Κικίλιας: Τεστ στους εργαζόμενους των οίκων ευγηρίας - Ανοιχτό το ενδεχόμενο νέων μέτρων

Κικίλιας: Τεστ στους εργαζόμενους των οίκων ευγηρίας - Ανοιχτό το ενδεχόμενο νέων μέτρων Facebook Twitter
Eurokinissi
0

Την εκτίμησε ότι θα έχουμε δύσκολο φθινόπωρο και χειμώνα λόγω του κορωνοϊού, έκανε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο επιπλέον μέτρων στις προνοιακές δομές όπως οι οίκοι ευγηρίας.

Οι ειδικοί ανησυχούν για τα γηροκομεία, μετά και τη νέα εστία κορωνοϊού που διαπιστώθηκε χθες στον οίκο ευγηρίας «Εστία Παπαγεωργίου», στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΙ, ο υπουργός ανέφερε πως οι εργαζόμενοι στις εν λόγω δομές θα πρέπει να κάνουν τεστ για κορωνοϊό πριν επανέλθουν στην εργασία τους μετά τις καλοκαιρινές τους διακοπές. «Θα έχουμε δύσκολο φθινόπωρο και χειμώνας, στόχος μας είναι να λύνουμε ένα - ένα τα προβλήματα στο μετρό του δυνατού και να δίνουμε αντικειμενική εικόνα του τι επικρατεί στον κόσμο» τόνισε ο υπουργός Υγείας και πρόσθεσε.

«Αμέσως μετά τις διακοπές τους, και πριν από την επιστροφή τους στους οίκους ευγηρίας, οι εργαζόμενοι θα τεστάρονται. Είχαμε σχετική συνεργασία με τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ Άκη Σκέρτσο και την υφυπουργό Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου», πρόσθεσε. 

Ο ίδιος εξήγησε πως οι προνοιακές δομές ανήκουν στο υπουργείο Εργασίας αλλά, όπως χαρακτηριστικά είπε, «είναι προτεραιότητα για μας. Έχω μιλήσει για ανάγκη προστασίας των ευπαθών ομάδων, καθότι κινδυνεύουν πιο πολύ απ' όλους τους άλλους από τον κορωνοϊό».

Ο υπουργός Υγείας αναφέρθηκε στον σταθερά υψηλό αριθμό κρουσμάτων των τελευταίων ημερών, επισημαίνοντας πως «με πάνω από 200 κρούσματα σταθερά, και με μετρήσεις που μας ανησυχούν για την επιστροφή των νέων από τις διακοπές, δυνάμει υπάρχει κίνδυνος και πρέπει να πάρουμε μέτρα ώστε να σώσουμε έστω και μια ανθρώπινη ζωή. Είναι κάτι το οποίο προβληματίζει τους ειδικούς μας», είπε και, απευθυνόμενος κυρίως στους νεότερους, συμπλήρωσε: «Βάλτε μάσκα, τηρήστε αποστάσεις. Και μια ζωή να μπορέσουμε να σώσουμε είναι πολύτιμη».

Μιλώντας και για άλλες χώρες που δοκιμάστηκαν από το πρώτο κύμα του κορωνοϊού επισήμανε: «Έχουμε πανδημία, δεν έχουμε φτάσει στους 1.000 νεκρούς την ημέρα, όπως στη Ισπανία και στη Βρετανία. Είναι προφανές ότι υπάρχει διασπορά μετά το άνοιγμα στην κανονικότητα, στην Ισπανία είχαν πάνω από 3.500 κρούσματα, είχαν αύξηση κρουσμάτων και στη Γερμάνια, τη Γάλλια την Ιταλία... Ανεβαίνει σε όλο τον κόσμο η νόσος» ανέφερε ο υπουργός Υγείας που διευκρίνισε ωστόσο ότι «είναι φύσει αδύνατον να τεστάρεις όλο τον πληθυσμό καθημερινά».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ