Μιλώντας στην τηλεόραση του «E», ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης αποκάλυψε την πρόθεσή του να συμμετάσχει στην επόμενη κυβέρνηση, ανεξαρτήτως αν επικεφαλής θα είναι ο Τσίπρας ή ο Μητσοτάκης. Ο ίδιος μάλιστα προέβλεψε πως αυτές θα γίνουν πολύ σύντομα.

 

«Μετά τις εκλογές, και αν μου το ζητήσουν, θα μπω στη κυβέρνηση, όποια και αν είναι αυτή. Όχι όμως με λευκή επιταγή. Τώρα είμαι στην αντιπολίτευση. Μετά τις εκλογές και αν μου το ζητήσουν θα μπω στη κυβέρνηση, είτε ο Τσίπρας είναι αυτός ,είτε ο Μητσοτάκης, αλλά όχι με λευκή επιταγή. Θα επιβάλω σχέδιο» τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων.

 

Αναφερόμενος στις κατηγορίες περί στενότερης συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ και τον νυν πρωθυπουργό, ο Βασίλης Λεβέντης δήλωσε πως δεν αποτελεί «δεκανίκι» του Τσίπρα, ωστόσο συζητά μαζί του ως φίλος. Ξεκαθάρισε πως δεν έχει σκοπό να μπει στην παρούσα κυβέρνηση, επιμένοντας για μία ακόμη φορά πως το ΠΑΣΟΚ και το ΠΟΤΑΜΙ έχουν ενταχθεί στο «άρμα» του Μητσοτάκη.

 

Ο κ. Λεβέντης έκανε την εκτίμηση ότι η οικονομία δύσκολα θα ανακάμψει και ότι ο Σεπτέμβριος θα είναι ένας πολύ δύσκολος μήνας για τον λαό. «Αν καταφέρουν το ΠΑΣΟΚ και το ΠΟΤΑΜΙ να ρίξουν την κυβέρνηση θα πάμε σε εκλογές», τόνισε.

 

Όσον αφορά την δήλωση του για κάλεσμα σε γεύμα με το πρωθυπουργικό ζεύγος ο κ. Λεβέντης είπε ότι «περιμένει να του απαντήσει την ερχόμενη Τρίτη ο πρωθυπουργός πότε γίνει αυτό το γεύμα, τονίζοντας ότι και ο ίδιος θα πάει τις επόμενες μέρες στο εξοχικό του Τσίπρα στο Σούνιο».

 

Όσον αφορά τις τηλεοπτικές άδειες ο κ.Λεβέντης είπε ακόμη ότι οι άδειες που θα δοθούν θα εξαρτηθούν από τον αριθμό των ισοδύναμων προτάσεων. «Αν υπάρχουν 5 ισοδύναμες προτάσεις θα δοθούν 5 τηλεοπτικές άδειες. Αν υπάρχουν 6 ισοδύναμες προτάσεις θα δοθούν 6 τηλεοπτικές άδειες. Δεν θα μείνει η κυβέρνηση στις 4 τηλεοπτικές άδειες», ανέφερε συγκεκριμένα.

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr