Η νέα δομή των Ενόπλων Δυνάμεων αναμένεται να αποφασιστεί στο επίκεντρο του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εξωτερικών και Άμυνας (ΚΥΣΕΑ), το οποίο θα συγκληθεί την Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη. 

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι προθέσεις της κυβέρνησης, σχετικά με τις κρίσεις της στρατιωτικής ηγεσίας, είναι να διατηρηθεί ως έχει το σύνολο των Αρχηγών των Γενικών Επιτελείων.

 

Τον θώκο τους αναμένεται να διατηρήσουν τόσο ο Α/ΓΕΕΘΑ κ. Κωνσταντίνος Φλώρος όσο και οι Αρχηγοί ΓΕΝ κ. Στέλιος Πετράκης και ΓΕΣ κ. Χαράλαμπος Λαλούσης. Και αυτό γιατί, αφενός έχουν μόλις ένα χρόνο θητείας στη θέσης τους και αφετέρου διότι η κυβέρνηση έχοντας καταλογίσει θετικό πρόσημο στην αντίδραση όλων των κλάδων των Ε.Δ κατά τη διάρκεια της πρόσφατης κρίσης με την Τουρκία, δεν φαίνεται να επιθυμεί δραματικές αλλαγές στην ηγεσία του στρατεύματος, σε αυτή τουλάχιστον τη χρονική συγκυρία.

 

Ωστόσο, όπως μεταδίδει η εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», μία μικρή ένσταση παρατηρείται μόνο ως προς το πρόσωπο του Α/ΓΕΑ κ. Γεώργιου Μπλιούμη, ο οποίος την Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου, ολοκληρώνει δύο χρόνια θητείας και απαιτείται είτε ενεργοποίηση του 2+1 είτε αντικατάστασή του.

 

Εκτός από τους Αρχηγούς, στην επικείμενη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ θα κριθούν και οι αρχηγοί Στόλου, αντιναύαρχος Παναγιώτης Λυμπέρης, 1ης Στρατιάς αντιστράτηγος Βασίλης Παπαδόπουλος και Τακτικής Αεροπορίας αντιπτέραρχος Θεμιστοκλής Μπουρολιάς.

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr