Καθημερινή: Ο Τσίπρας είπε ότι χωρίς συμφωνία δεν θα πληρώσει το ΔΝΤ

Καθημερινή: Ο Τσίπρας είπε ότι χωρίς συμφωνία δεν θα πληρώσει το ΔΝΤ Facebook Twitter
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/Andrea Bonetti
0

«Η κυβέρνηση δεν θα πληρώσει το ΔΝΤ, αν μέχρι το τέλος του μήνα δεν έχει επιτευχθεί συμφωνία με τους δανειστές», δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας στη συνάντηση με τον Σταύρο Θεοδωράκη, σύμφωνα με ρεπορτάζ της Καθημερινής, η οποία επικαλείται πληροφορίες από στενούς συνεργάτες του επικεφαλής του «Ποταμιού».

Λίγο αργότερα, κυβερνητικές πηγές, που επικαλείται το ΑΠΕ, διέψευσαν ότι ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε πως δεν θα πληρωθεί το ΔΝΤ. Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι οι συναντήσεις που είχε ο πρωθυπουργός με τον Σταύρο Θεοδωράκη, την Φώφη Γεννηματά και την Ντόρα Μπακογιάννη, ήταν σε καλό κλίμα.

Το δημοσίευμα της Καθημερινής τονίζει πως οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ο πρωθυπουργός όχι μόνο φέρεται αποφασισμένος να μην πληρώσει η χώρα το ΔΝΤ στα τέλη Ιουνίου, αλλά περιέγραψε την επιλογή αυτή ως μονόδρομο για την κυβέρνησή του στην περίπτωση που δεν υπάρξει, όπως είπε, μια επωφελής συμφωνία για την χώρα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η αίσθηση που αποκόμισε ο Σ. Θεοδωράκης από τη συνάντηση είναι ότι ο πρωθυπουργός έχει θέσει ως αδιαπραγμάτευτο στρατηγικό του στόχο να υπάρξουν στο τελικό κείμενο ρητές διαβεβαιώσεις για την αναδιάρθρωση του δημοσίου χρέους και ότι θα δεχόταν σε μια τέτοια περίπτωση μια συμφωνία πακέτο είτε για το επόμενο 9μηνο, είτε ακόμη και για τον επόμενο χρόνο.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΔΕΘ: οι 4 μεταρρυθμίσεις σε παιδεία, υγεία ενέργεια, χωροταξία

Πολιτική / ΔΕΘ: Οι 4 μεταρρυθμίσεις σε παιδεία, υγεία ενέργεια, χωροταξία

Παιδεία, υγεία, ενέργεια και χωροταξία είναι οι τέσσερις μεταρρυθμίσεις που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός, οι οποίες ξεπερνούν «τους κυβερνητικούς κύκλους», όπως είπε και απαιτούν ευρύτερες πολιτικές συναινέσεις.
LIFO NEWSROOM
Αλέξης Τσίπρας: Χρειαζόμαστε μια νέα εθνική πυξίδα, έναν νέο πατριωτισμό

Πολιτική / Αλέξης Τσίπρας: Χρειαζόμαστε μια νέα εθνική πυξίδα, έναν νέο πατριωτισμό

Σχέδιο 5ετούς «ανάταξης» με νέο Ταμείο Σύγκλισης, εισφορά στα πολύ υψηλά εισοδήματα και στροφή παραγωγικού μοντέλου - Όσα είπε ο πρώην πρωθυπουργός στο Economist: The Fifth Thessaloniki Metropolitan Summit
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης: Αυτά είναι τα μέτρα που θα ανακοινωθούν στην ΔΕΘ

Πολιτική / ΔΕΘ: Αυτά είναι τα μέτρα που θα ανακοινωθούν για μεσαία τάξη, στεγαστικό και φοροελαφρύνσεις

Οι συσκέψεις στο Μέγαρο Μαξίμου είναι συνεχείς και επικεντρώνονται στο εύρος της απήχησης που θα έχουν οι παρεμβάσεις, με βάση τις αντοχές της οικονομίας και τα διαθέσιμα δημοσιονομικά περιθώρια
LIFO NEWSROOM
Ανακοίνωση τριών υπουργείων για Βασιλίσσης Όλγας: «Οι πρωτοβουλίες του Δήμου Αθηναίων δεν παράγουν έννομα αποτελέσματα»

Πολιτική / «Οι πρωτοβουλίες του Δήμου Αθηναίων δεν παράγουν έννομα αποτελέσματα» - Παρέμβαση τριών υπουργείων για Βασ. Όλγας

Τα υπουργεία Πολιτισμού, Περιβάλλοντος & Ενέργειας και Υποδομών & Μεταφορών εξέδωσαν κοινή ανακοίνωση και καλούν τον Δήμο Αθηναίων να «τηρήσει τις προβλεπόμενες από το θεσμικό πλαίσιο διαδικασίες»
LIFO NEWSROOM