Κορωνοϊός: Σε καραντίνα 5.824 άτομα στην Ελλάδα - Πρόστιμα 5.000€ σε 92 παραβάτες

Κορωνοϊός: Σε καραντίνα 5.824 άτομα στην Ελλάδα - Πρόστιμα 5.000€ σε 92 παραβάτες Facebook Twitter
0

Περισσότεροι από 5.800 άνθρωποι στην Ελλάδα έχουν τεθεί σε υποχρεωτική καραντίνα για προληπτικούς λόγους, εξαιτίας της πανδημίας κορωνοϊού, σύμφωνα με τον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Χαρδαλιά. 

«Η εμπειρία των πρώτων ημερών δείχνει ότι η αναγκαιότητα των νέων μέτρων είναι ξεκάθαρη για τη συντριπτική πλειοψηφία των συνανθρώπων μας», ανέφερε κατά τη σημερινή ενημέρωση, σχολιάζοντας πως η ελληνική κοινωνία στο μεγαλύτερο μέρος της επιδεικνύει «αξιέπαινη ωριμότητα και ψυχραιμία σε μια εξαιρετικά δύσκολη στιγμή».

«Είναι σημαντικό να καταλάβουμε όλοι ότι ο κορονοϊός δεν κάνει εξαιρέσεις», υπογράμμισε, διαμηνύοντας πως οι έλεγχοι για την τήρηση της υποχρεωτικής καραντίνας θα είναι σαρωτικοί σε όλη τη χώρα. Συνολικά, 5.824 άτομα - ταξιδιώτες και δυνητικές επαφές επιβεβαιωμένων κρουσμάτων παραμένουν σε καραντίνα, ενώ 825 άτομα έχουν ήδη ολοκληρώσει τις 14 ημέρες απομόνωσης. 

Σύμφωνα με τον κ. Χαρδαλιά έγιναν 1.116 έλεγχοι και 92 πολίτες που θα έπρεπε να είναι σε καραντίνα, βρέθηκαν εκτός της οικίας που είχαν δηλώσει, με αποτέλεσμα να επιβληθεί στον καθένα τους πρόστιμο 5.000 ευρώ, ενώ ασκήθηκαν και οι σχετικές ποινικές διώξεις. 

Για την κυκλοφορία στελεχών των σωμάτων ασφαλείας

Όπως διευκρίνισε, τα μέλη των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων, έχουν άδεια κυκλοφορίας μόνο για την άσκηση των καθηκόντων τους, και σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση μετακίνησής τους, ισχύει ό,τι ισχύει και για τους υπόλοιπους πολίτες.

Ο κ. Χαρδαλιάς επανέλαβε πως η αποστολή του σχετικού SMS στο 13033 είναι χωρίς χρέωση και τα προσωπικά δεδομένα των πολιτών δεν διατηρούνται. Από το πρωί του Σαββάτου λειτουργεί η νέα ψηφιακή πύλη του δημοσίου, gov.gr στην οποία οι πολίτες μπορούν να διεκπεραιώσουν μέσω υπολογιστή ή κινητού, συνδιαλλαγές με υπηρεσίες που απαιτούσαν στο παρελθόν αυτοπρόσωπη παρουσία.

Τέλος, μεγάλη είναι και η ανταπόκριση στην πλατφόρμα για εθελοντική βοήθεια από γιατρούς, νοσηλευτές και παραϊατρικό προσωπικό στα δημόσια νοσοκομεία, αφού έχουν ήδη εγγραφεί πάνω από 8.780 άτομα.

 
Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Χριστοδουλάκης: «Ο Κασσελάκης πήγε στον ΣΥΡΙΖΑ για αναδόμηση αλλά έφερε αποδόμηση»

LiFO politics / Νίκος Χριστοδουλάκης: «Ο Κασσελάκης πήγε στον ΣΥΡΙΖΑ για αναδόμηση, αλλά έφερε αποδόμηση»

Ως την «πιο τυχερή κυβέρνηση του τελευταίου μισού αιώνα» σε επίπεδο δημοσιονομικό χαρακτηρίζει την κυβέρνηση Μητσοτάκη ο καθηγητής και πρώην υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης Σημίτη, Νίκος Χριστοδουλάκης, μιλώντας στη Βασιλική Σιούτη.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ