Μητσοτάκης: «O Τσίπρας πρέπει να παραιτηθεί εφόσον ηττηθεί στις ευρωεκλογές»

Μητσοτάκης: «O Τσίπρας πρέπει να παραιτηθεί εφόσον ηττηθεί στις ευρωεκλογές» Facebook Twitter
1

Tο μήνυμα για την «ανάγκη ισχυρής πολιτικής αλλαγής, το οποίο λαμβάνει σε κάθε γωνιά της πατρίδας» έστειλε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης στη διακαναλική συνέντευξη Τύπου για τις ευρωεκλογές. 

Θα είναι μια ευρεία νίκη. Εφόσον ο κ. Τσίπρας ηττηθεί στις ευρωεκλογές πρέπει να παραιτηθεί και να πάει η χώρα σε εκλογές σε τέσσερις εβδομάδες, είπε.Διευκρίνισε παράλληλα ότι «δεν έχουμε την ίδια οικονομική πολιτική με τον ΣΥΡΙΖΑ εμάς μας ενδιαφέρει πώς θα μεγαλώσουμε την πίτα και τον κ. Τσίπρα τον ενδιαφέρει πώς θα αναδιανείμει τη φτώχεια».

Απαντώντας σε ερώητηση «Θα πρέπει να μιλήσουμε με ειλικρίνεια στους συνταξιούχους δεν δίνει 13η σύνταξη αλλά ένα προεκλογικό επίδομα με ξεδιάντροπο τρόπο. Αναγνωρίζω απόλυτα ότι οποιαδήποτε βοήθεια είναι χρήσιμη και τα 500 ευρώ που θα πάρει ένας συνταξιούχος είναι σημαντικά, το ερώτημα όμως είναι αν μακροπρόθεσμα μπορούμε να στηρίζουμε αυτούς που έχουν απόλυτη ανάγκη, αν δεν έχουμε αρκετούς πόρους. Το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα είναι πολιτική της ΝΔ και θέλω να αυξήσω τους πόρους του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος στο ένα δισ. ευρώ. Το ζήτημα δεν είναι να κρατάμε ανθρώπους εξαρτημένους από επιδόματα και δεν είναι μόνο οι συνταξιούχοι που υποφέρουν αλλά και οι μακροχρόνια άνεργοι και οι οικογένειες που έχουν μόνο ένα μέλος που αμείβεται».Ωστόσο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης διευκρίνισε ότι «θα ψηφίσει το προεκλογικό επίδομα που ο κ. Τσίπρας βαφτίζει 13η σύνταξη».

Κληθείς να σχολιάσει τα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι «η ασφάλεια είναι ψηλά στην ατζέντα της ΝΔ κάτι για το οποίο αδιαφορεί ο κ. Τσίπρας. Για μένα το να σταματήσει η εικόνα αυτή στο κέντρο της Αθήνας αλλά και το να αποκατασταθεί η ασφάλεια παντού είναι απόλυτη πολιτική προτεραιότητα. Οταν ζητάμε από τους αστυνομικούς να επιβάλουν τον νόμο και την τάξη θα πρέπει να διαθέτουν και όλα τα μέσα για να νιώσουν οι ίδιοι ασφαλείς. Εντός ενός έτους θα προχωρήσουμε στην προμήθεια 1.000 νέων περιπολικών και θα επαναφέρουμε τάχιστα την ομάδα ΔΕΛΤΑ και θα ενισχύσουμε και την ομάδα ΔΙ.ΑΣ. Θα προσλάβουμε 1.500 νέους αστυνομικούς που θα θέσουμε στη διάθεση των ομάδων ΔΕΛΤΑ και ΔΙΑΣ».

Ο κ. Μητσοτάκης κάλεσε επίσης τον κ. Τσίπρα να κάνει δεκτή την τροπολογία για κατάργηση της μείωσης του αφορολογήτου.«Αν δεν το κάνει ο κ. Τσίπρας θα το κάνει η κυβέρνηση της ΝΔ», είπε.

Σχετικά με την τραγωδία στο Μάτι και σε ερώτηση αν θεωρεί ότι η κυβέρνηση ανέλαβε την ευθύνη αλλά και το τι θα πράξει για να μην επαναληφθεί ένα τέτοιο γεγονός, ο πρόεδρος της ΝΔ έκανε λόγο για αφόρητη υποκρισία του κ. Τσίπρα και όσων συμμετείχαν στην περιβόητη σύσκεψη. «Πράγματι ο κρατικός μηχανισμός είχε και έχει πολύ μεγάλες ανεπάρκειες, θα ήταν ψέμα να πω ότι μπορώ να φτιάξω έναν κρατικό μηχανισμό που είναι μπάχαλο. Μέσα σε αυτόν τον χρόνο δεν έχει γίνει τίποτα. Κανένα έκτακτο σχέδιο δεν έχει εκπονηθεί για να εκπαιδευτούν οικισμοί που βρίσκονται σε αντίστοιχο βαθμό επικινδυνότητας. Δεν έμαθαν τίποτα. Προσευχόμαστε να μη ζήσουμε άλλη τέτοια τύχη και αν δεν συμβεί θα είναι από τύχη και όχι από προγραμματισμό. Εμείς έχουμε ήδη εκπονήσει σχέδιο για το πώς θα αλλάξουμε αυτές τις δομές. Ο γ.γ. Πολιτικής Προστασίας θα επιλεγεί με βάση το βιογραφικό του».

Πολιτική
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κασσελάκης: Περιοδεία σε 29 νησιά – Το «Σάικλαντς» και το «7αράκι» του Αποστολάκη

Πολιτική / Κασσελάκης: Συνεχίζει την περιοδεία σε 29 νησιά του Αιγαίου – Το «Σάικλαντς» και το «7αράκι» του Αποστολάκη

Λόγω των ισχυρών ανέμων, πρώτος σταθμός της περιοδείας του Στέφανου Κασσελάκη ήταν τελικά η Κύθνος και εν συνεχεία η Σύρος όπου μετέβη με σκάφος και κυβερνήτη τον ναύαρχο Βαγγέλη Αποστολάκη
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
«O Τσίπρας πρέπει να παραιτηθεί εφόσον ηττηθεί στις ευρωεκλογές» Πηγή: www.lifo.grΠρεμούρα έχει ο Μητσοτάκης και απόκτησε και προσωπικό κόλλημα τελικά με τον Τσίπρα (προφανώς, ειδικά μετά την τελευταία σύγκρουση στη Βουλή). Συνεχίζει το κλίμα της κοκορομαχίας...Ψυχραιμία κ. Μητσοτάκη, γιατί δεν έχουμε δει ακόμη το συγκροτημένο εναλλακτικό σχέδιο της ΝΔ, αντίθετα, η ΝΔ απλά επιδιώκει με πρεμούρα να εισπράττει ψήφο διαμαρτυρίας (π.χ.πρωί-πρωί προχθές πήγατε ο ίδιος στη Βουκουρεστίου, μη χάσετε την "βράση" των πληγέντων καταστηματαρχών). Όμως, γιατί ο μέσος πολίτης να εμπιστευτεί ξανά εσάς με ψήφο διαμαρτυρίας, όταν μόλις 4 χρόνια πριν διαψεύσθηκε παταγωδώς, από αυτούς ειδικά που τους έδωσε την πλειοψηφία για πρώτη φορά ;