Κουτσούμπας: Η ψήφος στο ΚΚΕ δεν είναι συγκυριακή, ευκαιριακή

Κουτσούμπας: Η ψήφος στο ΚΚΕ δεν είναι συγκυριακή, ευκαιριακή Facebook Twitter
0

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας ευχαρίστησε «τους χιλιάδες ψηφοφόρους που ενίσχυσαν με την ψήφο τους το ΚΚΕ», στις πρώτες δηλώσεις μετά το εκλογικό αποτέλεσμα.

«Οι βουλευτές θα βρεθούν εκεί που έχουν υποσχεθεί, δίπλα στους εργαζόμενους, στις λαϊκές δυνάμεις, στη νεολαία. Και φαίνεται ότι η ψήφος στο ΚΚΕ δεν είναι συγκυριακή, ευκαιριακή», τόνισε, προσθέτοντας πως «δείχνει αγωνιστικούς δεσμούς στους τόπους δουλειάς, στη γειτονιά, στο χωριό, στους χώρους Υγείας, Παιδείας, του Πολιτισμού, που αντέχουν και διευρύνονται και ανάλογα πρέπει να δυναμώσουν και να διευρυνθούν από εδώ και πέρα ακόμη περισσότερο».

«Συνεχίζουμε αποφασιστικά. Είναι κρίσιμο με όλους όσοι προσέγγισαν το κόμμα μας αυτήν την περίοδο, ανεξάρτητα τι έκαναν σε αυτές τις εκλογές, να συνεχιστεί η συζήτηση, η κοινή δράση, για την ανάπτυξη της εργατικής λαϊκής πάλης, την άνοδο του εργατικού λαϊκού κινήματος. Με βάση το αποτέλεσμα έχουμε αύξηση σε ποσοστό και σε ψήφους σε σχέση με τις εκλογές του Μαΐου», είπε ο Δημήτρης Κουτσούμπας, σημειώνοντας ότι το ποσοστό του ΚΚΕ είναι 7,7%, ενώ εξήγησε πως η μείωση που παρατηρείται σε βουλευτές οφείλεται μόνο στον «καλπονοθευτικό νόμο της Νέας Δημοκρατίας, που κλέβει βουλευτικές έδρες μας»

«Συνολικά μέσα σε έναν αρνητικό πολιτικό συσχετισμό που συνεχίζει να παραμένει, εκφράζεται μια δυναμική ανόδου της εκλογικής επιρροής του κόμματος που συνεχίζεται και αποτελεί θετικό στοιχείο και αυτής της εκλογικής μάχης και του αποτελέσματος. Μια δυναμική που έχει ευρύτερη απήχηση από την εκλογική της έκφραση και εκφράστηκε με αλλαγή συσχετισμού δυνάμεων όλα αυτά τα χρόνια», ανέφερε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ.

Στη συνέχεια σημείωσε πως «η επόμενη ημέρα θα είναι δύσκολη για τον λαό μας. Το ΚΚΕ θα κάνει πράξη τη δέσμευσή του ότι θα βρεθεί στο μετερίζι μιας 100% μαχητικής αντιλαϊκής αντιπολίτευσης. Ο ελληνικός λαός να μην δείξει καμία αναμονή, να μην δώσει καμία περίοδο χάριτος, ιδιαίτερα ένα μεγάλο τμήμα του λαϊκού κόσμου που ψήφισε Νέα Δημοκρατία με βαριά καρδιά. Από αύριο η εργατική τάξη, οι λαϊκές δυνάμεις, θα βρίσκονται σε νέο γύρο επίθεσης στο φόντο νέων εξελίξεων και δεδομένων».

«Το ΚΚΕ θα δίνει διαρκώς τη μάχη, θα είναι η φωνή του λαού. Το ΚΚΕ θα παρακολουθεί και θα συμμετέχει ενεργά στη συζήτηση που αντικειμενικά θα ανοίξει μετά την μεγάλη άνοδο της αυτοδύναμης πλέον ΝΔ, την καθίζηση του ενός πόλου της σοσιαλδημοκρατικής αντιπολίτευσης του ΣΥΡΙΖΑ, κυρίως όμως την πολιτική συναίνεσης στις παραπάνω δεσμεύσεις που θα υλοποιήσει η κυβέρνηση της ΝΔ. Με αφορμή το αποτέλεσμα θα δρομολογηθούν διεργασίες», κατέληξε.

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι αμερικανικές εκλογές και η Ουκρανία

LiFO politics / Οι αμερικανικές εκλογές και η Ουκρανία

Ο διεθνολόγος και καθηγητής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Κώστας Λάβδας εξηγεί στη Βασιλική Σιούτη πώς θα επηρεάσουν οι αμερικανικές εκλογές τον πόλεμο στην Ουκρανία και αναφέρεται στη βοήθεια που στέλνει η Ελλάδα και στην αποτυχημένη προσπάθεια μεσολάβησης του Μακρόν.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Νάνσι Πελόζι και Τσακ Σούμερ δείχνουν την έξοδο στον Τζο Μπάιντεν

Διεθνή / Νάνσι Πελόζι και Τσακ Σούμερ δείχνουν την έξοδο στον Τζο Μπάιντεν

Ο ηγέτης της μειοψηφίας των Δημοκρατικών στη Βουλή των Αντιπροσώπων, Χακίμ Τζέφρις, φέρεται να εξέφρασε την ίδια θέση - Χτες, ο Δημοκρατικός βουλευτής Άνταμ Σιφ κάλεσε δημόσια τον Μπάιντεν να αποσυρθεί
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης από το Ψηφιακής Διακυβέρνησης: Η Ελλάδα αλλάζει ψηφιακά, ευκολότερη η καθημερινότητα του πολίτη

Πολιτική / Μητσοτάκης από το Ψηφιακής Διακυβέρνησης: «Τον τελευταίο χρόνο προστέθηκαν στο Δημόσιο 300 ψηφιακές υπηρεσίες»

Παρουσιάστηκαν επίσης τρία έγγραφα που θα προστεθούν στο Gov.gr Wallet και η δυνατότητα με παροχής συναίνεσης (consent), που δίνει στον χρήστη τη δυνατότητα να επιτρέπει την άντληση δεδομένων για την εύκολη εξυπηρέτησή του
LIFO NEWSROOM
Σκληρή απάντηση Δένδια στην Άγκυρα: Λυπούμαστε που δεν ευχαρίστησε τις τουρκικές δυνάμεις εισβολής

Πολιτική / Σκληρή απάντηση Δένδια στην Άγκυρα: Λυπούμαστε που δεν ευχαρίστησε τις τουρκικές δυνάμεις εισβολής

«Λυπούμαστε ειλικρινώς που ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Κύπρο, παρέλειψε να "ευχαριστήσει" τις τουρκικές δυνάμεις εισβολής»
LIFO NEWSROOM