Μητσοτάκης: Η Ελλάδα δεν απειλεί κανένα αλλά δεν επιτρέπει και σε κανένα να την απειλεί

Μητσοτάκης: Η Ελλάδα δεν απειλεί κανένα αλλά δεν επιτρέπει και σε κανένα να την απειλεί Facebook Twitter
KΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ/EUROKINISSI
0

«Η Ελλάδα δεν απειλεί κανένα αλλά δεν επιτρέπει και σε κανένα να την απειλεί. Απορρίπτει τις προκλήσεις γιατί έχει αυτοπεποίθηση στις συζητήσεις», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις κοινές δηλώσεις με τον πρωθυπουργό της Σλοβενίας, Γιάνεζ Γιάνσα.

«Οι χώρες μας μοιράζονται κοινές αξίες στην Ευρώπη και το ΝΑΤΟ. Το θαλάσσιο μέτωπο της Σλοβενίας μπορεί να είναι μικρό αλλά ο ρόλος του μεγάλος. Στηρίζουμε την ένταξη της Σλοβενίας στη MED7», δήλωσε ο πρωθυπουργός.

Υποστηρίζουμε ενθέρμως και οι δύο την ευρωπαϊκή απόφαση για το πράσινο διαβατήριο, ανέφερε επίσης ο Κυριάκος Μητσοτάκης, υπογραμμίζοντας πως πρόκειται για μέτρο που μπορούν να εφαρμόσουν με ευελιξία όλα τα κράτη της ΕΕ.

«Η διμερής οικονομική συνεργασία μας αναπτύσσεται δυναμικά. Θα κινηθεί σε ευνοϊκότερο περιβάλλον με την ευρωπαϊκή διεύρυνση στα Δυτικά Βαλκάνια», πρόσθεσε και εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη διενέργεια έκτακτης Συνόδου Κορυφής στη Σλοβενία τον Οκτώβριο.

Για το νέο ευρωπαϊκό σύμφωνο μετανάστευσης και ασύλου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι η Ελλάδα, ως χώρα υποδοχής, δεν μπορεί να αντιμετωπίζει μόνη της το βάρος ενός προβλήματος που αφορά όλη την ευρωπαϊκή ήπειρο και πρόσθεσε ότι η ΕΕ οφείλει την τήρηση της σαφούς δέσμευσης της Τουρκίας να αποτρέπει κύματα μεταναστών.

Από την πλευρά του, ο Σλοβένος πρωθυπουργός τόνισε πως οι δεσμοί Ελλάδας – Σλοβενίας είναι βαθιά ριζωμένοι στο παρελθόν. «Πολλά στοιχεία χάνονται στους αιώνες και άλλα είναι προσφατα», ανέφερε ο Γιάνεζ Γιάνσα.

Αναφορικά με το Κυπριακό και την Ανατολική Μεσόγειο, σημείωσε πως «δεν είναι πρόβλημα μόνο για Ελλάδα και Κύπρο. Αποτελεί ευρωπαϊκό πρόβλημα»., ενώ ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό για τη στήριξη της Ελλάδας στο θέμα της ένταξης της Σλοβενίας στο MED7

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ