οικονομική πολιτική με τον ΣΥΡΙΖΑ εμάς μας ενδιαφέρει πώς θα μεγαλώσουμε την πίτα και τον κ. Τσίπρα τον ενδιαφέρει πώς θα αναδιανείμει τη φτώχεια».

Απαντώντας σε ερώητηση «Θα πρέπει να μιλήσουμε με ειλικρίνεια στους συνταξιούχους δεν δίνει 13η σύνταξη αλλά ένα προεκλογικό επίδομα με ξεδιάντροπο τρόπο. Αναγνωρίζω απόλυτα ότι οποιαδήποτε βοήθεια είναι χρήσιμη και τα 500 ευρώ που θα πάρει ένας συνταξιούχος είναι σημαντικά, το ερώτημα όμως είναι αν μακροπρόθεσμα μπορούμε να στηρίζουμε αυτούς που έχουν απόλυτη ανάγκη, αν δεν έχουμε αρκετούς πόρους. Το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα είναι πολιτική της ΝΔ και θέλω να αυξήσω τους πόρους του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος στο ένα δισ. ευρώ. Το ζήτημα δεν είναι να κρατάμε ανθρώπους εξαρτημένους από επιδόματα και δεν είναι μόνο οι συνταξιούχοι που υποφέρουν αλλά και οι μακροχρόνια άνεργοι και οι οικογένειες που έχουν μόνο ένα μέλος που αμείβεται».Ωστόσο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης διευκρίνισε ότι «θα ψηφίσει το προεκλογικό επίδομα που ο κ. Τσίπρας βαφτίζει 13η σύνταξη».

Κληθείς να σχολιάσει τα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι «η ασφάλεια είναι ψηλά στην ατζέντα της ΝΔ κάτι για το οποίο αδιαφορεί ο κ. Τσίπρας. Για μένα το να σταματήσει η εικόνα αυτή στο κέντρο της Αθήνας αλλά και το να αποκατασταθεί η ασφάλεια παντού είναι απόλυτη πολιτική προτεραιότητα. Οταν ζητάμε από τους αστυνομικούς να επιβάλουν τον νόμο και την τάξη θα πρέπει να διαθέτουν και όλα τα μέσα για να νιώσουν οι ίδιοι ασφαλείς. Εντός ενός έτους θα προχωρήσουμε στην προμήθεια 1.000 νέων περιπολικών και θα επαναφέρουμε τάχιστα την ομάδα ΔΕΛΤΑ και θα ενισχύσουμε και την ομάδα ΔΙ.ΑΣ. Θα προσλάβουμε 1.500 νέους αστυνομικούς που θα θέσουμε στη διάθεση των ομάδων ΔΕΛΤΑ και ΔΙΑΣ».

Ο κ. Μητσοτάκης κάλεσε επίσης τον κ. Τσίπρα να κάνει δεκτή την τροπολογία για κατάργηση της μείωσης του αφορολογήτου.«Αν δεν το κάνει ο κ. Τσίπρας θα το κάνει η κυβέρνηση της ΝΔ», είπε.

Σχετικά με την τραγωδία στο Μάτι και σε ερώτηση αν θεωρεί ότι η κυβέρνηση ανέλαβε την ευθύνη αλλά και το τι θα πράξει για να μην επαναληφθεί ένα τέτοιο γεγονός, ο πρόεδρος της ΝΔ έκανε λόγο για αφόρητη υποκρισία του κ. Τσίπρα και όσων συμμετείχαν στην περιβόητη σύσκεψη. «Πράγματι ο κρατικός μηχανισμός είχε και έχει πολύ μεγάλες ανεπάρκειες, θα ήταν ψέμα να πω ότι μπορώ να φτιάξω έναν κρατικό μηχανισμό που είναι μπάχαλο. Μέσα σε αυτόν τον χρόνο δεν έχει γίνει τίποτα. Κανένα έκτακτο σχέδιο δεν έχει εκπονηθεί για να εκπαιδευτούν οικισμοί που βρίσκονται σε αντίστοιχο βαθμό επικινδυνότητας. Δεν έμαθαν τίποτα. Προσευχόμαστε να μη ζήσουμε άλλη τέτοια τύχη και αν δεν συμβεί θα είναι από τύχη και όχι από προγραμματισμό. Εμείς έχουμε ήδη εκπονήσει σχέδιο για το πώς θα αλλάξουμε αυτές τις δομές. Ο γ.γ. Πολιτικής Προστασίας θα επιλεγεί με βάση το βιογραφικό του».

Πολιτική
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης για ΟΠΕΚΕΠΕ: Άλλο ο καταλογισμός ευθυνών και άλλο το κυνήγι μαγισσών

Πολιτική / Μητσοτάκης για ΟΠΕΚΕΠΕ: Άλλο ο καταλογισμός ευθυνών και άλλο το κυνήγι μαγισσών

«Η ΝΔ προτείνει τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για τη λειτουργία του Οργανισμού από την ίδρυσή του έως σήμερα ώστε να αντιμετωπιστούν οι βαθιά ριζωμένες παθογένειες και οι διακομματικές αστοχίες» ανέφερε ο πρωθυπουργός
LIFO NEWSROOM
Αχιλλέας Μπέος: «Μας γέμισε κοντέϊνερ στον Βόλο» - Επίθεση κατά της Ζέττας Μακρή

Πολιτική / Αχιλλέας Μπέος: «Μας γέμισε κοντέινερ στον Βόλο» - Επίθεση κατά της Ζέττας Μακρή

Το περιστατικό σημειώθηκε κατά την επίσκεψη του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών σε λύκειο της περιοχής - «Δίχτυα στις μπασκέτες θα βάλει από τα λεφτά που πήρε από τον ΟΠΕΚΕΠΕ»
LIFO NEWSROOM
Δένδιας: Χρησιμοποιούσαν πολυκατοικία για να στεγάσουν έναν αξιωματικό - Τη μισθώσαμε για 800 χιλ. ευρώ

Πολιτική / Δένδιας: Χρησιμοποιούσαν πολυκατοικία για να στεγάσουν έναν αξιωματικό - Τη μισθώσαμε για 800.000 ευρώ τον μήνα

«Θα καταθέσουμε αύριο δήλωση συμμετοχής στο SAFE, με το 1,2 δισ. ευρώ δημοσιονομικό χώρο που μου έδωσε μετά από διαπραγμάτευση το υπουργείο Οικονομικών», είπε ο Νίκος Δένδιας
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης στο υπουργικό συμβούλιο: 25 μεταρρυθμίσεις από τώρα ως το τέλος του έτους

Πολιτική / Μητσοτάκης στο υπουργικό συμβούλιο: 25 μεταρρυθμίσεις από τώρα ως το τέλος του έτους

«Είναι πολύ σημαντικό σε επίπεδο υπουργικού συμβουλίου να έχουμε χαράξει έναν οδικό χάρτη με συγκεκριμένους στόχους και προοπτική, με ορίζοντα υλοποίησης το τέλος αυτής της χρονιάς» τόνισε ο πρωθυπουργός
LIFO NEWSROOM
ΛΕΙΨΥΔΡΙΑ ΜΕΤΡΑ ΣΥΣΚΕΨΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Πολιτική / Λειψυδρία: Αλλάζει ριζικά το μοντέλο διαχείρησης υδάτων στη χώρα - Οι 5 βασικοί άξονες

Στη 19η θέση παγκοσμίως η Ελλάδα στον κίνδυνο λειψυδρίας - Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, σε σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, τόνισε ότι το νερό είναι και θα παραμείνει δημόσιο αγαθό
LIFO NEWSROOM
Πλεύρης από Κοπεγχάγη: «Αν μπεις στην Ευρώπη παράνομα ή η αίτηση ασύλου σου απορριφθεί, πρέπει να επιστρέψεις στη χώρα σου»

Πολιτική / Πλεύρης από Κοπεγχάγη: «Αν μπεις στην Ευρώπη παράνομα ή η αίτηση ασύλου σου απορριφθεί, πρέπει να επιστρέψεις στη χώρα σου»

«Οι επιστροφές των παράνομων μεταναστών πρέπει να είναι η πρώτη μας προτεραιότητα» δήλωσε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
«O Τσίπρας πρέπει να παραιτηθεί εφόσον ηττηθεί στις ευρωεκλογές» Πηγή: www.lifo.grΠρεμούρα έχει ο Μητσοτάκης και απόκτησε και προσωπικό κόλλημα τελικά με τον Τσίπρα (προφανώς, ειδικά μετά την τελευταία σύγκρουση στη Βουλή). Συνεχίζει το κλίμα της κοκορομαχίας...Ψυχραιμία κ. Μητσοτάκη, γιατί δεν έχουμε δει ακόμη το συγκροτημένο εναλλακτικό σχέδιο της ΝΔ, αντίθετα, η ΝΔ απλά επιδιώκει με πρεμούρα να εισπράττει ψήφο διαμαρτυρίας (π.χ.πρωί-πρωί προχθές πήγατε ο ίδιος στη Βουκουρεστίου, μη χάσετε την "βράση" των πληγέντων καταστηματαρχών). Όμως, γιατί ο μέσος πολίτης να εμπιστευτεί ξανά εσάς με ψήφο διαμαρτυρίας, όταν μόλις 4 χρόνια πριν διαψεύσθηκε παταγωδώς, από αυτούς ειδικά που τους έδωσε την πλειοψηφία για πρώτη φορά ;