Λεβέντης: Θα μπω στην κυβέρνηση μετά τις εκλογές

Λεβέντης: Θα μπω στην κυβέρνηση μετά τις εκλογές Facebook Twitter
Theodore Manolopoulos / SOOC
4

Μιλώντας στην τηλεόραση του «E», ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης αποκάλυψε την πρόθεσή του να συμμετάσχει στην επόμενη κυβέρνηση, ανεξαρτήτως αν επικεφαλής θα είναι ο Τσίπρας ή ο Μητσοτάκης. Ο ίδιος μάλιστα προέβλεψε πως αυτές θα γίνουν πολύ σύντομα.

«Μετά τις εκλογές, και αν μου το ζητήσουν, θα μπω στη κυβέρνηση, όποια και αν είναι αυτή. Όχι όμως με λευκή επιταγή. Τώρα είμαι στην αντιπολίτευση. Μετά τις εκλογές και αν μου το ζητήσουν θα μπω στη κυβέρνηση, είτε ο Τσίπρας είναι αυτός ,είτε ο Μητσοτάκης, αλλά όχι με λευκή επιταγή. Θα επιβάλω σχέδιο» τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων.

Αναφερόμενος στις κατηγορίες περί στενότερης συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ και τον νυν πρωθυπουργό, ο Βασίλης Λεβέντης δήλωσε πως δεν αποτελεί «δεκανίκι» του Τσίπρα, ωστόσο συζητά μαζί του ως φίλος. Ξεκαθάρισε πως δεν έχει σκοπό να μπει στην παρούσα κυβέρνηση, επιμένοντας για μία ακόμη φορά πως το ΠΑΣΟΚ και το ΠΟΤΑΜΙ έχουν ενταχθεί στο «άρμα» του Μητσοτάκη.

Ο κ. Λεβέντης έκανε την εκτίμηση ότι η οικονομία δύσκολα θα ανακάμψει και ότι ο Σεπτέμβριος θα είναι ένας πολύ δύσκολος μήνας για τον λαό. «Αν καταφέρουν το ΠΑΣΟΚ και το ΠΟΤΑΜΙ να ρίξουν την κυβέρνηση θα πάμε σε εκλογές», τόνισε.

Όσον αφορά την δήλωση του για κάλεσμα σε γεύμα με το πρωθυπουργικό ζεύγος ο κ. Λεβέντης είπε ότι «περιμένει να του απαντήσει την ερχόμενη Τρίτη ο πρωθυπουργός πότε γίνει αυτό το γεύμα, τονίζοντας ότι και ο ίδιος θα πάει τις επόμενες μέρες στο εξοχικό του Τσίπρα στο Σούνιο».

Όσον αφορά τις τηλεοπτικές άδειες ο κ.Λεβέντης είπε ακόμη ότι οι άδειες που θα δοθούν θα εξαρτηθούν από τον αριθμό των ισοδύναμων προτάσεων. «Αν υπάρχουν 5 ισοδύναμες προτάσεις θα δοθούν 5 τηλεοπτικές άδειες. Αν υπάρχουν 6 ισοδύναμες προτάσεις θα δοθούν 6 τηλεοπτικές άδειες. Δεν θα μείνει η κυβέρνηση στις 4 τηλεοπτικές άδειες», ανέφερε συγκεκριμένα.

4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιατί πρέπει να καταργηθεί ο νόμος περί ευθύνης υπουργών

LiFO politics / Γιατί πρέπει να καταργηθεί ο νόμος περί ευθύνης υπουργών

Ο καθηγητής της Νομικής Σχολής του ΕΚΠΑ, Σπύρος Βλαχόπουλος, μιλά στη Βασιλική Σιούτη για την ανάγκη κατάργησης του νόμου περί ευθύνης υπουργών, εξηγώντας όμως γιατί πρέπει να τηρείται όσο παραμένει σε ισχύ.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Επίσκεψη Γεραπετρίτη στην Τρίπολη: Ελλάδα και Λιβύη έτοιμες να συζητήσουν για οριοθέτηση ΑΟΖ στο προσεχές μέλλον

Πολιτική / Επίσκεψη Γεραπετρίτη στην Τρίπολη: Ελλάδα και Λιβύη έτοιμες να συζητήσουν για οριοθέτηση ΑΟΖ στο προσεχές μέλλον

Ο κ. Γεραπετρίτης διατύπωσε την επιδίωξη της Ελλάδας για ενίσχυση των διμερών σχέσεων με την Τρίπολη, με έμφαση στην οικονομία και τις επενδύσεις - Τι δήλωσε ο Λίβυος ΥΠΕΞ
LIFO NEWSROOM
Λευτέρης Αυγενάκης: Άρση ασυλίας για το επεισόδιο στο αεροδρόμιο ζητά η Επιτροπή Δεοντολογίας

Πολιτική / Λευτέρης Αυγενάκης: Άρση ασυλίας για το επεισόδιο στο αεροδρόμιο ζητά η Επιτροπή Δεοντολογίας

Το καλοκαίρι του 2024, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας ενεπλάκη σε περιστατικό χειροδικίας κατά εργαζόμενου στο «Ελ. Βενιζέλος» με αποτέλεσμα τη διαγραφή του
LIFO NEWSROOM
ΟΠΕΚΕΠΕ: Κοινή πρόταση για Προκαταρκτική Επιτροπή καταθέτουν ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και Νέα Αριστερά

Πολιτική / ΟΠΕΚΕΠΕ: Κοινή πρόταση για Προκαταρκτική Επιτροπή καταθέτουν ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και Νέα Αριστερά

«Το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ δεν είναι μόνο ένα οικονομικό σκάνδαλο διαφθοράς, αλλά μια δυσώδης υπόθεση διαπλοκής μετά το 2019 υψηλόβαθμων κυβερνητικών στελεχών και βουλευτών της ΝΔ και «γαλάζιων» παραγόντων» αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ
LIFO NEWSROOM