Μητσοτάκης για Πολυτεχνείο: Ρισκάρετε να μετατρέψετε μια πορεία τιμής σε πορεία προς τις ΜΕΘ- Κουτσούμπας: Δεν ντρέπεστε;

Μητσοτάκης για Πολυτεχνείο: Ρισκάρετε να μετατρέψετε μια πορεία τιμής σε πορεία προς τις ΜΕΘ- Κουτσούμπας: Δεν ντρέπεστε; Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Ένταση προκλήθηκε στη συζήτηση στη Βουλή για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού, όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση δεν θα επιτρέψει να γίνει πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου.

Ο πρωθυπουργός, απευθυνόμενος συγκεκριμένα στον Δημήτρη Κουτσούμπα, έκανε λόγο για την «εγκληματική στάση» κάποιων που ρισκάρουν να μετατρέψουν «μια πορεία τιμής σε πορεία πόνου προς τις ΜΕΘ». Η τοποθέτηση του κ. Μητσοτάκη προκάλεσε την αντίδραση του γ.γ. του ΚΚΕ, ο οποίος φώναξε «Δεν ντρέπεστε;» και ο πρωθυπουργός του απάντησε «Καθόλου δεν ντρέπομαι, εσείς να ντρέπεστε».

Αυτή τη στιγμή οι πολίτες έχουν ανάγκη από σύμπνοια και η πολιτεία έχει ανάγκη τη συμβολή όλων και την ψύχραιμη κριτική των αντιπάλων, είπε ο πρωθυπουργός και συνέχισε: «Όχι ανοησίες όπως αυτές που ακούσαμε για το ζήτημα της τηλεκπαίδευσης και σίγουρα όχι την εγκληματική στάση όσων, και εδώ απευθύνομαι σε εσάς κύριε γενικέ γραμματέα, εν μέσω πανδημίας βλέπουν ακόμη και μιλούν ακόμη για την πορεία του Πολυτεχνείου, παραβλέποντας ότι δεν υπήρχαν εκδηλώσεις ούτε σε άλλες εθνικές επετείους και ρισκάροντας να μετατρέψετε μια πορεία τιμής σε μια πορεία πόνου προς τις μονάδες εντατικής».

Ο κ. Μητσοτάκης κάλεσε τη Βουλή να «συμφωνήσουμε τουλάχιστον σήμερα σε αυτή την αίθουσα ότι μπορούμε να τιμήσουμε τη μνήμη του Πολυτεχνείου με μια εξαιρετικά περιορισμένη και μικρή τελετή κατάθεσης στεφάνου. Και να δηλώσετε όλοι ότι δεν θα συμμετέχετε σε καμία πορεία και ότι δεν ενθαρρύνετε κανέναν σε αυτές τις κρίσιμες συνθήκες να βρεθεί στον δρόμο και να θέσει σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία».

Ο πρωθυπουργός προειδοποίησε «να ξέρετε ότι η κυβέρνηση δεν θα επιτρέψει καμία τέτοια συμπεριφορά. Σας το λέμε από τώρα να το γνωρίζετε» και συμπλήρωσε ότι όπως η κυβέρνηση πήρε την απόφαση να μην γιορταστεί η 28η Οκτωβρίου «έτσι παίρνει και την απόφαση να μη γίνει σε αυτές τις συνθήκες η πορεία του Πολυτεχνείου. Και είμαι σίγουρος ότι αυτό θα ήθελαν και αυτοί οι οποίοι πρωταγωνίστησαν σε αυτή την εμβληματική εξέγερση».

Σε αυτό το σημείο αντέδρασε ο Δημήτρης Κουτσούμπας, λέγοντας μεταξύ άλλων «Δεν ντρέπεστε;», ενώ ο πρόεδρος της Βουλής τον καλούσε να μην κάνει παρεμβάσεις γιατί δεν έχει τον λόγο. «Καθόλου δεν ντρέπομαι, εσείς να ντρέπεστε», απάντησε στον γ.γ. του ΚΚΕ ο πρωθυπουργός.

Δείτε το στιγμιότυπο στο 42:50 του βίντεο

 
Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η Δύση πυροβόλησε τα πόδια της με τον πόλεμο στην Ουκρανία»

Lifo Videos / «Η Δύση πυροβόλησε τα πόδια της με τον πόλεμο στην Ουκρανία»

Μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση του Γιάννη Πανταζόπουλου με τον συγγραφέα, δημοσιογράφο και διευθυντή του SLpress.gr, Σταύρο Λυγερό, για τις βαθύτερες διαστάσεις της σύγκρουσης Ρωσίας - Ουκρανίας, το ενεργειακό σκάκι και την προπαγάνδα, τη θέση της Ευρώπης, τη στάση της Ελλάδας, τον ρόλο της Κίνας και την επιστροφή του Τραμπ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ανδρουλάκης για Τέμπη: Τη Δευτέρα κατατίθεται η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για προανακριτική

Πολιτική / Ανδρουλάκης για Τέμπη: Τη Δευτέρα κατατίθεται η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για προανακριτική

Κατηγόρησε την κυβέρνηση για συγκάλυψη, φέρνοντας ως παράδειγμα την καταψήφιση της πρότασης διερεύνησης υπουργικής ευθύνης στην υπόθεση της σύμβασης 717, παρά την αναφορά σχετικής δικογραφίας από την ευρωπαϊκή Δικαιοσύνη
LIFO NEWSROOM
«Η Ελλάδα πρέπει να φτιάξει τα τρένα, τελεία»

LiFO politics / «Η Ελλάδα πρέπει να φτιάξει τα τρένα, τελεία»

Η νέα εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Αλεξάνδρα Σδούκου συζητά με τη Βασιλική Σιούτη για τα θέματα της πολιτικής επικαιρότητας και εξηγεί γιατί «οι γυναίκες πολλές φορές χρειάζεται να καταβάλουν παραπάνω προσπάθεια για να αποδείξουν την αξία τους».
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Βασιλική Σιούτη για Τέμπη: «Υπάρχει πολλή προπαγάνδα και λίγη ενημέρωση»

Lifo Videos / Τέμπη: «Υπάρχει πολλή προπαγάνδα και λίγη ενημέρωση»

Από τα αναπάντητα ερωτήματα γύρω από την υπόθεση των Τεμπών, μέχρι τη στασιμότητα του ΠΑΣΟΚ και την παρουσία της Ζωής Κωνσταντοπούλου και του Στέφανου Κασσελάκη στην πολιτική σκηνή – Μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση του Γιάννη Πανταζόπουλου με την υπεύθυνη του πολιτικού ρεπορτάζ της LIFO Βασιλική Σιούτη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Η Ελλάδα βιώνει πολιτικές συνθήκες που δεν έχει ξαναζήσει»

LiFO politics / Έχουμε τελικά αντιπολίτευση, ή όχι;

Ο δημοσιογράφος Χάρης Ιωάννου συζητά με τη Βασιλική Σιούτη για το αν τελικά έχουμε αντιπολίτευση, για την ιδιαίτερη πολιτική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα, καθώς και για τις προκλήσεις του πολιτικού ρεπορτάζ.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Ο Μητσοτάκης παρέλαβε βραβείο για τις οικονομικές επιδόσεις της Ελλάδας

Πολιτική / Ο Μητσοτάκης παρέλαβε βραβείο για τις οικονομικές επιδόσεις της Ελλάδας

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετώπισε η χώρα, υπογραμμίζοντας πως: «Ο ελληνικός λαός υπέμεινε σοβαρές δυσκολίες και έκανε θυσίες, όμως επέδειξε θάρρος, αγκάλιασε την αλλαγή και απέδειξε την ανθεκτικότητά του»
LIFO NEWSROOM