Κοντονής: «Εκτίθεται η κυβέρνηση με το σχέδιο για τον νέο Ποινικό Κώδικα»

Κοντονής: «Εκτίθεται η κυβέρνηση με το σχέδιο για τον νέο Ποινικό Κώδικα» Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Για πολλά «προβληματικά άρθρα» στις προτεινόμενες αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα και τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας έκανε λόγο ο Σταύρος Κοντονής. 

Μάλιστα ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης ανέφερε πως «εκτίθεται η κυβέρνηση». 

«Είχα σοβαρές διαφωνίες με μία σειρά από άρθρα τόσο του γενικού μέρους του κώδικα όσο και του ειδικού μέρους, αλλά και του κώδικα ποινικής δικονομίας. Αυτό που είπε ο υπουργός Δικαιοσύνης είναι απολύτως σωστό, αυτό δεν είναι πρόταση της κυβέρνησης, είναι η πρόταση της νομοπαρασκευαστικής επιτροπής, η οποία όμως δεσμεύει την κυβέρνηση. Ο κάθε υπουργός δεν μπορεί να επέμβει σε αυτό το σχέδιο, πρέπει να το πάει αυτούσιο στη Βουλή» εξήγησε για να προσθέσει:

«Επειδή εγώ δεν συμφωνούσα και καταλάβαινα ότι αν το θέσω σε διαβούλευση ή αν το πάω στη βουλή θα εκτίθετο η κυβέρνηση είχα προβλέψει τη σύσταση νέας νομοπαρασκευαστικής επιτροπής, η οποία επί του σχεδίου της προηγούμενης θα κατέληγε σε ένα σχέδιο το οποίο θα μας βρίσκει όλους σύμφωνους».

Ωστόσο, όπως ανέφερε, αυτό δεν έγινε γιατί μεσολάβησε ο ανασχηματισμός και «τελικά είδαμε αυτό το σχέδιο σε διαβούλευση με όλα τα παρεπόμενα προβλήματα».

Σε ό,τι αφορά στα «προβληματικά άρθρα» έφερε ως παράδειγμα την κατάργηση των μονομελών κακουργιοδικείων που ασχολούνται κυρίως με τα ναρκωτικά και την επαναφορά των τριμελών, κάτι που χαρακτήρισε «καταστροφικό».

Αναφορικά με τη μείωση ποινών είπε ότι πρέπει να το δούμε συνολικά. «Σε ορισμένες περιπτώσεις συμφωνώ σε άλλες δεν συμφωνώ», συμπληρώνοντας πως θεωρεί «απαράδεκτο» να μειώνεται στο μισό η ποινή στον διευθύνοντα σε εγκληματική οργάνωση. «Το ότι συνδυάστηκε αυτό με τη δίκη της Χρυσής Αυγής αυτό είναι ένα θέμα της επικαιρότητας» πρόσθεσε, επισημαίνοντας ότι «δεν είχε καμία σκοπιμότητα η κυβέρνηση».

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΠΙΕΡΡΑΚΑΚΗΣ EUROGROUP ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Πολιτική / Financial Times: Υποψήφιος για την προεδρία του Eurogroup ο Κυριάκος Πιερρακάκης

Η αποχώρηση του Πασκάλ Ντόναχιου από τη θέση του υπουργού Οικονομικών της Ιρλανδίας και κατ΄ επέκταση από το «τιμόνι» της Ευρωομάδας, εκκινεί τη διαδικασία επιλογής του επόμενου προέδρου, με τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών να συγκαταλέγεται ανάμεσα στα επικρατέστερα ονόματα των διαδόχων του
LIFO NEWSROOM
ΟΠΕΚΕΠΕ: Ο Μακάριος Λαζαρίδης καταθέτει μήνυση κατά της επικεφαλής του Γραφείου Τύπου του ΠΑΣΟΚ

Πολιτική / ΟΠΕΚΕΠΕ: Ο Μακάριος Λαζαρίδης καταθέτει μήνυση κατά της επικεφαλής του Γραφείου Τύπου του ΠΑΣΟΚ

Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Ευαγγελία Λιακούλη, επέμεινε στις καταγγελίες της ότι ο Λαζαρίδης επιτέθηκε στον μάρτυρα και ζήτησε την απομάκρυνσή του από τη ΝΔ
LIFO NEWSROOM
«Το πρόβλημα της δημόσιας διοίκησης δεν είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι αλλά οι πολιτικοί που παρεμβαίνουν σε αυτήν»

LiFO politics / «Δεν είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι το πρόβλημα αλλά οι πολιτικοί που παρεμβαίνουν»

Ο καθηγητής Νικόλαος-Κομνηνός Χλέπας, εξηγεί γιατί το πρόβλημα της δημόσιας διοίκησης στη χώρα μας δεν είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι αλλά το σύστημα ακραίου συγκεντρωτισμού της εξουσίας.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Ζελένσκι: «Ευχαριστώ την Ελλάδα και τον Τραμπ» – Μητσοτάκης: «Η χώρα μας θα αποτελέσει ενεργειακό κόμβο»

Πολιτική / Ζελένσκι: «Ευχαριστώ την Ελλάδα και τον Τραμπ» – Μητσοτάκης: «Η χώρα μας θα αποτελέσει ενεργειακό κόμβο»

Ο Έλληνας πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι ενεργοποιείται ο ενεργειακός διάδρομος που συνδέει Αλεξανδρούπολη και Οδησσό, επιτρέποντας την αποστολή αμερικανικού υγροποιημένου φυσικού αερίου προς την Ουκρανία
LIFO NEWSROOM