Κικίλιας: Ο Τσίπρας τα έδωσε όλα και δεν πήρε τίποτα

Κικίλιας: Ο Τσίπρας τα έδωσε όλα και δεν πήρε τίποτα Facebook Twitter
0

Επίθεση στην κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό, τον οποίο και κατηγόρησε πως κοροϊδεύει τον ελληνικό λαό, εξαπέλυσε ο Βασίλης Κικίλιας με αφορμή τα αποτελέσματα του χθεσινού Eurogroup.

 

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ τόνισε πως το 2016 ο κ. Τσίπρας έβαλε την υπογραφή του δεσμευόμενος προς τους εταίρους ότι τα θέματα του χρέους, θα διευθετηθούν μετά τον Αύγουστο του 2018. «Πόσο ακόμα παραμύθι θα τρώνε οι Έλληνες; Ο κ. Τσίπρας μας παραμυθιάζει -έξι Eurogroup έχουν περάσει- ότι θα κλείσει τη δεύτερη αξιολόγηση και τη συμφωνία. Αντί να πάρει χρηματοδότηση και να κλείσει τη συμφωνία, φόρτωσε 14 δισ μέτρα τους Έλληνες και δεν πήρε τίποτα. Ούτε την αξιολόγηση έχει κλείσει, ούτε χρηματοδότηση έχουμε πάρει, και φυσικά ούτε κουβέντα για το χρέος. Δηλαδή, τι έκανε ο άνθρωπος;» αναρωτήθηκε και υπενθύμισε την αισιοδοξία του πρωθυπουργού πριν λίγες μέρες όπως αυτή εκφράστηκε σε συνομιλία του με δημοσιογράφους στη Βουλή. «Έβαλε τους βουλευτές του, που δεν είναι άμοιροι ευθυνών, να ψηφίσουν σκληρά μέτρα για τους Έλληνες, περικοπές συντάξεων και μισθών και αύξηση της φορολογίας και των εισφορών, στο τελευταίο του μνημόνιο ενεχυρίασε τη χώρα τουλάχιστον μέχρι το 2022 και με υψηλά πλεονάσματα και δεν πήρε τίποτα για το χρέος. Πρέπει σε αυτόν τον άνθρωπο να απαγορευτεί να χρησιμοποιεί λέξεις όπως "καλό" και "αλήθεια"» είπε.

 

Αναφερόμενος στα ζητήματα ασφάλειας, ο κ. Κικίλιας κατηγόρησε την κυβέρνηση πως έχει αφήσει τους πολίτες και ειδικά τους Αθηναίους στο έλεος του θεού τονίζοντας πως «κάθε δεύτερη μέρα τα σπάνε οι μπαχαλάκηδες στα Εξάρχεια και στο κέντρο της Αθήνας». Μάλιστα έκανε λόγο για ανοχή. «Είναι προφανές ότι υπάρχει ανοχή και επίσης ότι η Ελληνική Αστυνομία, δεν αφήνεται να κάνει τη δουλειά της, και προφανώς η ευθύνη είναι οριζόντια σε όλη την κυβέρνηση, ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, και κυρίως στον πρωθυπουργό, ο οποίος έλεγε πριν από 1-2 μήνες, στην επίκαιρη ερώτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, για το θέμα της ασφάλειας και της τάξης στην Αθήνα και στη χώρα» είπε ο εκπρόσωπος της ΝΔ προσθέτοντας πως δεν είναι δυνατόν κάποιοι λίγοι 1,2,5,10 να καταπατούν, τα δικαιώματα στην ελευθερία, την πρόσβαση, την ασφάλεια, τη μετακίνηση, την προσωπική περιουσία ή την δημόσια περιουσία των πολλών». Τόνισε μάλιστα πως η ΝΔ δεν θα αφήσει την πρωτεύουσα να είναι χώρος, κέντρο ανομίας, για λίγους εις βάρος των πολλών.

 

Όσον αφορά το θέμα της αγοράς μετοχών του κ. Μπόμπολα από τον κ. Σαββίδη, ο εκπρόσωπος της ΝΔ είπε πως οι κύριοι Τσίπρας και Καμμένος υφάρπαξαν την ψήφο των Ελλήνων, κραδαίνοντας τα λάβαρα διαφάνειας και καθαρότητας και της μάχης ενάντια στην διαπλοκή, των παλιών συμφερόντων, και όλων αυτών οι οποίοι απομυζούσαν τα πλούτη και το βίος των Ελλήνων.

 

«Έρχονται και συνεννοούνται, προκειμένου να δημιουργηθεί το πιο δαιδαλώδες περίεργο, με ερωτηματικά και ελέγξιμο τοπίο, στην ενημέρωση, που έχει γνωρίσει ο τόπος. Γιατί τα ερωτήματα τα οποία βάζουμε είναι αμέτρητα. Μια επιχείρηση, η οποία έχει δανεισμό άνω των 150 εκατομμυρίων ευρώ, πώς μεταβιβάζει περιουσιακά στοιχεία χωρίς την έγκριση των δανειστών ή των τραπεζών; Δεύτερον, έχει ενεχυριαστεί το σύνολο των μετοχών, του εν λόγω επιχειρηματία, ή όχι; Εδώ πέρα ζούμε ένα σήριαλ, το οποίο μόνιμα πληρώνουν οι εργαζόμενοι, οι δημοσιογράφοι και οι λοιποί εργαζόμενοι στους οργανισμούς, οι οποίοι δεν μπορούν να πληρωθούν όλους αυτούς τους μήνες. Ρωτάτε αυτούς και τις οικογένειές τους πώς ζουν; Ενώ τι, το σύνολο των μετοχών δεν έχει ενεχυριαστεί; Ενώ είναι υπερδανεισμένες; Τι συμβαίνει εδώ πέρα, τι γίνεται; Τα ερωτήματά μας είναι εύλογα και περιμένω την κυβέρνηση να απαντήσει» είπε ο κ. Κικίλιας.

 

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σφοδρή επίθεση Κεφαλογιάννη σε Πελετίδη για τις φωτιές: «Εγκληματικό να αμφισβητείς το 112»

Πολιτική / Επίθεση Κεφαλογιάννη σε Πελετίδη για τις φωτιές: «Εγκληματικό να αμφισβητείς το 112»

Επικεντρώθηκε ιδιαίτερα στη δήλωση του κ. Πελετίδη ότι κάποιοι πολίτες έσωσαν τα σπίτια τους επειδή δεν ακολούθησαν τις οδηγίες του 112, χαρακτηρίζοντάς την «εγκληματική και επικίνδυνη»
LIFO NEWSROOM
Πόσο έχουν αλλάξει οι ιστορικές σχέσεις της Ρωσίας με την Ελλάδα και την Τουρκία

Βασιλική Σιούτη / Πόσο έχουν αλλάξει οι ιστορικές σχέσεις της Ρωσίας με την Ελλάδα και την Τουρκία

Ο Θάνος Βερέμης, ιστορικός και πολιτικός επιστήμονας, μιλά στη Βασιλική Σιούτη για τις ελληνορωσικές σχέσεις από την Ελληνική Επανάσταση μέχρι σήμερα αλλά και για τις σχέσεις της Ρωσίας με την Τουρκία και τις μεγάλες δυνάμεις της Ευρώπης τον 19ο και τον 20ό αιώνα. Πόσο έχουν αλλάξει τα πράγματα;
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Κοινή δήλωση Ελλάδας, Γαλλίας, Βρετανίας, Δανίας και Σλοβενίας: «Το Ισραήλ να ανακαλέσει άμεσα την απόφαση για τη Γάζα»

Πολιτική / Κοινή δήλωση Ελλάδας, Γαλλίας, Βρετανίας, Δανίας και Σλοβενίας: «Το Ισραήλ να ανακαλέσει άμεσα την απόφαση για τη Γάζα»

Στη δήλωση αναφέρεται ότι το σχέδιο «κινδυνεύει να παραβιάσει το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο» και ότι «θα θέσει σε κίνδυνο τις ζωές όλων των αμάχων στη Γάζα»
LIFO NEWSROOM
Λένα Σαμαρά: Η επίσημη ανακοίνωση της ΥΠΕ για τον θάνατό της

Πολιτική / Λένα Σαμαρά: Η επίσημη ανακοίνωση της ΥΠΕ για τον θάνατό της

«Κατά την διάρκεια της διερεύνησης των αιτιών της κατάστασης της, η ασθενής παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση και παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του νοσοκομείου η ασθενής κατέληξε» αναφέρει η ανακοίνωση
LIFO NEWSROOM
Γεωργιάδης για θάνατο Λένας Σαμαρά: Ο νευρολόγος του Σισμανόγλειου ζήτησε τη μεταφορά της στον Ευαγγελισμό

Πολιτική / Γεωργιάδης για θάνατο Λένας Σαμαρά: Ο νευρολόγος του Σισμανόγλειου ζήτησε τη μεταφορά της στον Ευαγγελισμό

« Δυστυχώς έπαθε ανακοπή μέσα στο Νοσοκομείο. Δεν είναι όλα πολιτική. Δείξτε επιτέλους λίγο σεβασμό» αναφέρει σε ανάρτησή του ο υπουργός υγείας
LIFO NEWSROOM