Με απουσίες και 5 «παρών» από τον ΣΥΡΙΖΑ εξελέγη αντιπρόεδρος της Βουλής ο Δ. Καμμένος

Με απουσίες και 5 «παρών» από τον ΣΥΡΙΖΑ εξελέγη αντιπρόεδρος της Βουλής ο Δ. Καμμένος Facebook Twitter
0

Με πέντε «παρών» και αρκετές απουσίες από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, εξελέγη Η΄Αντιπρόεδρος της Βουλής ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Δημήτρης Καμμένος. Συνολικά, κατά την ονομαστική ψηφοφορία, 182 βουλευτές ψήφισαν «υπέρ» και 14 «παρών».

Ειδικότερα, «παρών» δήλωσαν οι βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και οι εξής βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ: Νίκος Φίλης, Μάκης Μπαλαούρας, Μ. Κάτσης, Γ. Ψυχογιός και Ευαγγελία Καρακώστα. «Παρών» δήλωσε και ο βουλευτής του Ποταμιού Γ. Αμυράς και ο βουλευτής της ΝΔ Θανάσης Δαβάκης.

Από την ψηφοφορία απουσίαζαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Θεανώ Φωτίου, Τασία Χριστοδουλοπούλου, Παναγιώτης Κουρουμπλής, Χριστόφορος Παπαδόπουλος, Χρήστος Σπίρτζης, Ιωάννης Τσιρώνης, Ελένη Αυλωνίτου, Αννέτα Καβαδία, Γιώργος Κυρίτσης, Όλγα Γεροβασίλη, Αριστείδης Μπαλτάς, Σία Αναγνωστοπούλου, Ανδρέας Ριζούλης, Χρήστος Καραγιαννίδης, Αλέξης Τσίπρας, Μάρκος Μπόλαρης, Τριαντάφυλλος Μηταφίδης, Σωκράτης Φάμελλος, Φωτεινή Βάκη, Γιώργος Πάλλης, Ελένη Σταματάκη, Δημήτρης Σεβαστάκης, Γιώργος Σταθάκης, Παύλος Πολάκης. Από την ψηφοφορία απουσίαζε ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Θανάσης Παπαχριστόπουλος.

Επίσης, με 188 ψήφους «υπέρ» και 8 «παρών» εξελέγη Θ΄Αντιπρόεδρος της Βουλής ο βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων Μάριος Γεωργιάδης.

Η σημερινή διαδικασία υλοποιήθηκε σε συνέχεια της πρόσφατης αλλαγής του Κανονισμού της Βουλής που προέβλεψε εκλογή και από την 6η και 7η σε δύναμη Κοινοβουλευτική Ομάδα.

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης: «Τι είναι πιο χρήσιμο, η «παράδοση της κατάληψης» ή η εξασφάλιση στέγης για οικονομικά αδύναμους σπουδαστές;»

Πολιτική / Μητσοτάκης: «Τι είναι πιο χρήσιμο, η "παράδοση της κατάληψης" ή η εξασφάλιση στέγης για οικονομικά αδύναμους σπουδαστές;»

Το σχόλιο του πρωθυπουργού για το Final Four, για τις προβλέψεις της Κομισιόν για την ελληνική οικονομία αλλά και τα πανεπιστήμια, στην καθιερωμένη κυριακάτικη ανάρτησή του
LIFO NEWSROOM
«Η Δύση πυροβόλησε τα πόδια της με τον πόλεμο στην Ουκρανία»

Lifo Videos / «Η Δύση πυροβόλησε τα πόδια της με τον πόλεμο στην Ουκρανία»

Μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση του Γιάννη Πανταζόπουλου με τον συγγραφέα, δημοσιογράφο και διευθυντή του SLpress.gr, Σταύρο Λυγερό, για τις βαθύτερες διαστάσεις της σύγκρουσης Ρωσίας - Ουκρανίας, το ενεργειακό σκάκι και την προπαγάνδα, τη θέση της Ευρώπης, τη στάση της Ελλάδας, τον ρόλο της Κίνας και την επιστροφή του Τραμπ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ανδρουλάκης για Τέμπη: Τη Δευτέρα κατατίθεται η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για προανακριτική

Πολιτική / Ανδρουλάκης για Τέμπη: Τη Δευτέρα κατατίθεται η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για προανακριτική

Κατηγόρησε την κυβέρνηση για συγκάλυψη, φέρνοντας ως παράδειγμα την καταψήφιση της πρότασης διερεύνησης υπουργικής ευθύνης στην υπόθεση της σύμβασης 717, παρά την αναφορά σχετικής δικογραφίας από την ευρωπαϊκή Δικαιοσύνη
LIFO NEWSROOM
«Η Ελλάδα πρέπει να φτιάξει τα τρένα, τελεία»

LiFO politics / «Η Ελλάδα πρέπει να φτιάξει τα τρένα, τελεία»

Η νέα εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Αλεξάνδρα Σδούκου συζητά με τη Βασιλική Σιούτη για τα θέματα της πολιτικής επικαιρότητας και εξηγεί γιατί «οι γυναίκες πολλές φορές χρειάζεται να καταβάλουν παραπάνω προσπάθεια για να αποδείξουν την αξία τους».
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Βασιλική Σιούτη για Τέμπη: «Υπάρχει πολλή προπαγάνδα και λίγη ενημέρωση»

Lifo Videos / Τέμπη: «Υπάρχει πολλή προπαγάνδα και λίγη ενημέρωση»

Από τα αναπάντητα ερωτήματα γύρω από την υπόθεση των Τεμπών, μέχρι τη στασιμότητα του ΠΑΣΟΚ και την παρουσία της Ζωής Κωνσταντοπούλου και του Στέφανου Κασσελάκη στην πολιτική σκηνή – Μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση του Γιάννη Πανταζόπουλου με την υπεύθυνη του πολιτικού ρεπορτάζ της LIFO Βασιλική Σιούτη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Η Ελλάδα βιώνει πολιτικές συνθήκες που δεν έχει ξαναζήσει»

LiFO politics / Έχουμε τελικά αντιπολίτευση, ή όχι;

Ο δημοσιογράφος Χάρης Ιωάννου συζητά με τη Βασιλική Σιούτη για το αν τελικά έχουμε αντιπολίτευση, για την ιδιαίτερη πολιτική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα, καθώς και για τις προκλήσεις του πολιτικού ρεπορτάζ.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Ο Μητσοτάκης παρέλαβε βραβείο για τις οικονομικές επιδόσεις της Ελλάδας

Πολιτική / Ο Μητσοτάκης παρέλαβε βραβείο για τις οικονομικές επιδόσεις της Ελλάδας

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετώπισε η χώρα, υπογραμμίζοντας πως: «Ο ελληνικός λαός υπέμεινε σοβαρές δυσκολίες και έκανε θυσίες, όμως επέδειξε θάρρος, αγκάλιασε την αλλαγή και απέδειξε την ανθεκτικότητά του»
LIFO NEWSROOM