Μηταράκης: Γνώρισα την Μπάιντα στον Έβρο, δεν είχε καμία σχέση με οικονομικό μετανάστη

Μηταράκης: Γνώρισα την Μπάιντα στον Έβρο, δεν είχε καμία σχέση με οικονομικό μετανάστη Facebook Twitter
0

Για την υπόθεση «θανάτου της μικρής Μαρίας» στον Έβρο αναφέρθηκε ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Νότης Μηταράκης, ο οποίος ενημέρωσε πως είχε γνωρίσει την Μπάιντα, τη γυναίκα που διέδιδε τα περί θανάτου.

«Όταν έφτασε στην Ελλάδα το γκρουπ των 38 στις 15 Αυγούστου, την επόμενη ημέρα πήγα στον Έβρο για να ακούσω τι είχε συμβεί. Ελάχιστοι είπαν ότι πέθανε το κοριτσάκι – ανάμεσά τους και η Μπαϊντά – και αμέσως ξεκίνησε έρευνα» σημείωσε ο κ. Μηταράκης, σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ.

Εξήγησε πως η έρευνα έδειξε πως σε δύο εβδομάδες αποδείχθηκε πως επρόκειτο για ψέμα καθώς η οικογένειά έχει τέσσερα και όχι πέντε παιδιά, όλα εκ των οποίων ήταν σε καλή κατάσταση.  

«Υπήρχαν είπαν πολλές ανακρίβειες ότι υπήρχε δεύτερο παιδί που κινδύνευσε, ότι κινδύνευσε μία έγκυος» είπε σε άλλο σημείο.

Όσον αφορά στην Μπάιντα, έκανε λόγο για μία «γυναίκα με μεγάλη αυτοπεποίθηση, μορφωμένη, καλλιεργημένη και που δεν είχε καμία σχέση με την εικόνα του οικονομικού μετανάστη».

«Όταν κατέθεσαν οι δικηγόροι τον Ιούλιο του 2022 ποιοι είναι στη νησίδα εγκλωβισμένοι, δεν υπήρχε στον κατάλογο των ονομάτων η Μπαϊντά. Η γυναίκα εμφανίστηκε στο γκρουπ τελευταία στιγμή, οργανωμένη, εφοδιασμένη με το powerbank για να φορτίζει το κινητό της, με το οποίο επικοινωνούσε με δύο ΜΜΕ στη Γερμανία και τη Βρετανία και έπαιρνε οδηγίες» δήλωσε.

Καταλήγοντας ενημέρωσε πως η γυναίκα έφυγε, παρατύπως, από την Ελλάδα για τη Γερμανία.

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τάσος Γιαννίτσης: «Η Ε.Ε. με έχει απογοητεύσει»

LiFO politics / Τάσος Γιαννίτσης: «Η Ε.Ε. με έχει απογοητεύσει»

«Η Ελλάδα, μετά την κρίση του 2009, έχει μεν ορθοποδήσει –από το 2017-2018 και μετά δεν είναι εκεί που ήταν–, αλλά υπάρχει ένα κλίμα που βαραίνει. Και οικονομικά και κοινωνικά και ίσως και πολιτικά»: Ο ομότιμος καθηγητής Οικονομικών του Πανεπιστημίου Αθηνών και πρώην υπουργός των κυβερνήσεων Σημίτη μιλά στη Βασιλική Σιούτη.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Η συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν θα γίνει στο «Türkevi» την Tρίτη στις 21:00 ώρα Ελλάδας

Πολιτική / Η συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν θα γίνει στο «Türkevi» την Tρίτη στις 21:00 ώρα Ελλάδας

Η σύνθεση θα είναι 1 + 2, δηλαδή οι δύο ηγέτες, οι υπουργοί Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης και Χακάν Φιντάν και οι διπλωματικοί σύμβουλοι Μίλτος Νικολαϊδης και Τσαγατάι Κιλίτς
LIFO NEWSROOM
Στο Ωνάσειο Σχολείο Περιστερίου ο Κυριάκος Μητσοτάκης: «Συνεχίζουμε να επενδύουμε στη δημόσια παιδεία»

Πολιτική / Στο Ωνάσειο Σχολείο Περιστερίου ο Κυριάκος Μητσοτάκης: «Συνεχίζουμε να επενδύουμε στη δημόσια παιδεία»

Ο πρωθυπουργός αποκάλυψε ακόμη ότι ο ίδιος επέμεινε να δημιουργηθεί ένα από τα σχολεία στο Περιστέρι, χαρακτηρίζοντας την πρωτοβουλία «ιδιαίτερα σημαντική»
LIFO NEWSROOM
Σαμαράς για Τέμπη: Χωρίς ηθικό έρεισμα η απόρριψη αιτήματος γονέων για εκταφή σορών των παιδιών τους

Πολιτική / Σαμαράς για Τέμπη: Χωρίς ηθικό έρεισμα η απόρριψη αιτήματος γονέων για εκταφή σορών των παιδιών τους

«Έχουν απόλυτο δικαίωμα να διαπιστώσουν εάν τα λείψανα που βιαστικά και δίχως τον πρέποντα έλεγχο τους παραδόθηκαν προς ταφή, ανήκουν πράγματι στα παιδιά τους» τονίζει
LIFO NEWSROOM
Μαρινάκης για Λοβέρδο: «Τόσο κακό είναι που ένας άνθρωπος έχει απογοητευτεί από το πώς εξελίχθηκε το κόμμα του;»

Πολιτική / Μαρινάκης για Λοβέρδο: «Τόσο κακό είναι που ένας άνθρωπος έχει απογοητευτεί από το κόμμα του;»

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος χαρακτήρισε «δικαίωση» την προσχώρηση του Ανδρέα Λοβέρδου στη Νέα Δημοκρατία - «Φεύγουν από αλλού ο ένας μετά τον άλλον και έρχονται στη ΝΔ»
LIFO NEWSROOM