Καταγγελίες πρώην υφυπουργού για “ανοχή Μαξίμου” στη φοροδιαφυγή

Καταγγελίες πρώην υφυπουργού για “ανοχή Μαξίμου” στη φοροδιαφυγή Facebook Twitter
0

Σοβαρότατες καταγγελίες για “προστασία” της κυβέρνησης σε μεγαλοοφειλέτες του Δημοσίου, έκανε ο πρώην υφ. Οικονομικών Δημήτρης Κουσελάς, καταγγελίες που κατέθεσε στην Κυβερνητική Επιτροπή. Υποστήριξε, ότι η αντικατάσταση του στον προηγούμενο ανασχηματισμό είχε να κάνει με την πρόθεση του να κυνηγήσει τους μεγαλοοφειλέτες του Δημοσίου και τόνισε πως πρόκειται για φυσικά πρόσωπα και όχι για τη λίστα των νομικών προσώπων που έδωσε πρόσφατα στη δημοσιότητα η κυβέρνηση. Μάλιστα υποστήριξε ότι, από τους πάνω από 3 χιλιάδες αυτούς μεγαλοοφειλέτες, στο ταμείο θα έμπαιναν 9 δις ευρώ.



Όπως είπε, θα έπρεπε να έχει ήδη βγει στη δημοσιότητα και η λίστα των φυσικών προσώπων, κάτι που δεν έχει γίνει. Υποστήριξε επίσης ότι έθεσε εις γνώση του Πρωθυπουργού την πρόθεση του να χτυπήσει τους μεγάλους οφειλέτες αλλά, η υπόθεση δεν προχώρησε.



Η αρχή για το ξέσπασμα του πρώην υφυπουργού, έγινε όταν άσκησε κριτική στον Ευάγγελο Βενιζέλο επειδή δεν έχει ακόμη καταφέρει να αντιμετωπίσει τη φοροδιαφυγή. Τότε. σε πολύ έντονο ύφος, ο υπουργός Οικονομικών τού είπε ότι είναι μόλις τρεις μήνες σε αυτή τη θέση και τον ρώτησε τι είχε κάνει αυτός ως υφυπουργός. Ο κύριος Κουσελάς απάντησε ότι ήταν υφυπουργός και όχι υπουργός, αφήνοντας αιχμές για τον προϊστάμενο του και τόνισε ότι έφυγε από την κυβέρνηση γιατί ενώ είχε στα χέρια του λίστα με 3.800 οφειλέτες του Δημοσίου για ποσά άνω του 1.000.000 ευρώ για τον καθένα, άμεσα εισπράξιμα, γεγονός που είχε θέσει υπόψη του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, δεν κατέστη δυνατόν να τους "χτυπήσει".





0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΔΕΛΦΟΙ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης από Δελφούς: «Χρειαζόμαστε plan b εάν η κρίση στη Μέση Ανατολή επεκταθεί»

«Εάν το μπλόκο στα Στενά του Ορμούζ συνεχιστεί, είναι θέμα χρόνου να έχουμε σημαντικές διαταραχές στον εφοδιασμό του πετρελαίου και προϊόντων», σημείωσε ο πρωθυπουργός
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΑΛΒΕΡΤΟΣ ΜΟΝΑΚΟ

Πολιτική / Στην Ελλάδα ο πρίγκιπας Αλβέρτος Β' του Μονακό: Συναντήθηκε με Μητσοτάκη και Τασούλα

Κατά τις συναντήσεις, ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στις πρωτοβουλίες της χώρας για βιώσιμη διαχείριση του θαλάσσιου πλούτου και τον ρόλο της Μεσογείου ως κοινού σημείου αναφοράς
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΣΤΕΝΑ ΤΟΥ ΟΡΜΟΥΖ

Πολιτική / Μητσοτάκης: «Είναι πολύ σημαντικό για την παγκόσμια οικονομία να διασφαλιστεί ότι τα Στενά θα παραμείνουν ανοιχτά»

Οι δηλώσεις του πρωθυπουργού για την κατάσταση στη Μέση Ανατολή έγιναν στο πλαίσιο συνάντησής του με τον αντιπρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής, Χουσεΐν αλ-Σεΐχ
THE LIFO TEAM