Κροάτης ΥΠΕΞ σε Γεραπετρίτη: Να έχουν δίκαιη μεταχείριση οι κρατούμενοι για τη Νέα Φιλαδέλφεια

Κροάτης ΥΠΕΞ σε Γεραπετρίτη: Να έχουν δίκαιη μεταχείριση οι κρατούμενοι για τη Νέα Φιλαδέλφεια Facebook Twitter
Ο Κροάτης υπουργός Εξωτερικών Γκόρνταν Γκρίλιτς-Ράντμαν / Φωτ.: Instagram
0

Την αναγκαιότητα να έχουν δίκαιη μεταχείριση οι κρατούμενοι οπαδοί για τα επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια, επισήμανε ο υπουργός Εξωτερικών της Κροατίας προς τον Έλληνα ομόλογό του, Γιώργο Γεραπετρίτη.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του κροατικού υπουργείου Εξωτερικών, ο Γκόρνταν Γκρίλιτς-Ράντμαν είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Έλληνα ΥΠΕΞ, Γιώργο Γεραπετρίτη, στον οποίο και μετέφερε τις ανησυχίες των Κροατών πολιτών, αλλά και τη σημασία της δίκαιης μεταχείρισης των κρατουμένων οπαδών της Ντινάμο Ζάγκρεμπ για τη συμμετοχή τους στα βίαια επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια. 

Την ίδια ώρα και οι 105 κατηγορούμενοι κρίθηκαν προφυλακιστέοι για τα αιματηρά επεισόδια και τη δολοφονία του 29χρονου Μιχάλη Κατσουρή στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Στην ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της Κροατίας σχετικά με τις προφυλακίσεις των Κροατών χούλιγκαν για τη δολοφονία του φίλου της ΑΕΚ, Μιχάλη Κατσουρή στη Νέα Φιλαδέλφεια, επισημαίνεται πως: «Ο υπουργός Εξωτερικών Γκόρνταν Γκρίλιτς-Ράντμαν είχε και σήμερα το πρωί τηλεφωνική επικοινωνία με τον Έλληνα ομόλογο του, Γιώργο Γεραπετρίτη, μεταφέροντας τις ανησυχίες των Κροατών πολιτών, αλλά και τη σημασία της δίκαιης μεταχείρισης των κρατουμένων οπαδών».

Στην ίδια ανακοίνωση τονίζεται ακόμη πως «από την πρώτη στιγμή παρέχεται στήριξη στους κρατουμένους και ότι η κροατική διπλωματία έχει προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για τις συνθήκες κράτησης και την ασφάλειά τους».

Νωρίτερα, σήμερα, αντιπροσωπεία γονέων των Κροατών συλληφθέντων συναντήθηκε με εκπροσώπους του υπουργείου Εξωτερικών της Κροατίας προκειμένου να ενημερωθούν για τις επαφές που έχουν γίνει με την ελληνική κυβέρνηση.

 
Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η Δύση πυροβόλησε τα πόδια της με τον πόλεμο στην Ουκρανία»

Lifo Videos / «Η Δύση πυροβόλησε τα πόδια της με τον πόλεμο στην Ουκρανία»

Μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση του Γιάννη Πανταζόπουλου με τον συγγραφέα, δημοσιογράφο και διευθυντή του SLpress.gr, Σταύρο Λυγερό, για τις βαθύτερες διαστάσεις της σύγκρουσης Ρωσίας - Ουκρανίας, το ενεργειακό σκάκι και την προπαγάνδα, τη θέση της Ευρώπης, τη στάση της Ελλάδας, τον ρόλο της Κίνας και την επιστροφή του Τραμπ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ανδρουλάκης για Τέμπη: Τη Δευτέρα κατατίθεται η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για προανακριτική

Πολιτική / Ανδρουλάκης για Τέμπη: Τη Δευτέρα κατατίθεται η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για προανακριτική

Κατηγόρησε την κυβέρνηση για συγκάλυψη, φέρνοντας ως παράδειγμα την καταψήφιση της πρότασης διερεύνησης υπουργικής ευθύνης στην υπόθεση της σύμβασης 717, παρά την αναφορά σχετικής δικογραφίας από την ευρωπαϊκή Δικαιοσύνη
LIFO NEWSROOM
«Η Ελλάδα πρέπει να φτιάξει τα τρένα, τελεία»

LiFO politics / «Η Ελλάδα πρέπει να φτιάξει τα τρένα, τελεία»

Η νέα εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Αλεξάνδρα Σδούκου συζητά με τη Βασιλική Σιούτη για τα θέματα της πολιτικής επικαιρότητας και εξηγεί γιατί «οι γυναίκες πολλές φορές χρειάζεται να καταβάλουν παραπάνω προσπάθεια για να αποδείξουν την αξία τους».
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Βασιλική Σιούτη για Τέμπη: «Υπάρχει πολλή προπαγάνδα και λίγη ενημέρωση»

Lifo Videos / Τέμπη: «Υπάρχει πολλή προπαγάνδα και λίγη ενημέρωση»

Από τα αναπάντητα ερωτήματα γύρω από την υπόθεση των Τεμπών, μέχρι τη στασιμότητα του ΠΑΣΟΚ και την παρουσία της Ζωής Κωνσταντοπούλου και του Στέφανου Κασσελάκη στην πολιτική σκηνή – Μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση του Γιάννη Πανταζόπουλου με την υπεύθυνη του πολιτικού ρεπορτάζ της LIFO Βασιλική Σιούτη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Η Ελλάδα βιώνει πολιτικές συνθήκες που δεν έχει ξαναζήσει»

LiFO politics / Έχουμε τελικά αντιπολίτευση, ή όχι;

Ο δημοσιογράφος Χάρης Ιωάννου συζητά με τη Βασιλική Σιούτη για το αν τελικά έχουμε αντιπολίτευση, για την ιδιαίτερη πολιτική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα, καθώς και για τις προκλήσεις του πολιτικού ρεπορτάζ.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Ο Μητσοτάκης παρέλαβε βραβείο για τις οικονομικές επιδόσεις της Ελλάδας

Πολιτική / Ο Μητσοτάκης παρέλαβε βραβείο για τις οικονομικές επιδόσεις της Ελλάδας

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετώπισε η χώρα, υπογραμμίζοντας πως: «Ο ελληνικός λαός υπέμεινε σοβαρές δυσκολίες και έκανε θυσίες, όμως επέδειξε θάρρος, αγκάλιασε την αλλαγή και απέδειξε την ανθεκτικότητά του»
LIFO NEWSROOM