Μαρινάκης για Σαλμά: «Διεγράφη γιατί συνέχισε να αναπαράγει συκοφαντικές διατυπώσεις»

Μαρινάκης για Σαλμά: «Διεγράφη γιατί συνέχισε να αναπαράγει συκοφαντικές διατυπώσεις» Facebook Twitter
Φωτ: Eurokinissi
0

Ο Παύλος Μαρινάκης κατά την καθιερωμένη ενημέρωση των πολιτικών συντακτών αναφέρθηκε στην διαγραφή του Μάριου Σαλμά από την Κ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας.

Ο Παύλος Μαρινάκης ερωτηθείς για τους λόγους της διαγραφής του Μάριου Σαλμά και κληθείς να σχολιάσει δηλώσεις του βουλευτή ανέφερε τα εξής: «Κάνει μια προσπάθεια μετά την αυτονόητη και ομόφωνη απόφαση της διαγραφής του να καταστήσει το εαυτό του θύμα ή ήρωα. Η πραγματικότητα αμφισβητεί αυτές τις αιτιάσεις.

Δεν ήταν μόνο ο κ. Σαλμάς που δεν ψήφισε το νομοσχέδιο στο οποίο αναφέρεται. Δεν υπήρχε κομματική πειθαρχία. Και κάποιοι που σήμερα είναι μέλη της κυβέρνησης δεν το ψήφισαν. Για τα κόκκινα δάνεια έκανε μια ερώτηση μαζί με άλλους βουλευτές η οποία απαντήθηκε άμεσα και η κυβέρνηση επικρότησε τη διαδικασία των ερωτήσεων. Με το να προσπαθεί να πει ότι διεγράφη για την ερώτηση που έκανε, είναι κάτι που η πραγματικότητα το αμφισβητεί πανηγυρικά.

Ο κ. Σαλμάς διεγράφη γιατί σε αντίθεση με τους βουλευτές της ΝΔ, με ό,τι συμβαίνει στην παράταξη και με ό,τι προβλέπει η λειτουργία της ΚΟ της ΝΔ, συνέχισε να αναπαράγει συκοφαντικές διατυπώσεις τη στιγμή που είχε κάνει σχετική ερώτηση στις 25 Ιουνίου, του απάντησε η υπουργός στις 28 Ιουνίου και όταν ολοκληρώθηκε η διαδικασία επανήλθε. Λίγες ημέρες αργότερα ζήτησε και σχετικά έγγραφα τα οποία του επιδόθηκαν. Για την υπόθεση αυτή έχουν ασκηθεί όλα τα προβλεπόμενα από το νόμο ένδικα βοηθήματα και έχουμε απορριφθεί.

Στη ΝΔ έχουμε μάθει αν υπάρχει κάτι που έχει ποινική διάσταση αν πηγαίνουμε στη δικαιοσύνη και όχι να παίρνουμε σβάρνα τα κανάλια και να διατυπώνουμε κατηγορίες. Αυτό δεν είναι κάτι που έχει σχέση με τη ΝΔ αλλά με άλλα κόμματα. Είναι μια στάση αντίθετη με τη λειτουργία της ΝΔ και γεννά εύλογα ερωτήματα. Είναι άδικο για το σύνολο των βουλευτών να συνδέσουμε μια διαγραφή με ένα νομοσχέδιο ή ένα ζήτημα όπως τα κόκκινα δάνεια όπου είμαστε περήφανοι για τα αποτελέσματα της πολιτικής μας. Ξέρουμε ότι έχουμε να κάνουμε πολλά ακόμα. Δεν υπονομεύσουμε την πολιτική μας».      

Σε ερώτηση αν η διαγραφή του κ. Σαλμά στέλνει μήνυμα και σε άλλους βουλευτές, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε πως δεν νομίζει να υπάρχει άλλος βουλευτής της ΝΔ που να διασπείρει συκοφαντίες στα κανάλια και να μην πηγαίνει στη δικαιοσύνη αν θεωρεί ότι υπάρχει βάση.

«Είναι ατομική συμπεριφορά που δεν συνδέεται με τη συμπεριφορά άλλου βουλευτή της ΝΔ», ανέφερε ενώ σε ερώτηση αν θα παρέμβει ο εισαγγελέας απάντησε πως δεν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο για να παρέμβει. «Για την υπόθεση αυτή όλα τα αρμόδια όργανα έχουν επιληφθεί, έχουν αξιολογήσει το συγκεκριμένο διαγωνισμό. Έγιναν προσφυγές. Εκρίθησαν. Προχώρησε ο διαγωνισμός», σημείωσε.

Ερωτηθείς αν ο κ. Σαλμάς πρέπει να παραδώσει την έδρα του, ο κ. Μαρινάκης δήλωσε πως αυτό είναι απόφαση του ίδιου και πως είναι δεδομένο ότι σε αυτές τις περιπτώσεις το δέον είναι η παράδοση της έδρας.

Για το ενδεχόμενο συνάντησης του πρωθυπουργού με βουλευτές της ΝΔ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάνει καθημερινά συναντήσεις και με μέλη της ΚΟ της ΝΔ γιατί είναι και πρόεδρος του κόμματος. Ανέφερε επίσης ότι ενόψει του εορτασμού των 50 ετών από την ίδρυση της ΝΔ θα υπάρχει κορύφωσης των συναντήσεων.

Μάριος Σαλμάς: Δεν παραδίδει την έδρα του

Νωερίτερα σε δήλωσή του ο Μάριος Σαλμάς ανέφερε: «Αν με διαγραφει ο κ. Μητσοτακης γιατί αντέδρασα για τις περιουσίες που χάνονται για τα κόκκινα δάνεια, επειδή αντιτάχθηκα στη woke ατζέντα για τα ομόφυλα, επειδή του ζήτησα να ελέγξει τα καρτέλ στην ακρίβεια, τότε είναι τιμή μου.  Αν όμως το κάνει για να στείλει μήνυμα σε άλλους, είναι απαράδεκτο. 

Αν χρησιμοποιείται ως πρόφαση το ότι ανέδειξα φωτογραφικό διαγωνισμό του υπουργείου Πολιτισμού που σκανδαλωδώς ανατέθηκε σε εταιρεία, τότε να δηλώσω και να θυμίσω ότι ο έλεγχος των βουλευτών και η απεριόριστη ελευθερία λόγου είναι συνταγματικά κατοχυρωμένο και σε καμία περίπτωση δεν συνιστά λόγο διαγραφής».

Σε ερώτηση εάν θα παραδώσει την έδρα απάντησε: «Νομίζετε ότι πρέπει να σταματήσω τη μάχη για τους πολλούς;».

      

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Απόστολος Βεσυρόπουλος: «Χωρίς απινιδωτή, ο "πολιτικός των απινιδωτών"», αναφέρει ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Kids Save Lives

Πολιτική / Απόστολος Βεσυρόπουλος: «Χωρίς απινιδωτή, ο "πολιτικός των απινιδωτών"», αναφέρει ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Kids Save Lives

Ο βουλευτής της ΝΔ υπέστη ανακοπή σε πολυσύχναστη παραλία της Χαλκιδικής που δεν υπήρχε απινιδωτής ή ναυαγοσώστης - Ο ίδιος ως υφυπουργός είχε συμβάλλει ώστε να τοποθετηθούν περισσότεροι απινιδωτές σε σχολεία και κοινότητες της χώρας
LIFO NEWSROOM
Σφοδρή επίθεση Κεφαλογιάννη σε Πελετίδη για τις φωτιές: «Εγκληματικό να αμφισβητείς το 112»

Πολιτική / Επίθεση Κεφαλογιάννη σε Πελετίδη για τις φωτιές: «Εγκληματικό να αμφισβητείς το 112»

Επικεντρώθηκε ιδιαίτερα στη δήλωση του κ. Πελετίδη ότι κάποιοι πολίτες έσωσαν τα σπίτια τους επειδή δεν ακολούθησαν τις οδηγίες του 112, χαρακτηρίζοντάς την «εγκληματική και επικίνδυνη»
LIFO NEWSROOM
Πόσο έχουν αλλάξει οι ιστορικές σχέσεις της Ρωσίας με την Ελλάδα και την Τουρκία

Βασιλική Σιούτη / Πόσο έχουν αλλάξει οι ιστορικές σχέσεις της Ρωσίας με την Ελλάδα και την Τουρκία

Ο Θάνος Βερέμης, ιστορικός και πολιτικός επιστήμονας, μιλά στη Βασιλική Σιούτη για τις ελληνορωσικές σχέσεις από την Ελληνική Επανάσταση μέχρι σήμερα αλλά και για τις σχέσεις της Ρωσίας με την Τουρκία και τις μεγάλες δυνάμεις της Ευρώπης τον 19ο και τον 20ό αιώνα. Πόσο έχουν αλλάξει τα πράγματα;
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Κοινή δήλωση Ελλάδας, Γαλλίας, Βρετανίας, Δανίας και Σλοβενίας: «Το Ισραήλ να ανακαλέσει άμεσα την απόφαση για τη Γάζα»

Πολιτική / Κοινή δήλωση Ελλάδας, Γαλλίας, Βρετανίας, Δανίας και Σλοβενίας: «Το Ισραήλ να ανακαλέσει άμεσα την απόφαση για τη Γάζα»

Στη δήλωση αναφέρεται ότι το σχέδιο «κινδυνεύει να παραβιάσει το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο» και ότι «θα θέσει σε κίνδυνο τις ζωές όλων των αμάχων στη Γάζα»
LIFO NEWSROOM
Λένα Σαμαρά: Η επίσημη ανακοίνωση της ΥΠΕ για τον θάνατό της

Πολιτική / Λένα Σαμαρά: Η επίσημη ανακοίνωση της ΥΠΕ για τον θάνατό της

«Κατά την διάρκεια της διερεύνησης των αιτιών της κατάστασης της, η ασθενής παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση και παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του νοσοκομείου η ασθενής κατέληξε» αναφέρει η ανακοίνωση
LIFO NEWSROOM
Γεωργιάδης για θάνατο Λένας Σαμαρά: Ο νευρολόγος του Σισμανόγλειου ζήτησε τη μεταφορά της στον Ευαγγελισμό

Πολιτική / Γεωργιάδης για θάνατο Λένας Σαμαρά: Ο νευρολόγος του Σισμανόγλειου ζήτησε τη μεταφορά της στον Ευαγγελισμό

« Δυστυχώς έπαθε ανακοπή μέσα στο Νοσοκομείο. Δεν είναι όλα πολιτική. Δείξτε επιτέλους λίγο σεβασμό» αναφέρει σε ανάρτησή του ο υπουργός υγείας
LIFO NEWSROOM