ΤΩΡΑ

Ένωση Δικαστών για δηλώσεις Κροάτη προέδρου: «Ευθεία παρέμβαση στο έργο της Δικαιοσύνης»- Για τη Νέα Φιλαδέλφεια

Ένωσης Δικαστών για δηλώσεις Κροάτη προέδρου: «Ευθεία παρέμβαση στο έργο της Δικαιοσύνης»- Για τη Νέα Φιλαδέλφεια Facebook Twitter
Φωτ.: Eurokinissi
0

Την αντίδραση των δικαστικών προκάλεσαν οι δηλώσεις του προέδρου της Κροατίας, Ζόραν Μιλάνοβιτς, αναφορικά με τα επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Συγκεκριμένα, η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων Ελλάδος σημειώνει σε σχετική ανακοίνωση πως οι αναφορές του Κροάτη προέδρου στα επεισόδια της Νέας Φιλαδέλφεια «συνιστούν ευθεία παρέμβαση στο έργο της Δικαιοσύνης κράτους μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης και προσβολή των θεσμών της χώρας μας». 

Παράλληλα, οι δικαστικοί επισημαίνουν ότι «η προστασία θεμελιωδών έννομων αγαθών, όπως αυτών της ζωής, της σωματικής ακεραιότητας και υγείας και της κοινωνικής ειρήνης αποτελεί πρωταρχική υποχρέωση μιας Πολιτείας, που διασφαλίζει την εύρυθμη λειτουργία των κοινωνιών και το ευρωπαϊκό κεκτημένο».

«Η Ελληνική Δημοκρατία έχει παράδοση σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και η Δικαιοσύνη εφαρμόζει τους νόμους της συντεταγμένης Ελληνικής Πολιτείας που έχουν θεσπισθεί μέσα στο πλαίσιο του Συντάγματος και του Δικαίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης» συμπληρώνει η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων Ελλάδος, απαντώντας στον Κροάτη πρόεδρο.

Τις συγκεκριμένες αναφορές του Ζόραν Μιλάνοβιτς σχολίασαν, από την πλευρά τους και κυβερνητικά στελέχη τα οποία ανέφεραν, σύμφωνα με την ΕΡΤ, πως «η δικαιοσύνη στην Ελλάδα είναι ανεξάρτητη και κάνει τη δουλειά της».

Μιλάνοβιτς για Νέα Φιλαδέλφεια: «Πήγαν να κάνουν επεισόδια αλλά έχουν δικαιώματα»

Σημειώνεται πως ο Κροάτης πρόεδρος, Ζόραν Μιλάνοβιτς, αναφέρθηκε στα αιματηρά επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια τονίζοντας πως «η αστυνομία έχει το δικαίωμα να τους κρατήσει για πέντε ημέρες και αυτό τώρα λήγει. Ανεξάρτητα από το γιατί πήγαν εκεί κάτω, πήγαν για να κάνουν επεισόδια, δεν μπορώ να το υποστηρίξω αυτό», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Κροατίας σχετικά με τους εμπλεκόμενους χούλιγκαν στα επεισόδια της Νέας Φιλαδέλφειας. 

Ωστόσο, ανέφερε ότι και οι συλληφθέντες «είναι πολίτες και έχουν τα δικαιώματά τους» και εκτίμησε ότι οι ελληνικές αρχές «μπορεί να κρατούν τους 100 στο πλαίσιο εντυπώσεων, αυτό δεν το γνωρίζω, αλλά αυτό θα είχε στοιχεία βεντέτας ή διάχυσης της ευθύνης. Περιμένω ότι πολύ σύντομα θα λογοδοτήσουν οι πραγματικά υπεύθυνοι».

Με πληροφορίες από ΕΡΤ

Πολιτική
0

ΤΩΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ