Μητσοτάκης: Η σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων είναι η πιο απεχθής εκδοχή του φαινομένου

Μητσοτάκης: Η σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων είναι η πιο απεχθής εκδοχή του φαινομένου Facebook Twitter
EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ
0

Στις καταγγελίες σεξουαλικής κακοποίησης που βλέπουν το φως της δημοσιότητας αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την συνάντηση με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης χαρακτήρισε σημαντικό το γεγονός ότι «έσπασε το πέπλο της σιωπής στα πλαίσια του #metoo» ενώ σχολίασε ότι ο ίδιος ως πατέρας, αντιμετωπίζει με ιδιαίτερη ευαισθησία το θέμα της σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων. Ο πρωθυπουργός εξέφρασε την πεποίθηση ότι η Δικαιοσύνη θα διερευνήσει τις καταγγελίες, κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στην καταγγελία της Σοφίας Μπεκατώρου που επέτρεψε στα θύματα της σεξουαλικής κακοποίησης να μιλήσουν.

«Το πρόβλημα δεν είναι μόνο νομικό, είναι πιο σύνθετο», επισήμανε, προσθέτοντας ότι η σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων είναι η πιο απεχθής εκδοχή αυτού του φαινομένου.

Καλώντας τα θύματα να μιλήσουν δημόσια και να προσφύγουν στην Δικαιοσύνη, σχολίασε ότι «τώρα έχει έρθει η ώρα, έχουν ωριμάσει οι συνθήκες. Αυτά τα περιστατικά θα αντιμετωπιστούν με τη δέουσα σημασία. Θα δούμε την ευκαιρία ως κοινωνία να κάνουμε ένα βήμα μπρος. Να προστατεύσουμε θύματα στο μέλλον. Όποιος σκέφτεται σήμερα να ασκήσει αυτής της μορφής την εξουσιαστική βία, θα το σκεφτεί δυο και τρεις φορές. Θα σκεφτεί έκθεση και τιμωρία».

Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου εξέφρασε την ανησυχία της για τις καταγγελίες, ειδικότερα για τον καλλιτεχνικό χώρο, τονίζοντας πως είναι ένα «οξύ πρόβλημα που προϋπήρχε».

«Η κατάχρηση εξουσίας, η βία, είτε πρόκειται για χώρο εργασίας, εκπαίδευσης, προσωπικών ή οικογενειακών σχέσεων, δεν μπορεί να γίνει ανεκτή» τόνισε η πρόεδρος της Δημοκρατίας, προσθέτοντας ότι η συνάντησή της με την Ολυμπιονίκη Σοφία Μπεκατώρου, έγινε για να σταλεί το μήνυμα προς όλες τις πλευρές ότι η Πολιτεία, ενθαρρύνει τα θύματα να μιλήσουν.

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ