Λεβέντης: Θα συνεργαστούμε με όποια κυβέρνηση ακυρώσει την συμφωνία των Πρεσπών

Λεβέντης: Θα συνεργαστούμε με όποια κυβέρνηση ακυρώσει την συμφωνία των Πρεσπών Facebook Twitter
0

«Είμαι αποφασισμένος να συνεργαστώ και με τον διάβολο αρκεί η συμφωνία των Πρεσπών να ακυρωθεί», δήλωσε ο Βασίλης Λεβέντης. 

«Η Ένωση Κεντρώων θα ζητήσει δημοψήφισμα μετά τις εκλογές για να δούμε εάν ο λαός εγκρίνει την συμφωνία των Πρεσπών και όποιο κόμμα δεχθεί αυτό τον όρο και τα 11 σημεία του κόμματός μας, τότε θα παρέχουμε στήριξη στην νέα κυβέρνηση χωρίς ανταλλάγματα και υπουργικές καρέκλες. Είμαι αποφασισμένος να συνεργαστώ και με τον διάβολο αρκεί η συμφωνία των Πρεσπών να ακυρωθεί», δήλωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων.

Ο Βασίλης Λεβέντης, σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ, κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι στην υπόθεση της συμφωνίας των Πρεσπών, λειτούργησε ως «τύραννος», «δεν έλαβε υπόψη του την συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού, τη Βουλή και τα κόμματα της αντιπολίτευσης και πήρε μόνος του όλο το βάρος της κατάπτυστης συμφωνίας».

Ο κ. Λεβέντης επανέλαβε τη θέση του ότι η Συμφωνία λειτουργεί σε βάρος των εθνικών συμφερόντων, σημείωσε ότι η Ένωση Κεντρώων «από την ίδρυσή της διαφωνεί στην παράδοση της λέξης Μακεδονία και επεδίωξε πάντα να βρεθεί λύση με σεβασμό στην ιστορίας της Ελλάδος» και προσέθεσε: «Έπρεπε να δώσουμε στα Σκόπια βοήθεια, οικονομική μέσω επενδύσεων, έρευνας, τεχνολογίας, λιμενικές χρήσεις στη Θεσσαλονίκη, ώστε να πειστούν οι γείτονές μας να αλλάξουν όνομα».

Σε ερώτηση για την συγκρότηση ψηφοδελτίων του κόμματος, ο κ. Λεβέντης δήλωσε ότι θα βάλει στα ψηφοδέλτια όλα τα ονόματα των υποψηφίων χωρίς αποκλεισμούς, ακόμη και εκείνων που τον έχουν στεναχωρήσει και ο λαός θα μας κρίνει όλους, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά δε την ημερομηνία εκλογών, εκτίμησε ότι όλα είναι ανοιχτά με μεγαλύτερες πιθανότητες η εθνικές εκλογές να πραγματοποιηθούν το Μάιο, χωρίς να αποκλείεται και το ενδεχόμενο αιφνιδιασμού.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΚΑΡΑΝΑΣΤΑΣΗ

Πολιτική / Κωνσταντοπούλου για παραίτηση Καραναστάση: Διαμαντή, όσο κι αν με πονάει που φεύγεις, σε ευχαριστώ

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου ζήτησε συγγνώμη από τον Διαμαντή Καραναστάση «που δεν κατάφερα να καθαρίσω ακόμη αυτό το τόσο βρόμικο τοπίο, που σε κάνει να ασφυκτιάς και να φεύγεις»
LIFO NEWSROOM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΠΙΕΡΡΑΚΑΚΗΣ EUROGROUP ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Πολιτική / Financial Times: Υποψήφιος για την προεδρία του Eurogroup ο Κυριάκος Πιερρακάκης

Η αποχώρηση του Πασκάλ Ντόναχιου από τη θέση του υπουργού Οικονομικών της Ιρλανδίας και κατ΄ επέκταση από το «τιμόνι» της Ευρωομάδας, εκκινεί τη διαδικασία επιλογής του επόμενου προέδρου, με τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών να συγκαταλέγεται ανάμεσα στα επικρατέστερα ονόματα των διαδόχων του
LIFO NEWSROOM
ΟΠΕΚΕΠΕ: Ο Μακάριος Λαζαρίδης καταθέτει μήνυση κατά της επικεφαλής του Γραφείου Τύπου του ΠΑΣΟΚ

Πολιτική / ΟΠΕΚΕΠΕ: Ο Μακάριος Λαζαρίδης καταθέτει μήνυση κατά της επικεφαλής του Γραφείου Τύπου του ΠΑΣΟΚ

Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Ευαγγελία Λιακούλη, επέμεινε στις καταγγελίες της ότι ο Λαζαρίδης επιτέθηκε στον μάρτυρα και ζήτησε την απομάκρυνσή του από τη ΝΔ
LIFO NEWSROOM
«Το πρόβλημα της δημόσιας διοίκησης δεν είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι αλλά οι πολιτικοί που παρεμβαίνουν σε αυτήν»

LiFO politics / «Δεν είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι το πρόβλημα αλλά οι πολιτικοί που παρεμβαίνουν»

Ο καθηγητής Νικόλαος-Κομνηνός Χλέπας, εξηγεί γιατί το πρόβλημα της δημόσιας διοίκησης στη χώρα μας δεν είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι αλλά το σύστημα ακραίου συγκεντρωτισμού της εξουσίας.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Ζελένσκι: «Ευχαριστώ την Ελλάδα και τον Τραμπ» – Μητσοτάκης: «Η χώρα μας θα αποτελέσει ενεργειακό κόμβο»

Πολιτική / Ζελένσκι: «Ευχαριστώ την Ελλάδα και τον Τραμπ» – Μητσοτάκης: «Η χώρα μας θα αποτελέσει ενεργειακό κόμβο»

Ο Έλληνας πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι ενεργοποιείται ο ενεργειακός διάδρομος που συνδέει Αλεξανδρούπολη και Οδησσό, επιτρέποντας την αποστολή αμερικανικού υγροποιημένου φυσικού αερίου προς την Ουκρανία
LIFO NEWSROOM