Μηταράκης για Ριτσώνα: «Δεν μπαίνει και δεν βγαίνει κανείς»

Μηταράκης για Ριτσώνα: «Δεν μπαίνει και δεν βγαίνει κανείς» Facebook Twitter
Eurokinissi
0

«Δεν μπαίνει και δεν βγαίνει κανείς», από την προσφυγική δομή στη Ριτσώνα, τόνισε σε δηλώσεις του ο Νότης Μηταράκης ενώ οι δομές σε νησιά δεν ανταποκρίνονται στις συνθήκες υγιεινής. 

Σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ 100,3 και στον Παύλο Τσιμα, ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου ανέφερε ότι αποστέλλονται τρόφιμα για όλη την εβδομάδα, ενισχύονται τα μέτρα ασφαλείας αλλά και τα μέτρα περίφραξης, ενώ περιορίζεται στο απολύτως απαραίτητο το προσωπικό για να προστατευτούν τόσο οι διαμένοντες στη δομή όσο και η κοινωνία. Παράλληλα ο υπουργός ανέφερε ότι δεν έχει αποσαφηνιστεί πώς εισήχθη ο κορωνοϊός στη δομή. 

Υπενθυμίζεται ότι το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου αποφάσισε τον αποκλεισμό της δομής φιλοξενίας στη Ριτσώνα για δύο εβδομάδες καθώς είκοσι άτομα βρέθηκαν θετικά στον κορωνοϊό. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, η απόφαση αυτή ελήφθη μετά τα αποτελέσματα της χθεσινής ιχνηλάτησης των επαφών του βεβαιωμένου κρούσματος κορωνοϊού σε γυναίκα, φιλοξενούμενη της δομής, η οποία νοσηλεύεται μετά τον τοκετό της σε νοσοκομείο των Αθηνών. 

 

Οι δομές σε Μόρια, BIAΛ και Βαθύ δεν ανταποκρίνονται στις συνθήκες υγιεινής

Σχετικά με τις δομές στα νησιά, ο κ. Μηταράκης ανέφερε ότι οι δομές στη Μόρια, στη ΒΙΑΛ και στο Βαθύ δεν ανταποκρίνονται στις συνθήκες υγιεινής και υπενθύμισε τις αντιδράσεις που υπήρξαν όταν η κυβέρνηση κίνησε τη διαδικασία για να κλείσουν. Παράλληλα, παρέθεσε τέσσερα μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση. Συγκεκριμένα, όλες οι νέες αφίξεις από την 1η Μαρτίου, κρατήθηκαν εκτός των δομών, επιβλήθηκαν από νωρίς περιορισμοί στην κυκλοφορία, δημιουργήθηκαν υγειονομικές δομές στην περίμετρο των προσφυγικών δομών και έγινε ενημέρωση για τον κορωνοϊό στους διαμένοντες στις γλώσσες τους.

Τέλος αναφέρθηκε σε σχέδιο έκτακτης ανάγκης με σκηνές και προσωπικό που θα ενεργοποιηθεί όπου χρειαστεί εάν υπάρξει κρούσμα σε προσφυγική δομή.

Με πληροφορίες από ΣΚΑΪ

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ