Μητσοτάκης για Τουρκία: Καμία παραβατική συμπεριφορά δεν θα μείνει αναπάντητη

Μητσοτάκης για Τουρκία: Καμία παραβατική συμπεριφορά δεν θα μείνει αναπάντητη Facebook Twitter
ΑΠΕ-ΜΠΕ
1

Ζούμε σε ταραγμένη περίοδο, γεμάτη προκλήσεις και αστάθεια, καμία παραβατική συμπεριφορά δεν θα μείνει αναπάντητη, ανέφερε ο Έλληνας πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο στρατόπεδο της Ελληνικής Δύναμης Κύπρου, (ΕΛΔΥΚ) στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Κύπρο.

«Το μήνυμά μας είναι καθαρό, σταθερό και ειλικρινές προς όσους αμφισβητούν την κυριαρχία Ελλάδας και Κύπρου: "Καμία παραβατική συμπεριφορά δεν θα μείνει αναπάντητη"», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, σημειώνοντας πως «επιδιώκουμε την ειρήνη και τη συμφιλίωση, αλλά προστατεύουμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα και δεν είμαστε μόνοι μας».

«Έχουμε στο πλευρό μας όλα τα κράτη-μέλη της ΕΕ. Έχουν ήδη εκφράσει την υποστήριξη τους στην Κύπρο και έστειλαν μήνυμα ότι η παραβίαση του διεθνούς δικαίου και οι παράνομες γεωτρήσεις θα έχουν τίμημα και θα επηρεάσουν αρνητικά τις ευρωτουρκικές σχέσεις», πρόσθεσε ο Έλληνας πρωθυπουργός, επισημαίνοντας ότι Ελλάδα και Τουρκία έχουν διαμορφώσει συμμαχίες στην ευρύτερη περιοχή.

Οι συναντήσεις  του πρωθυπουργού

Κατά τη διάρκεια της δεύτερης ημέρας της επίσκεψής του στην Κύπρο, ο Έλληνας πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, συναντήθηκε νωρίς το πρωί με τον αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο Β'.

Αμέσως μετά επισκέφθηκε τα μνήματα όπου κατέθεσε στεφάνι και ξεναγήθηκε στους χώρους των κελιών και στην αίθουσα όπου έγιναν οι απαγχονισμοί των αγωνιστών. Πήγε, επίσης, στο σημείο όπου βρίσκονται οι τάφοι των Κυπρίων ηρώων.

Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός κατέθεσε στεφάνι στον Τύμβο της Μακεδονίτισσας, όπου κείτονται συνολικά 736 πεσόντες. Εκεί είδε το μνημείο της μάνας των αγνοουμένων και ξεναγήθηκε στο ομοίωμα του αεροσκάφους «Noratlas», που έπεσε από φίλια πυρά το 1974 στη μάχη για τη διάσωση του αεροδρομίου Λευκωσίας, το οποίο από τότε έχει παραδοθεί στην ειρηνευτική δύναμη.

Ακολούθως, ο κ. Μητσοτάκης επισκέφθηκε το Στρατόπεδο Αντιστράτηγου Σωτηρίου Σταυριανάκου της Ελληνικής Δύναμης Κύπρου (ΕΛΔΥΚ) στη Μαλούντα, όπου, επίσης, κατέθεσε στεφάνι, ξεναγήθηκε στο μουσείο και πήγε στο Διοικητήριο. Στο ΚΨΜ του στρατοπέδου δήλωσε περήφανος για την αποστολή που επιτελούν οι αξιωματικοί και οι οπλίτες της ΕΛΔΥΚ.

«Φτάνοντας κανείς σε αυτό το στρατόπεδο συνειδητοποιεί ότι η ιστορία παραμένει ζωντανή, ότι παραμένει παρούσα. Υπενθυμίζει το χρέος μας να τιμούμε τους ήρωες, να υπερασπιζόμαστε το δίκαιο και να μην εφησυχάζουμε. Βλέπω τα πρόσωπά σας και νιώθω υπερηφάνεια. Σας μεταφέρω τις ευχαριστίες όλων των Ελλήνων που υπηρετείτε εδώ. Είστε η έμπρακτη απόδειξη της αλληλεγγύης των δύο χωρών και της κοινής υποχρέωσής μας να μεριμνούμε για διαρκή σταθερότητα στο νησί.

Σας βεβαιώνω ότι η χώρα σας το αναγνωρίζει και δεν ξεχνά τους νεκρούς της ΕΛΔΥΚ», επισήμανε ο πρωθυπουργός, ο οποίος αμέσως μετά μετέβη στο αεροδρόμιο της Λάρνακας προκειμένου να επιστρέψει στην Αθήνα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πολιτική
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια
Αυτό το "αναπάντητη" που όφειλε να είναι "ατιμώρητη" είναι ενδεικτικό του πόσο σκοπεύει να δυσαρεστήσει/ δυσκολέψει τον Ερντογάν η Ελληνική Κυβέρνηση.Λυπάμαι ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ αλλά πρέπει να συνειδητοποιήσουμε πως ο Κούλης θα αποδειχθεί συντομότατα τραγικά πιο ολέθριος για τα εθνικά συμφέροντα των Σημίτη, Καραμανλή, Παπανδρέου, Σαμαρά και Τσίπρα συνδυασμένα.Είναι προφανές πως ούτε η ΕΕ ούτε οι ΗΠΑ ούτε η Ρωσία έχουν οποιαδήποτε πρόθεση να «συμμαζέψουν» την Τουρκία την οποία έχουν πολύ περισσότερο ανάγκη από τις δεδομένες Κύπρο και Ελλάδα η καθεμιά για τους δικούς της λόγους.Απόδειξη;: αναλογιστείτε πώς θα αντιδρούσε η Γαλλία ή ακόμη κι η Ιταλία ή η Ισπανία αν τούρκικο γεωτρύπανο όχι προέβαινε σε γεώτρηση εντός των ΑΟΖ τους, αλλά απλώς σουλάτσαρε εντός των χωρικών τους υδάτων και θα καταλάβετε αμέσως πως αυτό που έρχεται είναι η συνεκμετάλλευση των ενεργειακών πόρων της Ανατολικής Μεσογείου με κύρια αποδέκτη των οικονομικών και γεωστρατηγικών κερδών την Τουρκία, αφού πρώτα οι Κύπριοι αναγκαστούν σε ένα νέο απεχθέστατο σχέδιο «Ανάν».Και βέβαια τα εύσημα αυτής της ολέθριας «πολιτικής» -ας μην ξεχνιόμαστε- ανήκουν στον απαράδεκτο ΓΑΠ που πρώτος είχε δηλώσει πως δεν έχει πρόβλημα.