Λαφαζάνης: Στημένες από την κυβέρνηση οι κατηγορίες σε βάρος μου - Παρακολουθούν τα τηλέφωνά μου

Λαφαζάνης: Στημένες από την κυβέρνηση οι κατηγορίες σε βάρος μου - Παρακολουθούν τα τηλέφωνά μου Facebook Twitter
EUROKINISSI
1

Για στημένες κατηγορίες σε βάρος του κάνει λόγο ο γραμματέας της ΛΑΕ, Παναγιώτης Λαφαζάνης, κατηγορώντας την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ότι «κατηύθυνε» τις παρακολουθήσεις της πολιτικής του δράσης και τη δικαστική έρευνα.

Σε συνέντευξή του στον «Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής», υποστηρίζει πως ακόμη και σήμερα παρακολουθούνται τα τηλέφωνά του, και μάλιστα σε κυβερνητικές συσκέψεις συζητείται το περιεχόμενο των τηλεφωνικών συνδιαλέξεών του.

Σε ερώτηση γιατί μπήκε στο στόχαστρο του Τμήματος Προστασίας του Κράτους και του δημοκρατικού Πολιτεύματος, απαντά: «Γιατί τους τινάζουμε στον αέρα τους πλειστηριασμούς. Οι πλειστηριασμοί είναι το μέγα θέμα για την κυβέρνηση, τις τράπεζες και τους πιστωτές. Αντιλαμβάνεστε πόσο σημαντικό είναι για αυτούς το κεφάλαιο των πλειστηριασμών, για να αντιμετωπίσουν τα "κόκκινα" δάνεια των τραπεζών, με λεηλασία των σπιτιών και των λαϊκών περιουσιών. Οι κινητοποιήσεις μας είχαν αποτέλεσμα, πολλές φορές ματαιώνονται ή αναβάλλονται πλειστηριασμοί».

Προσθέτει πως είχε αντιληφθεί ότι αστυνομικοί τον παρακολουθούσαν. «Όπου πηγαίναμε και κάναμε κινητοποιήσεις, βλέπαμε γύρω μας διασκορπισμένους, μεμονωμένα και κατά ομάδες, "ασφαλίτες" με πολιτικά. Υπήρχαν "ασφαλίτες" σε διατεταγμένη υπηρεσία, οι οποίοι μας έβγαζαν φωτογραφίες με κινητά. Επίσης "ασφαλίτες" που έμπαιναν στις γραμμές μας και ηχογραφούσαν συνομιλίες που είχαμε μεταξύ μας και ταυτόχρονα συνομιλίες ανάμεσα σε εμάς και τους αστυνομικούς. Επίσης, υπήρχαν "εικονολήπτες" που είχαν παρεισφρήσει στους εικονολήπτες των τηλεοπτικών σταθμών, που κατέγραφαν τις κινητοποιήσεις μας».

«Στα συμβολαιογραφεία τοποθετούσαν μικρές κάμερες σε δέντρα και σε μπαλκόνια πολυκατοικιών και βιντεοσκοπούσαν τις δραστηριότητές μας. Όταν επισήμανα στους επικεφαλής της Αστυνομίας, που ήταν επιτόπου, ότι μας καταγράφουν, επικαλούντο ότι είναι νόμιμο και γίνεται με άδεια του εισαγγελέα που έχουν ζητήσει για να καταγράψουν τυχόν παραβατικές πράξεις. Αυτές οι νομοθετικές ρυθμίσεις έχουν ψηφιστεί από κοινού από ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝ.ΑΛ. και Νέα Δημοκρατία για να κάνουν επιτηρήσεις των κινητοποιήσεων», αναφέρει.

Σε ερώτηση αν έχει αντιληφθεί αν τον παρακολουθούν και εκτός της πολιτικής του δράσης, σημειώνει: «Δεν το έχω αντιληφθεί, αλλά είναι βέβαιο ότι συμβαίνει και ότι παρακολουθούν και το τηλέφωνό μου. Είναι σίγουρο ότι Ασφάλεια και ΕΥΠ παρακολουθούν τα τηλέφωνά μου. Αυτό το έχω διασταυρώσει από άλλες πηγές, που μου αποκάλυψαν ότι σε κομματικές και κυβερνητικές συσκέψεις συζητούνται τα όσα εγώ συζητάω στις τηλεφωνικές μου επικοινωνίες».

Δηλώνει επίσης ότι η κυβέρνηση είχε απόλυτη γνώση πως η ΕΛ.ΑΣ. παρακολουθεί την πολιτική του δράση. «Είναι δυνατόν να παρακολουθούν εμένα και να μην έχει γνώση ο ίδιος ο Τσίπρας; Για την ομάδα Τσίπρα είμαι ο εφιάλτης τους. Δεν αντέχουν ούτε καν να ακούνε τη φωνή μου», επισημαίνει.

«Η κυβέρνηση κατηύθυνε την προσπάθεια να στηθούν κατηγορίες εις βάρος μου και να με πάνε σε δίκη. Θα δείτε ότι το επόμενο διάστημα θα επιμείνουν. Η δεύτερη πρόσκληση σε απολογία είναι ανεξάρτητη από την πρώτη. Αυτή ξεκινάει από την Εισαγγελία μετά από μήνυση fund με έδρα τη Λιβερία. Η πρώτη δίωξη εκπορεύεται από το Τμήμα Προστασίας του Κράτους. Μπορεί να ακολουθήσουν και άλλες διώξεις. Εχουμε μια σχετική πληροφόρηση», συμπληρώνει.

«Μου έχουν φορτώσει τον μισό ποινικό κώδικα... Θα το προχωρήσουν, θα με πάνε ενδεχομένως σε δίκη. Όμως, δεν με φοβίζουν εμένα» τονίζει ο κ. Λαφαζάνης.

Παράλληλα, για τη συμφωνία των Πρεσπών λέει ότι «είναι πλέον "νεκρή" και για τον κάλαθο των αχρήστων. Δεν υπάρχει πλέον συμφωνία. Κοιτάξτε, η Δημοκρατία δεν κόβεται σε φέτες. Η Δημοκρατία δεν είναι α λα καρτ. Όπου μας συμφέρει λέμε "Ναι" και όπου δεν μας συμφέρει "Όχι". Αυτό έγινε στην Ελλάδα με το δημοψήφισμα του 2015. Μετέτρεψαν το "Όχι" σε "Ναι". Το ίδιο πάνε να το κάνουν και στα Σκόπια».

Καταλήγοντας ο κ. Λαφαζάνης τονίζει ότι «στις εκλογές εμείς θέλουμε να κατεβούμε μαζί με όλες τις αριστερές, τις πατριωτικές, τις προοδευτικές και αντιμνημονιακές δυνάμεις. Εμείς θέλουμε να μπούμε στη Βουλή γιατί η σημερινή Βουλή δεν έχει πραγματική αντιπολίτευση».

Πολιτική
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ