Κυβερνητικές πηγές για Τσίπρα: «Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω, η χώρα πηγαίνει μπροστά»

Κυβερνητικές πηγές για Τσίπρα: «Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω, η χώρα πηγαίνει μπροστά» Facebook Twitter
0

Σχόλιο για την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στο 5ο Συνέδριο του Economist έκαναν κυβερνητικές πηγές, κατηγορώντας τον πρώην πρωθυπουργό για διαστρέβλωση στοιχείων.

«Ο κ. Τσίπρας επιμένει να παραθέτει ψευδή στοιχεία, όπως ότι η Ελλάδα αποκλίνει από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο και ότι το κατά κεφαλήν εισόδημα έχει μειωθεί στο 60%», ανέφεραν, σημειώνοντας ότι το εισόδημα έχει φτάσει στο 70% με ανοδική τάση.

Οι ίδιες πηγές τόνισαν πως η χώρα καταγράφει τους υψηλότερους αναπτυξιακούς ρυθμούς στην ΕΕ, σε αντίθεση με την περίοδο διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, ενώ πρόσθεσαν ότι ο πρωθυπουργός θα παρουσιάσει συγκεκριμένες πολιτικές «για το παρόν και το μέλλον».

Παράλληλα, το ΠΑΣΟΚ κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα για πολιτικό δανεισμό θέσεων και φρασεολογίας, κάνοντας λόγο για «rebranding» που βασίζεται σε «ατάκες από τα Δελτία Τύπου του ΠΑΣΟΚ». Όπως υποστηρίζει η Χαριλάου Τρικούπη, ακόμη και η περιγραφή της αγοραστικής δύναμης των μισθών αποτελεί αντιγραφή από πρόσφατη ανακοίνωση του κόμματος (26 Αυγούστου).

Τι πρότεινε ο Αλέξης Τσίπρας

Ο πρώην πρωθυπουργός παρουσίασε τους «9 άξονες του Εθνικού Σχεδίου Ανάταξης» με ορίζοντα πενταετίας, δίνοντας έμφαση σε αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου, ενίσχυση της εργασίας, ανθεκτικότητα απέναντι στην κλιματική κρίση, μείωση του ιδιωτικού χρέους και στήριξη της νέας γενιάς. Πρότεινε τη δημιουργία Εθνικού Ταμείου Σύγκλισης και Ταμείου Νέων Γενεών, με χρηματοδότηση από υψηλά εισοδήματα μέσω «πατριωτικής εισφοράς».

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟΥ

Πολιτική / Υπουργείο Εξωτερικών: Καμία εκούσια διαρροή προσωπικών στοιχείων για τον επαναπατρισμό πολιτών

«Το υπουργείο Εξωτερικών αποδίδει ιδιαίτερη βαρύτητα στη διασφάλιση της προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και θα προβεί στις δέουσες ενέργειες», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση
THE LIFO TEAM
ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΙΘΑΚΗ ΚΟΖΑΝΗ

Πολιτική / Τσίπρας από Κοζάνη: Κόκκινη γραμμή η μη χρήση στρατιωτικών βάσεων που μπορεί να θέσουν τη χώρα σε κίνδυνο

Ο πρώην πρωθυπουργός ξεκίνησε την τοποθέτησή του αναφερόμενος στο διεθνές περιβάλλον και την γενικευμένη γεωπολιτική αστάθεια στην περιοχή του Ιράν
THE LIFO TEAM
Η Kesha καταγγέλλει τον Λευκό Οίκο για χρήση του “Blow” σε βίντεο με πολεμικό μήνυμα

Πολιτισμός / «Μη χρησιμοποιείτε τη μουσική μου, διεστραμμένοι»: Η Kesha καταγγέλλει τον Λευκό Οίκο για χρήση του “Blow” σε πολεμικό βίντεο

Η Kesha κατήγγειλε τον Λευκό Οίκο για τη χρήση του τραγουδιού της “Blow” σε βίντεο με στρατιωτικό περιεχόμενο στο TikTok, χαρακτηρίζοντας το μήνυμα «αηδιαστικό και απάνθρωπο».
THE LIFO TEAM
ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΑΝΡΟΥΛΑΚΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Πολιτική / Συναντήση Μητσοτάκη - Ανδρουλάκη για τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή: Ο διάλογός τους

Σε κλίμα θεσμικής ευθύνης εξέφρασαν απόψεις για τον ρόλο της Ελλάδας ως παράγοντα σταθερότητας και για την ανάγκη προσεκτικών, συντονισμένων πρωτοβουλιών σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο
THE LIFO TEAM