Κώστας Αγοραστός: «Έχω στοχοποιηθεί και με "σταυρώνουν" καθημερινά»

Κώστας Αγοραστός: Έχω στοχοποιηθεί και με σταυρώνουν καθημερινά Facebook Twitter
Φωτ.: Αρχείου / Eurokinissi
0

«Ξέρω ότι έχω στοχοποιηθεί. Ξέρω ότι με “σταυρώνουν” καθημερινά», τόνισε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός αναφορικά με την ισοπεδωτική καταστροφή που προκλήθηκε στην περιοχή από τις πλημμύρες μετά την επέλαση της κακοκαιρίας Daniel.

Ο Κώστας Αγοραστός επισήμανε πως «είμαι αφοσιωμένος στη λύση των προβλημάτων που έχουν οι άνθρωποι της Θεσσαλίας». Αναφορικά με τα αντιπλημμυρικά έργα που είχαν γίνει στην περιοχή, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας είπε «κάναμε κατάλληλο έργο και μάλιστα, σε σύντομο χρονικό διάστημα. Κάναμε τα περισσότερα αντιπλημμυρικά έργα που έχουν γίνει στη Θεσσαλία, εδώ και πολλά χρόνια. Καθαρίσαμε 400 χιλιόμετρα και τα συγκεκριμένα έργα άντεξαν». Παραδέχτηκε πως «δεν κάναμε παρέμβαση σε όλα», ωστόσο τόνισε πως «σώθηκαν πόλεις».

Επίσης, ο Κώστας Αγοραστός εξήγησε ότι «κάθε έργο έχει κωδικό και εντάσσεται στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων, ψηφίζεται στο περιφερειακό συμβούλιο και στην οικονομική επιτροπή, και παρακολουθείται από όλους ελεγκτικούς μηχανισμούς». Αμέσως μετά, τόνισε πως «κανένα ευρώ δεν πήγε σε άλλη διαδικασία, εκτός από τα έργα. Και φαίνονται. Τα έργα είναι εδώ».

Ερωτηθείς για την κατάρρευση της γέφυρας του Ξηριά, έξι μόλις μήνες μετά την ολοκλήρωση των αντιπλημμυρικών έργων, ο Κώστας Αγοραστός υποστήριξε πως οι παρεμβάσεις της περιφέρειας αφορούσαν την ενίσχυση της κοίτης του ποταμού.

«Η γέφυρα έπεσε γιατί δεν άντεξε το φαινόμενο. Κανένα αντιπλημμυρικό έργο δεν θα άντεχε αυτή τη μάζα νερού», ενώ για την περίπτωση του Ενιπέα διευκρίνισε πως «δεν είναι αρμόδια η περιφέρεια».

Αναφορικά με την παρέμβαση του Αρείου Πάγου με αφορμή τις πλημμυρισμένες περιοχές στη Θεσσαλία, ο Κώστας Αγοραστός τη χαρακτήρισε «καλοδεχούμενη και επιβεβλημένη για να σταματήσουν τα τερατώδη ψέματα και να λάμψει η αλήθεια».

Με πληροφορίες από ΣΚΑΙ

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης σε κτηνοτρόφους: Προτεραιότητά μας είναι η οριστική εκρίζωση της ευλογιάς

«Έχουμε δύο μήνες μπροστά μας μέχρι το Πάσχα για να μπορούμε να πετύχουμε αυτόν τον στόχο», τόνισε ο πρωθυπουργός στη συνάντησή του με εκπροσώπους των κτηνοτρόφων
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης: «Το αντίδοτο απέναντι στην ακρίβεια, είναι η αύξηση του διαθέσιμου εισοδήματος»

«Δεν αρκεί μόνο να βρει κάποιος οποιαδήποτε δουλειά, αλλά το πώς, θα παντρέψουμε τις ανάγκες των επιχειρήσεων με τις ανάγκες των εργαζομένων», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΙΤΑΚΗΣ ΠΑΠΑΧΕΛΑΣ

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης: «Δεν χρειάζονται διαμεσολαβητές στα ελληνοτουρκικά» - Πότε αναμένεται η συνάντηση με τον Ερντογάν

Όσα είπε ο πρωθυπουργός για τις σχέσεις της Ελλάδας με ΗΠΑ, Τουρκία και Ισραήλ, τον στόχο της αυτοδυναμίας, την τροπολογία για τη συνεπιμέλεια, την αναθεώρηση του Συντάγματος
THE LIFO TEAM