Με πολιτικό όρκο στο νέο κυβερνητικό σχήμα οι Γιώργος Αμυράς και Νικόλας Γιατρομανωλάκης

Με πολιτικό όρκο στο νέο κυβερνητικό σχήμα οι Γιώργος Αμυράς και Νικόλας Γιατρομανωλάκης Facebook Twitter
Με πολιτικό όρκο στο νέο κυβερνητικό σχήμα οι Γιώργος Αμυράς και Νικόλας Γιατρομανωλάκης (Eurokinissi)
0

Με πολιτικό όρκο ορκίστηκαν οι νέοι υφυπουργοί Γιώργος Αμυράς και Νικόλας Γιατρομανωλάκης νωρίτερα στο Προεδρικό Μέγαρο.

Οι υφυπουργοί Περιβάλλοντος και Ενέργειας και Πολιτισμού και Αθλητισμού αντίστοιχα ορκίστηκαν τελευταίοι στη σειρά μετά την ορκωμοσία των 18 νέων μελών του κυβερνητικού σχήματος που προηγήθηκαν σε τρεις δόσεις, λόγω των έκτακτων μέτρων κατά του κορωνοϊού.

Είχε προηγηθεί η ορκωμοσία της πρώτης ομάδας στις 11 το πρωί με τους Κωστή Χατζηδάκη, Κώστα Σκρέκα, Μάκη Βορίδη, Σπήλιο Λιβανό, Βασίλη Κοντοζαμάνη και Στέλιο Πέτσα.

Στη συνέχεια ακολούθησαν οι Θοδωρής Λιβάνιος, Χρήστος Ταραντίλης, Ζέττα Μακρή, Άγγελος Συρίγος, Μαρία Συρεγγέλα και Γιώργος Κώτσηρας στις 11:45.

Τελευταίοι στις 12:30 ορκίστηκαν οι κ.κ. Αμυράς και Γιατρομανωλάκης.

Ο έως τώρα Γενικός Γραμματέας Σύγχρονου Πολιτισμού, Νικόλας Γιατρομανωλάκης, υπέρμαχος των δικαιωμάτων της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας, προερχόμενος από το Ποτάμι, ορίστηκε χθες υφυπουργός αρμόδιος για θέματα σύγχρονου πολιτισμού και μετά την ορκωμοσία του νέου κυβερνητικού σχήματος θα είναι το πρώτο ανοικτά ομοφυλόφιλο άτομο σε κυβέρνηση της χώρας.

Λίγο μετά την ανακοίνωσή του ονόματός του ο κ Γιατρομανωλάκης έκανε την πρώτη του δήλωση αποκλειστικά στο Lifo.gr: «Στη σημερινή Ελλάδα δεν έχουν χώρο στερεότυπα και προκαταλήψεις. Μια συμπεριληπτική κοινωνία στην οποία όλα τα μέλη της έχουν ίση μεταχείριση και ίσες ευκαιρίες παρά τις διαφορές τους, δεν είναι μόνο το σωστό και δίκαιο, είναι και προς όφελος όλων. Το ίδιο και μια συμπεριληπτική κυβερνητική πολιτική που αναγνωρίζει τον σύγχρονο πολιτισμό ως πυλώνα της κοινωνικής συνοχής και της ανάπτυξης της χώρας μας».

Με πολιτικό όρκο στο νέο κυβερνητικό σχήμα οι Γιώργος Αμυράς και Νικόλας Γιατρομανωλάκης Facebook Twitter
Ορκίστηκαν ο Γιώργος Αμυράς και Νικόλας Γιατρομανωλάκης (Eurokinissi)

Ο Γιώργος Αμυράς το 2010 εξελέγην δημοτικός σύμβουλος στο Δήμο Αθηναίων, ως επικεφαλής ανεξάρτητου συνδυασμού, ενώ στις ευρωεκλογές του 2014 εντάχθηκε στο ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας και κατέλαβε την έβδομη θέση.

Τον Ιανουάριο και τον Σεπτέμβριο του 2015 εξελέγη βουλευτής της Β' Αθηνών με το Ποτάμι, από το οποίο αποχώρησε τον Ιανουάριο του 2019 λόγω της αντίθεσής του στη Συμφωνία των Πρεσπών.

Παραιτήθηκε από βουλευτής τον Απρίλιο του ίδιου έτους προκειμένου να κατέβει υποψήφιος στην Ευρωβουλή. Στις εκλογές του Ιουλίου του 2019 διεκδίκησε και κατέλαβε θέση στη Βουλή με τη Νέα Δημοκρατία, ως υποψήφιος βουλευτής στα Ιωάννινα.

Με πολιτικό όρκο στο νέο κυβερνητικό σχήμα οι Γιώργος Αμυράς και Νικόλας Γιατρομανωλάκης Facebook Twitter
Με τον πολιτικό όρκο των Αμυρά και Γιατρομανωλάκη ολοκληρώθηκε η ορκωμοσία του νέου κυβερνητικού σχήματος (Eurokinissi)

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ