Λαβρόφ με αιχμές για το Κυπριακό: Κάποιοι δεν θέλουν τις εγγυήσεις του ΟΗΕ

Λαβρόφ με αιχμές για το Κυπριακό: Κάποιοι δεν θέλουν τις εγγυήσεις του ΟΗΕ Facebook Twitter
0

Οι εγγυήσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και όχι αυτές δύο ή τριών χωρών είναι οι πιο ικανοποιητικές για μια ενοποιημένη Κύπρο, δήλωσε ο Σεργκέι Λαβρόφ, αφήνοντας αιχμές για κάποιες πλευρές που συμμετέχουν στη διαδικασία.

 Ο Ρώσος ΥΠΕΞ, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, τόνισε πως Έλληνες και Κύπριοι συνομιλητές συμφώνησαν με τη ρωσική θέση, αλλά κάποιοι μετέχοντες αρνήθηκαν να στηρίξουν την ιδέα της Διάσκεψης με συμμετοχή των πέντε μόνιμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας.

«Αυτό πιστοποιεί πως κάποιοι δεν επιθυμούν την εκδοχή σύμφωνα με την οποία την ασφάλεια της Κύπρου εγγυάται το ΣΑ του ΟΗΕ και όχι κάποια χώρα χωριστά ή δυο-τρεις άλλες. Θεωρώ ότι αυτό δεν είναι σωστό», σημείωσε ο Λαβρόφ.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κασσελάκης για Τσίπρα:

Πολιτική / Κασσελάκης για Τσίπρα: «Εάν έφερνα γυναίκα σύντροφο θα το ανέφερε ποτέ στο βιβλίο του;»

Ο πρόεδρος του «Κινήματος Δημοκρατίας» σχολιάζει τις αναφορές στο πρόσωπό του, μέσα στο βιβλίο του Αλέξη Τσίπρα, κάνοντας λόγο για «κρεσέντο ομοφοβικού κουτσομπολιού»
LIFO NEWSROOM
ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΒΙΒΛΙΟ ΙΘΑΚΗ

Πολιτική / «Ιθάκη»: Πότε πήρε την απόφαση για το δημοψήφισμα ο Τσίπρας - Τι αποκαλύπτει

Το βιβλίο του Αλέξη Τσίπρα, «Ιθάκη» κυκλοφόρησε σήμερα και έχει προκαλέσει ήδη πολιτικές αντιδράσεις - Η περίοδος του Δημοψηφίσματος και το παρασκήνιο πίσω από τη λήψη της απόφασης
LIFO NEWSROOM
«Ιθάκη»: Οι ομολογίες Τσίπρα, τα λάθη που καταλογίζει και οι αποκαλύψεις του νέου βιβλίου

Πολιτική / «Ιθάκη»: Οι ομολογίες Τσίπρα, τα λάθη που καταλογίζει και οι αποκαλύψεις του νέου βιβλίου

Ο πρώην πρωθυπουργός καταγράφει στιγμές, διαλόγους και συναισθήματα που –όπως ο ίδιος επιμένει– καθόρισαν την πιο ταραχώδη πολιτική περίοδο της Μεταπολίτευσης
LIFO NEWSROOM