Μητσοτάκης από ΔΕΘ: Δεν έκοψε η Ελλάδα τις γέφυρες επικοινωνίας με την Τουρκία - Δεν είπα εγώ Ερντογάν γιοκ

Μητσοτάκης από ΔΕΘ: Δεν έκοψε η Ελλάδα τις γέφυρες επικοινωνίας με την Τουρκία - Δεν είπα εγώ Ερντογάν γιοκ Facebook Twitter
Φωτ.: EUROKINISSI
0

«Απαράδεκτες» χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός τις πρόσφατες δηλώσεις του κ. Ερντογάν, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στο Βελλίδιο Συνεδριακό Κέντρο. 

«Η Ελλάδα δεν θα τον ακολουθήσει το δρόμο της πρόκλησης αλλά θα συνεχίσει να δίνει σαφείς απαντήσεις εντός και εκτός» τόνισε, σημειώνοντας όμως ότι θα επιδιώκουμε πάντα ανοιχτούς διαύλους με την Τουρκία.

Ο πρωθυπουργός εμφανίστηκε εκ νέου θετικός σε μία πιθανή συνάντηση με τον Τούρκο πρόεδρο, Ταγίπ Ερντογάν, αλλά, όπως διευκρίνισε, «δεν μπορώ να τον πιάσω και από το λαιμό». 

«Εμείς θα συνεχίζουμε να εξοπλίζουμε τις ένοπλες δυνάμεις και να προσπαθούμε να διατηρούμε ανοικτούς διαύλους με την Τουρκία. Δεν είμαι εγώ αυτός που ανατίναξε τις γέφυρες επικοινωνίας με τη γείτονα χώρα. Ούτε εγώ είπα Ερντογάν γιοκ για επικοινωνία. Είμαι ανοικτός να τον συναντήσω. Αυτός δεν επιθυμεί συζήτηση μαζί μου. Τα έχω ξανακούσει στο παρελθόν αυτά και συναντηθήκαμε και εκτιμώ ότι θα γίνει στο μέλλον. Υπάρχουν ευκαιρίες» διεμήνυσε.

Επίσης για το ρόλο της Τουρκίας είπε ότι είναι η μόνη χώρα μέλος του ΝΑΤΟ που δεν επέβαλε κυρώσεις στην Ρωσία και ότι υπάρχει προβληματισμός σε ΗΠΑ και Ευρώπη για τη στάση της.

Σημείωσε ότι η Ελλάδα έχει στηλιτεύσει το ρόλο του επιτήδειου ουδέτερου που επιδιώκει το ΝΑΤΟ απέναντι στην Τουρκία και πρόσθεσε «αποτελεί χρέος μου όχι μόνο να ασφαλίσω τη χώρα ενισχύοντας την αποτρεπτική μας δυνατότητα αλλά ταυτόχρονα να οικοδομώ στέρεες συμμαχίες ώστε η Τουρκία να αντιληφθεί τελικά ότι ο δρόμος στον οποίο πορεύεται είναι αδιέξοδος».

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Πολιτική / Μητσοτάκης: «Προχωράμε στην πρόωρη εξόφληση του δανείου των 52,9 δισ. ευρώ που είχε λάβει η χώρα το 2010»

«Στόχος μας είναι έως το 2030 η Ελλάδα να μην έχει το υψηλότερο δημόσιο χρέος στην Ευρώπη», αναφέρει, μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός στην καθιερωμένη κυριακάτικη ανάρτησή του
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ ΕΕ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης: Η Ευρώπη δεν μπορεί να ανεχθεί νέα προσφυγική κρίση όπως του 2015

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στις επιπτώσεις από επιθέσεις σε ενεργειακές υποδομές, προειδοποιώντας ότι μπορεί να οδηγήσουν σε σοβαρές συνέπειες για την παγκόσμια οικονομία
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΙΡΑΝ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Πολιτική / Μητσοτάκης: «Κανείς δεν ξέρει πόσο θα διαρκέσει αυτός ο πόλεμος»

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε σε όλα τα ζητήματα που απασχολούν την ελληνική κοινωνία ενώ προανήγγειλε πρόσθετα μέτρα σε περίπτωση που η κρίση στη Μέση Ανατολή διαρκέσει περισσότερο από το προβλεπόμενο
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ, ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ, ΕΝΟΠΛΕΣ, ΔΥΝΑΜΕΙΣ

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης: «Οι Έλληνες να εμπιστεύονται τις ένοπλες δυνάμεις σε αυτούς τους ταραγμένους καιρούς»

Η αναφορά του πρωθυπουργού στο νέο πρόγραμμα αεράμυνας «Ασπίδα του Αχιλλέα», που όπως ανέφερε θα ενισχύσει σημαντικά την προστασία της χώρας απέναντι στις σύγχρονες και μελλοντικές απειλές
THE LIFO TEAM