Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την επίσκεψή του σήμερα στην Ικαρία, αναφέρθηκε στην πανδημία λέγοντας ότι «η ελληνική κοινωνία έχει δείξει γενικά πολύ μεγάλη υπομονή», ενώ τόνισε ότι είναι πολύ σημαντικό να ανοίξει φέτος το καλοκαίρι ο τουρισμός.

 

Επεσήμανε επίσης ότι: «Είμαστε πια στο τέλος, το ξέρουμε ότι είμαστε στο τέλος. Ξέρουμε ότι τα εμβόλια δουλεύουν και ξέρουμε ότι όσο αυξάνεται το ποσοστό εμβολιασμού τόσο θα πλησιάζουμε στο σημείο όπου θα αφήσουμε την περιπέτεια πίσω μας».

Κάτοικοι της Ικαρίας διοργάνωσαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από κέντρο υγείας στον Εύδηλο που επισκέφθηκε ο πρωθυπουργός και την ώρα που έμπαινε τον αποδοκίμασαν. Συγκέντρωση έγινε και στον Άγιο Κήρυκο, όπου πολίτες που διαμαρτύρονταν φώναζαν συνθήματα μεταξύ άλλων για προσλήψεις στα νοσοκομεία, ενώ αποδοκίμασαν έντονα όταν πέρασε η αυτοκινητοπομπή του πρωθυπουργού. 

 

 

 

 

Αναφερόμενος στην εμβολιαστική εκστρατεία, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι «μέχρι στιγμής είμαστε ικανοποιημένοι, τρέχει καλά, δεν έχουμε αστοχίες», ενώ προσέθεσε πως είναι «πάρα πολύ σημαντικό» ότι δεν χάθηκαν δόσεις ακόμα και στις λιγοστές περιπτώσεις μη τήρησης ραντεβού στο νησί.

 

Επίσης στάθηκε στη στρατηγική της κυβέρνησης για το άνοιγμα του τουρισμού φέτος, τόσο σχετικά με την προώθηση της πρότασης για πιστοποιητικό εμβολιασμού όσο και μέσω της ανοσοποίησης του πληθυσμού των νησιών και των εργαζόμενων στον ευρύτερο τουριστικό τομέα.

 

«Για μας έχει τεράστια σημασία να ανοίξουμε τον τουρισμό μας. Είμαστε στην πρώτη γραμμή της λογικής να διευκολύνουμε με αυτό το λεγόμενο υγειονομικό διαβατήριο αυτούς οι οποίοι είναι εμβολιασμένοι να ταξιδέψουν. Δηλαδή να μπορούν να ταξιδεύουν πιο εύκολα. Αλλά όσο μπορούμε να εξασφαλίσουμε ότι και τα νησιά είναι ασφαλή, το προσωπικό της πρώτης γραμμής αλλά και σε δεύτερη φάση αυτοί οι οποίοι θα τους εξυπηρετήσουν, δηλαδή όσοι εργάζονται στα ξενοδοχεία μας, στην εστίαση, στον τουριστικό μας κλάδο, τόσο πιο πολλούς επισκέπτες θα έχουμε. Πιστεύω ότι θα υπάρχει μεγάλη ζήτηση για ταξίδια φέτος, με το που θα ξεπεράσουμε και τις ευρωπαϊκές χώρες σε ένα επίπεδο εμβολιασμού», είπε.

  

Ο Υποδιοικητής του Νοσοκομείου Γιώργος Γλαρός και ο υπεύθυνος εμβολιαστικού κέντρου Ιωάννης Μπαρδάνης ενημέρωσαν τον πρωθυπουργό ότι το νοσοκομείο πλέον διαθέτει 130 εργαζόμενους. Επιπλέον θα εγκατασταθεί Μονάδα Τεχνητού Νεφρού.

 

Κυβερνητικές πηγές τονίζουν ότι, έχει δρομολογηθεί η προμήθεια ιατρικού εξοπλισμού αξίας 217.000 ευρώ μέσω ΕΣΠΑ για την Ικαρία. Επ' αυτού έχει αποφασιστεί, μεταξύ άλλων, η αγορά αναισθησιολογικού μηχανήματος, φορητού αναπνευστήρα, ακτινολογικού συγκροτήματος και απινιδωτών.