Καταθέτουν σήμερα οι πρώτοι μάρτυρες στην Εξεταστική για τα μνημόνια

Καταθέτουν σήμερα οι πρώτοι μάρτυρες στην Εξεταστική για τα μνημόνια Facebook Twitter
ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας
2

Επιστημονικοί και κοινωνικοί φορείς είναι οι πρώτοι που καταθέτουν σήμερα στην Εξεταστική Επιτροπή που διερευνά τις συνθήκες υπαγωγής της χώρας στα μνημόνια.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, πριν από λίγο ξεκίνησαν οι καταθέσεις των πρώτων μαρτύρων, του προέδρου και του γενικού διευθυντή του ΙΟΒΕ, Τάκη Αθανασόπουλου και Νίκου Βέττα.

Παράλληλα, ο πρόεδρος της Επιτροπής, Δημήτρης Βίτσας, έκανε γνωστό ότι απέστειλε αίτημα προς τον υπουργό Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη, με το οποίο ζητά να σταλούν στα μέλη της όλες οι δανειακές συμβάσεις που έχουν υπογραφεί από την ελληνική πλευρά.

Παράλληλα, μετά από σχετική πρόταση του εκπροσώπου του ΚΚΕ, Νίκου Καραθανασόπουλου, ο Δ. Βίτσας και τα μέλη της Επιτροπής συμφώνησαν να ζητήσουν να τους αποσταλούν τα πρακτικά από όλες τις σχετικές συνεδριάσεις του ΔΝΤ, των συνόδων κορυφής και του Eurogroup.

2

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Μητσοτάκης παρέλαβε βραβείο για τις οικονομικές επιδόσεις της Ελλάδας

Πολιτική / Ο Μητσοτάκης παρέλαβε βραβείο για τις οικονομικές επιδόσεις της Ελλάδας

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετώπισε η χώρα, υπογραμμίζοντας πως: «Ο ελληνικός λαός υπέμεινε σοβαρές δυσκολίες και έκανε θυσίες, όμως επέδειξε θάρρος, αγκάλιασε την αλλαγή και απέδειξε την ανθεκτικότητά του»
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης για αξιολόγηση: Το δημόσιο πρέπει να υπηρετεί τους πολίτες και όχι τον εαυτό του

Πολιτική / Μητσοτάκης για αξιολόγηση: Το δημόσιο πρέπει να υπηρετεί τους πολίτες και όχι τον εαυτό του

Τι αναφερει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην εβδομαδιαία ανασκόπησή του - Εθνική Στρατηγική για την Πρόληψη της Βίας και την Αντιμετώπιση της Παραβατικότητας Ανηλίκων
LIFO NEWSROOM
Κωνσταντίνος Κυρανάκης: «Η σχέση με τη Hellenic Train επανεξετάζεται»

LiFO politics / Κωνσταντίνος Κυρανάκης: «Η σχέση με τη Hellenic Train επανεξετάζεται»

Ο αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών, Κωνσταντίνος Κυρανάκης, μιλά στη Βασιλική Σιούτη και αναφέρει ότι η ελληνική κυβέρνηση είναι σε διαπραγματεύσεις με την ιταλική διοίκηση της Hellenic Train και την ιταλική κυβέρνηση, με στόχο σοβαρές επενδύσεις. Επίσης, απαντά στα θέματα που απασχόλησαν την επικαιρότητα, όπως η αναδιάρθρωση του ελληνικού σιδηροδρόμου, τα Τέμπη και οι ανώνυμες επιθέσεις στους συγγενείς των θυμάτων, τις οποίες δηλώνει ότι καταδικάζει.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Κασσελάκης: 30 μήνες φυλακή και 50.000 ποινή με αναστολή για παραβίαση του νόμου περί πόθεν εσχες

Πολιτική / Κασσελάκης: Ποινή φυλάκισης 30 μηνών με αναστολή και χρηματική ποινή 50.000 ευρώ για παραβίαση του νόμου περί πόθεν εσχες

Η εισαγγελική πρόταση ήταν απαλλακτική με το σκεπτικό ότι δεν ανέμενε το Σεπτέμβριο του 2023 να εκλεγεί Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και δε γνώριζε την απαγόρευση να διαθέτει καταθέσεις στο εξωτερικό ως πολιτικός αρχηγός
LIFO NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια