ΚΕΔΕ εναντίον Σκουρλέτη-Γιατί ζητούν παρέμβαση Τσίπρα και γιατί το Υπουργείο λέει στον Πατούλη να πάει στο Survivor

ΚΕΔΕ εναντίον Σκουρλέτη-Γιατί ζητούν παρέμβαση Τσίπρα και γιατί το Υπουργείο λέει στον Πατούλη να πάει στο Survivor Facebook Twitter
1

Να αναλάβει πρωτοβουλία ο ίδιος ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, προκειμένου να προχωρήσει ο διάλογος για τη μεταρρύθμιση στην αυτοδιοίκηση «στη βάση όμως συγκεκριμένων και επεξεργασμένων κυβερνητικών προτάσεων» ζητεί το ψήφισμα της έκτακτης γενικής συνέλευσης της ΚΕΔΕ, με την έγκριση του οποίου ολοκληρώθηκαν και οι εργασίες της.

Στο ψήφισμα χαρακτηρίζεται «προσβλητική και απαξιωτική απέναντι στο θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης», η «άρνηση του υπουργού Εσωτερικών Π. Σκουρλέτη να συναντηθεί σήμερα με την αντιπροσωπεία των δημάρχων από όλη την Ελλάδα». Σύμφωνα με το ψήφισμα, η στάση του αυτή «αποδεικνύει ότι δεν επιθυμεί τον ουσιαστικό διάλογο για την μεταρρύθμιση της αυτοδιοίκησης», η οποία όμως «δεν μπορεί να περιμένει». Στο ψήφισμα υπογραμμίζεται ότι η ΚΕΔΕ «έχει ανταποκριθεί έγκαιρα. Με συνέπεια έχει καταθέσει συγκεκριμένες θέσεις και προτάσεις». Η σημερινή έκτακτη γενική συνέλευση, «αποτελεί την αφετηρία ενός αγώνα που στο τέλος του θα βρει την αυτοδιοίκηση πιο ισχυρή» τονίζεται στο ψήφισμα.


Νωρίτερα το μεσημέρι προκλήθηκε ένταση στο υπουργείο Εσωτερικών, μεταξύ του Πάνου Σκουρλέτη και αντιπροσωπείας της ΚΕΔΕ, πριν από προγραμματισμένο ραντεβού των δύο πλευρών, με αποτέλεσμα η συνάντηση να μην πραγματοποιηθεί.


Μετά από έκτακτη Γενική Συνέλευση της ΚΕΔΕ με αντικείμενο τις επικείμενες αλλαγές στον Καλλικράτη, αντιπροσωπεία, αποτελούμενη από περισσότερους από 50 δημάρχους, αντιδημάρχους και δημοτικούς συμβούλους από όλη τη χώρα, μετέβη στο υπουργείο για συνάντηση με τον κ. Σκουρλέτη. Ο υπουργός αρνήθηκε να συναντηθεί μαζί τους, λέγοντας ότι είχε συμφωνηθεί να δεχθεί μόνο το ολιγομελές προεδρείο, ενώ εμφανίστηκε ενοχλημένος από ορισμένους αιρετούς που κατέγραφαν τη σκηνή με τα κινητά τους.


«Είναι ο μοναδικός υπουργός Εσωτερικών, που με τόσο προσβλητικό τρόπο αντιμετωπίζει την αυτοδιοίκηση. Θα πρέπει άμεσα ο πρωθυπουργός να αποπέμψει τέτοιες συμπεριφορές», δήλωσε με έντονο ύφος ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης, κατά την αποχώρηση των αιρετών από το υπουργείο.


Αμέσως μετά το επεισόδιο, το υπουργείο Εσωτερικών κατηγόρησε τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ, Γιώργο Πατούλη για δημιουργία τεχνητής έντασης στις σχέσεις της ΚΕΔΕ με την κυβέρνηση «για να γίνει το χατίρι της ΝΔ» αλλά και για τη ματαίωση της συνάντησης αντιπροσωπείας αιρετών με τον υπουργό. «Ο κ. Πατούλης θέλησε να πρωταγωνιστήσει, για άλλη μια φορά, σε ένα επικοινωνιακό σόου δημιουργώντας συνθήκες οι οποίες δεν επέτρεψαν να γίνει κανενός είδους συζήτηση, αν και καταβλήθηκε κάθε προσπάθεια από την πλευρά του υπουργείου», τονίζει το ΥΠΕΣ, το οποίο προσθέτει: «Δεν τιμά τον θεσμικό ρόλο του κ. Πατούλη η προσπάθειά του να δημιουργήσει τεχνητή ένταση στις σχέσεις της ΚΕΔΕ με την κυβέρνηση. Διαδικασίες που έχουν γίνει σεβαστές από όλους μέχρι σήμερα, ιδιαίτερα από τους φορείς των εργαζομένων, αγνοήθηκαν προκειμένου να κυριαρχήσουν -μπροστά στις κάμερες κινητών τηλεφώνων- οι κραυγές.


Εάν ο κ. Πατούλης θέλει να συμμετάσχει σε reality, υπάρχει το «Survivor» του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ με την πολύ υψηλή τηλεθέαση ή το «X- Factor». Ωστόσο, η τηλεοπτική ψυχαγωγία δεν μπορεί να συγχέεται με τον θεσμικό διάλογο και την ουσιαστική συζήτηση, καθώς ευνοεί τους «μονολόγους» και τον φθηνό εντυπωσιασμό. Κι όλα αυτά, για να γίνει το χατίρι της Νέας Δημοκρατίας στο πλαίσιο της αντιπολιτευτικής τακτικής της. Κρίμα!», καταλήγει το υπουργείο

Πολιτική
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Απόστολος Βεσυρόπουλος: «Χωρίς απινιδωτή, ο "πολιτικός των απινιδωτών"», αναφέρει ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Kids Save Lives

Πολιτική / Απόστολος Βεσυρόπουλος: «Χωρίς απινιδωτή, ο "πολιτικός των απινιδωτών"», αναφέρει ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Kids Save Lives

Ο βουλευτής της ΝΔ υπέστη ανακοπή σε πολυσύχναστη παραλία της Χαλκιδικής που δεν υπήρχε απινιδωτής ή ναυαγοσώστης - Ο ίδιος ως υφυπουργός είχε συμβάλλει ώστε να τοποθετηθούν περισσότεροι απινιδωτές σε σχολεία και κοινότητες της χώρας
LIFO NEWSROOM
Σφοδρή επίθεση Κεφαλογιάννη σε Πελετίδη για τις φωτιές: «Εγκληματικό να αμφισβητείς το 112»

Πολιτική / Επίθεση Κεφαλογιάννη σε Πελετίδη για τις φωτιές: «Εγκληματικό να αμφισβητείς το 112»

Επικεντρώθηκε ιδιαίτερα στη δήλωση του κ. Πελετίδη ότι κάποιοι πολίτες έσωσαν τα σπίτια τους επειδή δεν ακολούθησαν τις οδηγίες του 112, χαρακτηρίζοντάς την «εγκληματική και επικίνδυνη»
LIFO NEWSROOM
Πόσο έχουν αλλάξει οι ιστορικές σχέσεις της Ρωσίας με την Ελλάδα και την Τουρκία

Βασιλική Σιούτη / Πόσο έχουν αλλάξει οι ιστορικές σχέσεις της Ρωσίας με την Ελλάδα και την Τουρκία

Ο Θάνος Βερέμης, ιστορικός και πολιτικός επιστήμονας, μιλά στη Βασιλική Σιούτη για τις ελληνορωσικές σχέσεις από την Ελληνική Επανάσταση μέχρι σήμερα αλλά και για τις σχέσεις της Ρωσίας με την Τουρκία και τις μεγάλες δυνάμεις της Ευρώπης τον 19ο και τον 20ό αιώνα. Πόσο έχουν αλλάξει τα πράγματα;
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Κοινή δήλωση Ελλάδας, Γαλλίας, Βρετανίας, Δανίας και Σλοβενίας: «Το Ισραήλ να ανακαλέσει άμεσα την απόφαση για τη Γάζα»

Πολιτική / Κοινή δήλωση Ελλάδας, Γαλλίας, Βρετανίας, Δανίας και Σλοβενίας: «Το Ισραήλ να ανακαλέσει άμεσα την απόφαση για τη Γάζα»

Στη δήλωση αναφέρεται ότι το σχέδιο «κινδυνεύει να παραβιάσει το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο» και ότι «θα θέσει σε κίνδυνο τις ζωές όλων των αμάχων στη Γάζα»
LIFO NEWSROOM
Λένα Σαμαρά: Η επίσημη ανακοίνωση της ΥΠΕ για τον θάνατό της

Πολιτική / Λένα Σαμαρά: Η επίσημη ανακοίνωση της ΥΠΕ για τον θάνατό της

«Κατά την διάρκεια της διερεύνησης των αιτιών της κατάστασης της, η ασθενής παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση και παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του νοσοκομείου η ασθενής κατέληξε» αναφέρει η ανακοίνωση
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια