Με τα προσόντα του εξαδέλφου του έκανε καριέρα ο εκτελωνιστής Θόδωρος Κουκάκης, ο οποίος είχε διοριστεί επί Αδώνιδος Γεωργιάδη ως διοικητής στο νοσοκομείο Γρεβενών και παύτηκε από τα καθήκοντά του με απόφαση του υπουργού Υγείας Μ. Βορίδη.

 

 

Ο Άδωνις Γεωργιάδης σε σχόλια στο Twitter για τον διορισμό του-και πολιτευτή της Ν.Δ- Κουκάκη απάντησε ότι «με δική μου εντολή ελέγχθηκαν και ελέγχονται όλα τα κατατεθειμένα πτυχία. Έτσι βρέθηκε και ο συγκεκριμένος».

 

Σύμφωνα πάντως με σημερινό ρεπορτάζ του Έθνους που υπογράφει ο Βασίλης Ιγνατιάδης ο έλεγχος έγινε μετά από καταγγελία κατοίκων της Πτολεμαΐδας Κοζάνης όπου ζει και δραστηριοποιείται επαγγελματικά ο Θ. Κουκάκης ως εκτελωνιστής.

 

«Είναι γνωστός στην κοινωνία και ξέρουμε ότι δεν έχει πανεπιστημιακό τίτλο, που είναι απαραίτητος για τον διορισμό του ως διοικητής νοσοκομείου», είπε στο «Εθνος» άνθρωπος που τον γνωρίζει και έχει συνεργαστεί μαζί του παλαιότερα, στο διάστημα 2008-2010, όταν ήταν υποδιοικητής στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο της Πτολεμαΐδας.

 

 

Γράφει η εφημερίδα: «Η καταγγελία έγινε τον περασμένο χειμώνα, λίγες ημέρες μετά την απόφαση διορισμού του ως διοικητή στο Νοσοκομείο Γρεβενών με απόφαση του τότε υπουργού Υγείας Aδωνη Γεωργιάδη. Ο έλεγχος απέδειξε πως ο αναγνωρισμένος από το ΔΙΚΑΤΣΑ τίτλος σπουδών, όπως και το δίπλωμα ειδικότητας που είχε καταθέσει για τον διορισμό του είχαν εκδοθεί στο όνομα άλλου ατόμου, το οποίο είχε το ίδιο ονοματεπώνυμο, αλλά διαφορετικό τόπο και ημερομηνία γέννησης από του ίδιου, όπως αναφέρεται στην απόφαση του Μ. Βορίδη με την οποία ανακαλείται ο διορισμός του και διαγράφεται από το Μητρώο Μισθοδοτούμενων Ελληνικού Δημοσίου.

 

Ελιγμός

Ο Κουκάκης, όταν πληροφορήθηκε τον έλεγχο, επιχείρησε να προλάβει τις εξελίξεις και ανακοίνωσε προ ημερών την παραίτησή του, με ημερομηνία 4 Ιουλίου, επικαλούμενος λόγους ευθιξίας και προκειμένου, όπως ανέφερε, «να διευκολυνθεί το έργο του υπουργού στον χώρο της Υγείας». Στην ίδια ανακοίνωση δήλωνε σίγουρος για την τελική του δικαίωση από την Ελληνική Δικαιοσύνη, χωρίς ωστόσο να αναφέρει λέξη για το είδος της δικαστικής εμπλοκής του.

 

Κάτοικοι της Πτολεμαΐδας που τον γνωρίζουν κάνουν λόγο για άνθρωπο με ακροδεξιές καταβολές και ιδέες, αυταρχικό και συγκρουσιακό. Στο βιογραφικό που έχει αναρτήσει ο ίδιος στο Διαδίκτυο υποστηρίζει πως έχει κάνει, μεταξύ άλλων, σπουδές ψυχολογίας (με μεταπτυχιακό) και... τελωνειακής νομικής. Στις συστάσεις, εξάλλου για το πρόσωπό του επικαλείται αυτές του πρωθυπουργού Α. Σαμαρά, του Ι. Βαρβιτσιώτη, του Δ. Αβραμόπουλου και του Ι. Τραγάκη. Στις εκλογές του 2012 ο Θ. Κουκάκης ήταν υποψήφιος βουλευτής Κοζάνης της ΝΔ».