Κικίλιας: Τεστ στους εργαζόμενους των οίκων ευγηρίας - Ανοιχτό το ενδεχόμενο νέων μέτρων

Κικίλιας: Τεστ στους εργαζόμενους των οίκων ευγηρίας - Ανοιχτό το ενδεχόμενο νέων μέτρων Facebook Twitter
Eurokinissi
0

Την εκτίμησε ότι θα έχουμε δύσκολο φθινόπωρο και χειμώνα λόγω του κορωνοϊού, έκανε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο επιπλέον μέτρων στις προνοιακές δομές όπως οι οίκοι ευγηρίας.

Οι ειδικοί ανησυχούν για τα γηροκομεία, μετά και τη νέα εστία κορωνοϊού που διαπιστώθηκε χθες στον οίκο ευγηρίας «Εστία Παπαγεωργίου», στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΙ, ο υπουργός ανέφερε πως οι εργαζόμενοι στις εν λόγω δομές θα πρέπει να κάνουν τεστ για κορωνοϊό πριν επανέλθουν στην εργασία τους μετά τις καλοκαιρινές τους διακοπές. «Θα έχουμε δύσκολο φθινόπωρο και χειμώνας, στόχος μας είναι να λύνουμε ένα - ένα τα προβλήματα στο μετρό του δυνατού και να δίνουμε αντικειμενική εικόνα του τι επικρατεί στον κόσμο» τόνισε ο υπουργός Υγείας και πρόσθεσε.

«Αμέσως μετά τις διακοπές τους, και πριν από την επιστροφή τους στους οίκους ευγηρίας, οι εργαζόμενοι θα τεστάρονται. Είχαμε σχετική συνεργασία με τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ Άκη Σκέρτσο και την υφυπουργό Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου», πρόσθεσε. 

Ο ίδιος εξήγησε πως οι προνοιακές δομές ανήκουν στο υπουργείο Εργασίας αλλά, όπως χαρακτηριστικά είπε, «είναι προτεραιότητα για μας. Έχω μιλήσει για ανάγκη προστασίας των ευπαθών ομάδων, καθότι κινδυνεύουν πιο πολύ απ' όλους τους άλλους από τον κορωνοϊό».

Ο υπουργός Υγείας αναφέρθηκε στον σταθερά υψηλό αριθμό κρουσμάτων των τελευταίων ημερών, επισημαίνοντας πως «με πάνω από 200 κρούσματα σταθερά, και με μετρήσεις που μας ανησυχούν για την επιστροφή των νέων από τις διακοπές, δυνάμει υπάρχει κίνδυνος και πρέπει να πάρουμε μέτρα ώστε να σώσουμε έστω και μια ανθρώπινη ζωή. Είναι κάτι το οποίο προβληματίζει τους ειδικούς μας», είπε και, απευθυνόμενος κυρίως στους νεότερους, συμπλήρωσε: «Βάλτε μάσκα, τηρήστε αποστάσεις. Και μια ζωή να μπορέσουμε να σώσουμε είναι πολύτιμη».

Μιλώντας και για άλλες χώρες που δοκιμάστηκαν από το πρώτο κύμα του κορωνοϊού επισήμανε: «Έχουμε πανδημία, δεν έχουμε φτάσει στους 1.000 νεκρούς την ημέρα, όπως στη Ισπανία και στη Βρετανία. Είναι προφανές ότι υπάρχει διασπορά μετά το άνοιγμα στην κανονικότητα, στην Ισπανία είχαν πάνω από 3.500 κρούσματα, είχαν αύξηση κρουσμάτων και στη Γερμάνια, τη Γάλλια την Ιταλία... Ανεβαίνει σε όλο τον κόσμο η νόσος» ανέφερε ο υπουργός Υγείας που διευκρίνισε ωστόσο ότι «είναι φύσει αδύνατον να τεστάρεις όλο τον πληθυσμό καθημερινά».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Απόστολος Βεσυρόπουλος: «Χωρίς απινιδωτή, ο "πολιτικός των απινιδωτών"», αναφέρει ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Kids Save Lives

Πολιτική / Απόστολος Βεσυρόπουλος: «Χωρίς απινιδωτή, ο "πολιτικός των απινιδωτών"», αναφέρει ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Kids Save Lives

Ο βουλευτής της ΝΔ υπέστη ανακοπή σε πολυσύχναστη παραλία της Χαλκιδικής που δεν υπήρχε απινιδωτής ή ναυαγοσώστης - Ο ίδιος ως υφυπουργός είχε συμβάλλει ώστε να τοποθετηθούν περισσότεροι απινιδωτές σε σχολεία και κοινότητες της χώρας
LIFO NEWSROOM
Σφοδρή επίθεση Κεφαλογιάννη σε Πελετίδη για τις φωτιές: «Εγκληματικό να αμφισβητείς το 112»

Πολιτική / Επίθεση Κεφαλογιάννη σε Πελετίδη για τις φωτιές: «Εγκληματικό να αμφισβητείς το 112»

Επικεντρώθηκε ιδιαίτερα στη δήλωση του κ. Πελετίδη ότι κάποιοι πολίτες έσωσαν τα σπίτια τους επειδή δεν ακολούθησαν τις οδηγίες του 112, χαρακτηρίζοντάς την «εγκληματική και επικίνδυνη»
LIFO NEWSROOM
Πόσο έχουν αλλάξει οι ιστορικές σχέσεις της Ρωσίας με την Ελλάδα και την Τουρκία

Βασιλική Σιούτη / Πόσο έχουν αλλάξει οι ιστορικές σχέσεις της Ρωσίας με την Ελλάδα και την Τουρκία

Ο Θάνος Βερέμης, ιστορικός και πολιτικός επιστήμονας, μιλά στη Βασιλική Σιούτη για τις ελληνορωσικές σχέσεις από την Ελληνική Επανάσταση μέχρι σήμερα αλλά και για τις σχέσεις της Ρωσίας με την Τουρκία και τις μεγάλες δυνάμεις της Ευρώπης τον 19ο και τον 20ό αιώνα. Πόσο έχουν αλλάξει τα πράγματα;
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Κοινή δήλωση Ελλάδας, Γαλλίας, Βρετανίας, Δανίας και Σλοβενίας: «Το Ισραήλ να ανακαλέσει άμεσα την απόφαση για τη Γάζα»

Πολιτική / Κοινή δήλωση Ελλάδας, Γαλλίας, Βρετανίας, Δανίας και Σλοβενίας: «Το Ισραήλ να ανακαλέσει άμεσα την απόφαση για τη Γάζα»

Στη δήλωση αναφέρεται ότι το σχέδιο «κινδυνεύει να παραβιάσει το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο» και ότι «θα θέσει σε κίνδυνο τις ζωές όλων των αμάχων στη Γάζα»
LIFO NEWSROOM
Λένα Σαμαρά: Η επίσημη ανακοίνωση της ΥΠΕ για τον θάνατό της

Πολιτική / Λένα Σαμαρά: Η επίσημη ανακοίνωση της ΥΠΕ για τον θάνατό της

«Κατά την διάρκεια της διερεύνησης των αιτιών της κατάστασης της, η ασθενής παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση και παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του νοσοκομείου η ασθενής κατέληξε» αναφέρει η ανακοίνωση
LIFO NEWSROOM
Γεωργιάδης για θάνατο Λένας Σαμαρά: Ο νευρολόγος του Σισμανόγλειου ζήτησε τη μεταφορά της στον Ευαγγελισμό

Πολιτική / Γεωργιάδης για θάνατο Λένας Σαμαρά: Ο νευρολόγος του Σισμανόγλειου ζήτησε τη μεταφορά της στον Ευαγγελισμό

« Δυστυχώς έπαθε ανακοπή μέσα στο Νοσοκομείο. Δεν είναι όλα πολιτική. Δείξτε επιτέλους λίγο σεβασμό» αναφέρει σε ανάρτησή του ο υπουργός υγείας
LIFO NEWSROOM