Μητσοτάκης: Βόλτα του Κουφοντίνα στους ίδιους δρόμους που σκότωσε τα θύματά του

Μητσοτάκης: Βόλτα του Κουφοντίνα στους ίδιους δρόμους που σκότωσε τα θύματά του Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Την έντονη αντίδραση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκου Μητσοτάκη, προκάλεσαν τα δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για βόλτα του Δημήτρη Κουφοντίνα σε δρόμο της Αθήνας, κατά τη διάρκεια της τελευταίας, εξαήμερης άδειάς του.

«Η βόλτα του δολοφόνου Κουφοντίνα στους ίδιους δρόμους που σκότωσε εν ψυχρώ τα θύματα του συνιστά μέγιστη προσβολή στη μνήμη τους», σημειώνει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Νωρίτερα, αρκετές ιστοσελίδες ανάρτησαν φωτογραφία στην οποία, όπως υποστηρίζουν, ο Δημήτρης Κουφοντίνας φαίνεται να περπατά στο κέντρο της πρωτεύουσας. 

Μητσοτάκης: Βόλτα του Κουφοντίνα στους ίδιους δρόμους που σκότωσε τα θύματά του Facebook Twitter
Η επίμαχη φωτογραφία που αναρτήθηκε σε πολλές ενημερωτικές ιστοσελίδες

«Η δημόσια συναναστροφή του με ομάδες που απειλούν όσους διαφωνούν μαζί τους αποτελεί την καλύτερη απόδειξη ότι παραμένει καθοδηγητής τους», διαμήνυσε, από τον επίσημο λογαριασμό του στο Twitter ο κ. Μητσοτάκης.

Στις 27 Δεκεμβρίου, ο καταδικασμένος τρομοκράτης ζήτησε και έλαβε την τρίτη κατά σειρά άδεια του, από τις αγροτικές φυλακές Βόλου όπου κρατείται.

Ο «Λουκάς» της 17Ν πήρε συνολικά άδεια έξι ημερών: 4 ημέρες άδεια και δύο ημέρες για τα οδοιπορικά.

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας, έχει καταδικαστεί σε 11 φορές ισόβια και 25 χρόνια κάθειρξη, για συμμετοχή σε 11 δολοφονίες, εκρήξεις, ληστείες και συμμετοχή στη 17Ν.

Η φυλακή έδωσε το πράσινο φως στον ισοβίτη, επειδή είχε τηρήσει τους όρους των προηγούμενων αδειών.

Βάσει του νόμου, οι κρατούμενοι δικαιούνται να ζητούν άδεια κάθε δύο μήνες, εφόσον έχουν τηρήσει τους όρους του συμβουλίου της φυλακής, για την χορήγηση της άδειας τους.

Πριν από λίγες εβδομάδες, το συμβούλιο Εφετών Πειραιά είχε αποφανθεί αρνητικά για τον Σάββα Ξηρό, ο οποίος υπέβαλλε αίτημα αποφυλάκισης για λόγους υγείας. Το δικαστικό συμβούλιο έκρινε ότι η περίπτωσή του εμπίπτει στο άρθρο 110 Α του Ποινικού Κώδικα αλλά θα πρέπει πρώτα να εκτίσει 25 χρόνια της ποινής του.

O εισαγγελέας είχε υποστηρίξει από την πλευρά του πως ο Σάββας Ξηρός δεν μπορεί να επικαλείται το επίμαχο άρθρο καθώς, κατά την κρίση του, δεν αφορά τους «πολυ-ισοβίτες».

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δίκη για το Μάτι: Απαλλαγή για Δούρου, Ψινάκη - Ενοχή για δήμαρχο Ραφήνας - Ο εισαγγελέας ζητά 12 αθώους και εννέα ενόχους

Πολιτική / Δίκη για το Μάτι: Απαλλαγή για Δούρου, Ψινάκη - Ενοχή για δήμαρχο Ραφήνας - Ο εισαγγελέας ζητά 12 αθώους και εννέα ενόχους

Ο εισαγγελέας ζήτησε την ενοχή πέντε κατηγορουμένων από την Πυροσβεστική, τριών αιρετών και του τελευταίου, ο οποίος είναι ο κάτοικος στον οποίο αποδίδεται η έναρξη της φονικής πυρκαγιάς
NEWSROOM