Κορωνοϊός - Οικονόμου: Επίταξη ιδιωτών γιατρών αν κριθεί αναγκαία

Κορωνοϊός - Οικονόμου: Ανεμβολίαστοι οι 9 στους 10 ασθενείς που νοσηλεύονται στις ΜΕΘ Facebook Twitter
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ / EUROKINISSI
0

Για την ισχυρή πίεση που δέχεται το Εθνικό Σύστημα Υγείας στη χώρα και την επιδείνωση που εξακολουθεί να παρουσιάσει η επιδημιολογική κατάσταση μίλησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, λέγοντας μάλιστα, πως αν κριθεί αναγκαίο η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε επίταξη ιδιωτών γιατρών.

«Η επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα μας όπως και στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες εξακολουθεί να επιδεινώνεται εξαιτίας της εποχικότητας αλλά και της ύπαρξης πληθυσμών χωρίς ανοσία», ανέφερε συγκεκριμένα, ξεκινώντας την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών για την πορεία του κορωνοϊού.

«Συνεπακόλουθα και το Σύστημα Υγείας δέχεται ισχυρή πίεση παρά την εντυπωσιακή του ενίσχυση τους τελευταίους 18 μήνες. Τόσο σε ευρωπαϊκό όσο και σε εθνικό επίπεδο η αύξηση των κρουσμάτων είναι αντιστρόφως ανάλογη με την εμβολιαστική κάλυψη κάθε περιοχής», υπογράμμισε ο κ. Οικονόμου.

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο στη χώρα μας μεγαλύτερη αύξηση κρουσμάτων και νοσηλειών παρατηρείται σε περιοχές της Βόρειας Ελλάδος που έχουν και τη χαμηλότερη εμβολιαστική κάλυψη.

Ταυτόχρονα από τα στοιχεία που δίνουν καθημερινά τα νοσοκομεία προκύπτει ότι 9 στους 10 συμπολίτες μας που νοσηλεύονται στις μονάδες εντατικής θεραπείας είναι ανεμβολίαστοι.

«Επιβεβαιώνονται έτσι οι έρευνες που έγιναν τόσο στη χώρα μας όσο και στο εξωτερικό και αποδεικνύεται περίτρανα ότι μόνη ασφαλής και αποτελεσματική άμυνα απέναντι στη φονική πανδημία είναι ο εμβολιασμός».

Την εβδομάδα 1-7 Νοεμβρίου υπήρξαν περίπου 149.000 καινούργια ραντεβού

Στη συνέχεια ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι «μετά την ανακοίνωση των νέων μέτρων για τους ανεμβολίαστους που τέθηκαν σε εφαρμογή από το περασμένο Σάββατο και τους εκτεταμένους ελέγχους που διενεργούνται υπάρχει προοδευτική αύξηση στον προγραμματισμό των εμβολιασμών από ανθρώπους που μέχρι πρότινος ήταν ανεμβολίαστοι.

Ενδεικτικά την εβδομάδα 1-7 Νοεμβρίου υπήρξαν περίπου 149.000 καινούργια ραντεβού. «Έστω και την έσχατη ώρα κάποιοι προβαίνουν στην επιλογή υπέρ της ζωής και της δημόσιας υγείας».

«Πρέπει να υπενθυμίσω ότι από την περασμένη Παρασκευή είναι διαθέσιμη η πλατφόρμα των ραντεβού για την αναμνηστική δόση του εμβολίου για τα άτομα άνω των 18 ετών εφόσον έχουν συμπληρωθεί έξι μήνες από τη χορήγηση της δεύτερης δόσης καθώς επίσης και η πλατφόρμα για τη δεύτερη δόση για όσους έχουν εμβολιαστεί με το εμβόλιο της Johnson & Johnson εφόσον έχουν συμπληρωθεί δύο μήνες από την πρώτη δόση».

«Δεν βρίσκεται στο τραπέζι το lockdown»

Ερωτηθείς για την πιθανότητα λήψης νέων περιοριστικών μέτρων, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι «δεν θέλουμε να ξανακλείσει η χώρα» και επανέλαβε πως «το lockdown δεν βρίσκεται στο τραπέζι της κυβέρνησης».

Επιπλέον, απαντώντας σε ερώτηση για το αν η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε επίταξη ιδιωτών γιατρών, ο κ. Οικονόμου απάντησε: «Προφανώς και θα προχωρήσουμε, εφόσον απαιτηθεί και είναι αναγκαίο, το είχαμε ξανακάνει άλλωστε στο παρελθόν, και σε επιστράτευση των υπηρεσιών των επιστημόνων για να ενισχυθεί το ΕΣΥ».

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ