Κεραμέως: Εμβολιαστικά κέντρα σε όλα τα πανεπιστήμια - «Θα συζητηθεί με τους ειδικούς τι θα γίνει με τα σχολεία»

Κεραμέως: Εμβολιαστικά κέντρα σε όλα τα πανεπιστήμια - «Θα συζητηθεί με τους ειδικούς τι θα γίνει με τα σχολεία» Facebook Twitter
0

Στις «απόλυτες προτεραιότητες» της κυβέρνησης η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, έθεσε την επιστροφή στη διά ζώσης εκπαίδευσης σε όλες τις βαθμίδες. 

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega Channel, η κ. Κεραμέως αναφέρθηκε ακόμη στo ενδεχόμενο των υποχρεωτικών εμβολιασμών για τους εκπαιδευτικούς και τη δημιουργία εμβολιαστικών κέντρων στα πανεπιστήμια, αλλά και την αξιολόγηση.


«Είναι απόλυτη προτεραιότητα της κυβέρνησης να επιστρέψουμε στη διά ζώσης εκπαίδευση, σε όλες τις βαθμίδες. Συζητάμε διάφορους τρόπους για το πώς θα φτάσουμε σε αυτό. Δεν μπορώ να κάνω ακόμη ανακοινώσεις. Τα συζητάμε όλα αυτά με τους ειδικούς. Όλα τα σενάρια είναι ανοιχτά», τόνισε η κ. Κεραμέως, προσθέτοντας πως οι συζητήσεις θα γίνουν αυτήν την εβδομάδα.
 

Εμβολιαστικά κέντρα σε όλα τα πανεπιστήμια της χώρας 


Όσον αφορά τη δημιουργία εμβολιαστικών κέντρων σημείωσε πως ήδη έχουν ζητηθεί από τα πανεπιστήμια να δώσουν κατάλογο με όλους τους χώρους τους, όπου θα μπορούσε να δημιουργηθεί εμβολιαστικό κέντρο. «Αναμένουμε τις ακριβείς λίστες για τις τοποθεσίες, ώστε να σχεδιαστεί τις επόμενες εβδομάδες η δημιουργία των εμβολιαστικών κέντρων σε όλα τα πανεπιστήμια της χώρας», επεσήμανε.


Ερωτηθείσα για το αν υπάρχει ανάλογος σχεδιασμός για εμβολιαστικά κέντρα μέσα σε σχολεία απάντησε: «Είναι διαφορετική η συνθήκη για τα ανήλικα παιδιά, για τον εμβολιασμό τους, χρειάζεται συναίνεση από το γονέα, υπάρχουν κάποιες επιπλέον διαδικασίες. Αλλά θα συζητηθεί με τους ειδικούς τι θα γίνει και με αυτό το θέμα».
 

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δούκας σε πρέσβη Ισραήλ: Δεν δεχόμαστε μαθήματα δημοκρατίας από όσους σκοτώνουν αμάχους

Πολιτική / Δούκας σε πρέσβη Ισραήλ: Δεν δεχόμαστε μαθήματα δημοκρατίας από όσους σκοτώνουν αμάχους

Η απάντηση του δημάρχου Αθηναίων στις δηλώσεις του Νόαμ Κατζ, ο οποίος άσκησε κριτική για ελλιπή προστασία της πόλης από «οργανωμένες μειονότητες», ανεπαρκή καθαριότητα και έλλειψη ασφάλειας που –κατά τον ίδιο– κάνει τους Ισραηλινούς τουρίστες να αισθάνονται άβολα
LIFO NEWSROOM
ΥΠΕΞ: «Απαράδεκτη, μονομερής και παράνομη ενέργεια» η εξαγγελία «θαλάσσιων πάρκων» από την Τουρκία

Πολιτική / ΥΠΕΞ για τουρκικά θαλάσσια πάρκα: «Απαράδεκτη, μονομερής και παράνομη ενέργεια»

Η εξαγγελία «δεν παράγει κανένα έννομο αποτέλεσμα έναντι των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων και δείχνει πλήρη έλλειψη σεβασμού στο διεθνές δίκαιο της θάλασσας» αναφέρει η ελληνική πλευρά
LIFO NEWSROOM
Απορρίφθηκαν οι προτάσεις για Προανακριτική σε βάρος Βορίδη και Αυγενάκη

Πολιτική / Απορρίφθηκαν οι προτάσεις για Προανακριτική σε βάρος Βορίδη και Αυγενάκη

Στην μυστική ψηφοφορία ψήφισαν 83 βουλευτές της ΝΔ καθώς και ανεξάρτητοι βουλευτές, ενώ τα κόμματα της αντιπολίτευσης και άλλοι ανεξάρτητοι βουλευτές αποχώρησαν καταγγέλλοντας ότι δεν υπήρχε η απαιτούμενη απαρτία
LIFO NEWSROOM