Μητσοτάκης για κορωνοϊό: Κύριο μέλημα να μη χάσουν τη ζωή τους άνθρωποι που μπορούν να σωθούν

Μητσοτάκης για κορωνοϊό: Κύριο μέλημα να μη χάσουν τη ζωή τους άνθρωποι που μπορούν να σωθούν Facebook Twitter
0

Πολύ δύσκολος αναμένεται να είναι ο επόμενος μήνας λόγω κορωνοϊού, επισημαίνει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, διαμηνύοντας πως βασικό του μέλημα είναι να μη χάσουν τη ζωή τους άνθρωποι που μπορούν να σωθούν.

Σε συνέντευξή του στο Πρώτο Θέμα, ο πρωθυπουργός δηλώνει αποφασισμένος να λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα προκειμένου η Ελλάδα να βγει όσο το δυνατόν αλώβητη από την πανδημία του κορωνοϊού. 

Όπως λέει, η χώρα μας έλαβε σκληρά μέτρα πιο γρήγορα από όλους με στόχο να περιοριστεί η διασπορά του ιού στην κοινότητα και παράλληλα να μην πέσουν όλα τα περιστατικά μαζί στο σύστημα υγείας, στο οποίο ζητά να έχουμε εμπιστοσύνη. «Ακούγαμε πάντα τους Έλληνες να ρωτάνε σε κρίσεις που είναι το κράτος. Τώρα το κράτος είναι εδώ, λειτουργεί καλά ο ΕΟΔΥ και η Πολιτική Προστασία», επισημαίνει ο πρωθυπουργός, ενώ καλεί τους πιστούς να περιορίσουν τη μαζική προσέλευση στις εκκλησίες: «Κι εγώ πήγα να ανάψω ένα κερί, αλλά μόνος», λέει χαρακτηριστικά.

Πάντως, ο κ.Μητσοτάκης σημειώνει ότι περιμένει και θέλει τη συνεργασία της Εκκλησίας. «Δεν φανταζόμουν όταν ανέλαβα πρωθυπουργός, που η πρώτη προτεραιότητα τότε ήταν η οικονομία και η δημόσια τάξη, ότι θα βρεθούμε ξαφνικά να αντιμετωπίζουμε ταυτόχρονα δύο σημαντικές κρίσεις: μια κρίση έξαρσης του προσφυγικού, υποκινούμενη ουσιαστικά από την Τουρκία και ταυτόχρονα μια παγκοσμια κρίση δημόσιας υγείας, η οποία φαίνεται να παίρνει απρόβλεπτες διαστάσεις και σίγουρα θα έχει και σημαντικές επιπτώσεις στην οικονομία», λέει, ενώ σε ό,τι αφορά το προσφυγικό το μήνυμα του πρωθυπουργού είναι «Τέρμα το "μπάτε σκύλοι αλέστε" στα σύνορα».

Με πληροφορίες από Πρώτο Θέμα 

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γεραπετρίτης προς Φιντάν για το πρόγραμμα SAFE: «Όποιος ενοχλείται, να το αποδεχθεί»

Πολιτική / Γεραπετρίτης προς Φιντάν για το πρόγραμμα SAFE: «Όποιος ενοχλείται, να το αποδεχθεί»

Σύμφωνα με τουρκικά μέσα, οι δύο υπουργοί θα έχουν κατ’ ιδίαν συνάντηση τη Δευτέρα στο περιθώριο του Συμβουλίου Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ, όπου αναμένεται να τεθεί το ζήτημα του προγράμματος SAFE
LIFO NEWSROOM
Δημοσκόπηση MRB: Στο 28% η ΝΔ - Τι λένε οι πολίτες για ενδεχόμενα κόμματα Τσίπρα και Σαμαρά

Πολιτική / Δημοσκόπηση MRB: Στο 28% η ΝΔ - Τι λένε οι πολίτες για ενδεχόμενα κόμματα Τσίπρα και Σαμαρά

Η γνώμη των πολιτών για για τους χειρισμούς της κυβέρνησης και δικαιοσύνης στο θέμα του Πάνου Ρούτσι και τις διαδηλώσεις μπροστά από το Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη
LIFO NEWSROOM
Live-Βουλή: Η ομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για την εξωτερική πολιτική

Πολιτική / Live-Βουλή: Η ομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για την εξωτερική πολιτική

Η παρέμβασή του επικεντρώνεται στους βασικούς άξονες της κυβερνητικής στρατηγικής, με αναφορές στα ελληνοτουρκικά, τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, τις ευρωπαϊκές προκλήσεις και τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις
LIFO NEWSROOM
ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΒΟΥΛΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πολιτική / Συζήτηση στη Βουλή σήμερα για την εξωτερική πολιτική: Τι αναμένεται να πει ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Τη διεύρυνση της συζήτησης που ζήτησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, για το παλαιστινιακό, σε μια συνολική συζήτηση για θέματα εξωτερικής πολιτικής, αποφάσισε ο πρωθυπουργός, με στόχο «να αναπτύξει όλη τη λογική των ελληνικών χειρισμών» σε αυτόν τον τομέα
LIFO NEWSROOM