Άγνωστοι εισέβαλαν χθες στο κτίριο του δήμου της Καλλιθέας όπου φυλάσσονταν τα ψηφοδέλτια των συνδυασμών για τις δημοτικές εκλογές και κατέστρεψαν τα ψηφοδέλτια του συνδυασμού της Χρυσής Αυγής

 

Όπως μεταδίδει το Kallitheaonline, λίγο πριν 10 το βράδυ της Παρασκευής, 4 άτομα, 3 άνδρες και μια γυναίκα, με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους προσέγγισαν κτίριο του δήμου στο οποίο φυλάσσονται τα ψηφοδέλτια. Ο φύλακας αιφνιδιάσθηκε από την παρουσία των ατόμων. Εκείνα του ζήτησαν να μην εμπλακεί λέγοντας του ότι δεν θα τον πειράξουν και κατευθύνθηκαν στο σημείο ακριβώς όπου βρίσκονταν τα ψηφοδέλτια του συνδυασμού «Ελληνική Αυγή για την Καλλιθέα».

 

Κατέστρεψαν όλα τα ψηφοδέλτια της Χρυσής Αυγής στην Καλλιθέα
Φωτογραφία: Kallitheaonline

 

Εκεί περιέλουσαν τα περίπου 92.000 ψηφοδέλτια με φαρμακευτικό υγρό, συγκεκριμένα Betadine, αποχώρησαν από το κτίριο και διέφυγαν επί της οδού Παναγή Τσαλδάρη.Στο σημείο έφτασαν μετά από λίγο δυνάμεις της αστυνομίας, όμως δεν κατάφεραν να εντοπίσουν τους δράστες. 

 

Κατέστρεψαν όλα τα ψηφοδέλτια της Χρυσής Αυγής στην Καλλιθέα
Φωτογραφία: Kallitheaonline

 

Κατέστρεψαν όλα τα ψηφοδέλτια της Χρυσής Αυγής στην Καλλιθέα
Φωτογραφία: Kallitheaonline

 

Από τα πρώτα στοιχεία προκύπτει ότι οι δράστες γνώριζαν ακριβώς σε ποιο σημείο μέσα στο κτίριο φυλάσσονταν τα ψηφοδέλτια του συνδυασμού, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως τα ψηφοδέλτια παρελήφθησαν από τις υπηρεσίες του δήμου Καλλιθέας  μόλις το μεσημέρι της Παρασκευής.

 

Η τύχη του συνδυασμού θα κριθεί από το υπουργείο Εσωτερικών, καθώς χωρίς ψηφοδέλτια ο συνδυασμός δεν μπορεί να συμμετάσχει στις δημοτικές εκλογές. Στο μεταξύ, η προθεσμία παράδοσης των ψηφοδελτίων από τους συνδυασμούς στον δήμο Καλλιθέας λήγει σήμερα Σάββατο, στις 2 το μεσημέρι.

 

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr