Κασσελάκης: «Θα ξεπεράσουμε το 20% στις ευρωεκλογές»

Κασσελάκης: «Θα ξεπεράσουμε το 20% στις ευρωεκλογές» Facebook Twitter
Στέφανος Κασσελάκης/ Φωτ. Αρχείου: Eurokinissi
0

Νέα επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο Στέφανος Κασσελάκης, μιλώντας παράλληλα για τα επόμενα βήματα του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, δήλωσε ότι «είμαστε αυτόνομοι και μεγαλώνουμε συνεχώς» και εμφανίσθηκε βέβαιος ότι το κόμμα θα ξεπεράσει το 20% στις ευρωκλογές του Ιουνίου.

Μιλώντας στο OPEN, επεσήμανε ότι τα βασικά προβλήματα των νησιωτών είναι η Υγεία, οι συγκοινωνίες και η Παιδεία, σημειώνοντας ότι στα νησιά το πρόβλημα της υγείας είναι πιο οξύ, λόγω της υποστελέχωσης.

Όπως ανέφερε επίσης, ο ΣΥΡΙΖΑ έφερε τροπολογία με μπόνους ύψους 1.000 ευρώ για τους γιατρούς στα νησιά, εξομοίωση με προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, βοήθεια στην αγορά του σπιτιού, εφόσον μείνουν πέντε χρόνια, αλλά και κίνητρο για να συνεχίσουν την εκπαίδευση. Η τροπολογία κοστίζει 35 εκ. ευρώ, δηλαδή 1 ευρώ από τη διανυκτέρευση των τουριστών, αλλά η Νέα Δημοκρατία είναι δογματική και το απορρίπτει.

«Υπάρχει ένα ζήτημα στέγης, αυτά τα ενοίκια δεν μπορούν να είναι για ένα μικρό διάστημα και να τους πετούν έξω. Χρειάζεται, επίσης, ενίσχυση της στελέχωσης, θέλω να ευχαριστήσω το προσωπικό των νοσοκομείων και για το φιλότιμο που δείχνουν για να κρατήσουν τους πολίτες εν ζωή» σημείωσε ακόμη.

Συνεχίζοντας, δήλωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταργήσει τα απογευματινά χειρουργεία, αν γίνει κυβέρνηση, καθώς, όπως είπε, δεν έχουμε ανθρώπινο δυναμικό, πρέπει να επενδύσουμε στη δημόσια υγεία, σπουδάζουμε τους γιατρούς και φεύγουν έξω. Αν γίνουμε κυβέρνηση, πρώτη μας προτεραιότητα θα είναι το δημόσιο κράτος, επεσήμανε.

Στέφανος Κασσελάκης:  Θα γίνουν προτάσεις νόμου με διάφανη κοστολόγηση

Αναφερόμενος στην ακρίβεια και στο τι θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ αν εκλεγεί κυβέρνηση, μίλησε για ψέματα του Κυριάκου Μητσοτάκη όταν έκανε λόγο για «εισαγόμενη ακρίβεια» και συμπλήρωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ προτείνει τη θέσπιση πλαφόν ύψους 5% στο κέρδος για το ηλεκτρικό ρεύμα, αλλά η Νέα Δημοκρατία δεν το κάνει. Είμαστε από τις ακριβότερες χώρες στο ρεύμα, αλλά και στον πληθωρισμό στα τρόφιμα. Υπάρχουν ολιγοπώλια, ανέφερε ακομη.

Για την ακρίβεια και το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ αν αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας, έκανε λόγο για ψέματα του Κυριάκου Μητσοτάκη όταν έκανε λόγο για «εισαγόμενη ακρίβεια». Προτείνουμε τη θέσπιση πλαφόν ύψους 5% στο κέρδος για το ηλεκτρικό ρεύμα, αλλά η Νέα Δημοκρατία δεν το κάνει. Είμαστε από τις ακριβότερες χώρες στο ρεύμα, αλλά και στον πληθωρισμό στα τρόφιμα. Υπάρχουν ολιγοπώλια».

Ακόμη, σημείωσε ότι έχει προτείνει σύστημα «Τειρεσία» για τις εταιρείες που αισχροκερδούν, επιβάλλοντας απαγόρευση στο να συμμετέχουν σε έργα για το Δημόσιο για τουλάχιστον πέντε χρόνια. Πρότεινε, επίσης, τη θέσπιση μηδενικού ΦΠΑ σε βασικά είδη, όπως τα τρόφιμα, λέγοντας πως «οι άνθρωποι δεν αντέχουν και πως αυτό θα επιστραφεί στην οικονομία. Δεν πρόκειται για ένα μόνιμο μέτρο, αλλά οι πολίτες πεινούν. Προτείνουμε συζήτηση στη Βουλή για την ακρίβεια».

Σε ερώτηση αν το πρόγραμμα είναι κοστολογημένο, υποστήριξε πως «εμείς το χτίζουμε κάθε μέρα. Θα γίνουν προτάσεις νόμου με διάφανη κοστολόγηση, για να ξέρουν οι Έλληνες τι θα συμβεί, όταν γίνουμε κυβέρνηση.

Για τις ευρωεκλογές και το αποτέλεσμα που ικανοποιεί τον ΣΥΡΙΖΑ, επεσήμανε πως «στόχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι να κυβερνήσει, διεκδικεί την πρωτιά. Αλλάζουμε τις δομές του κόμματος, για να είναι προσιτό σε όλον τον κόσμο. Το Προοδευτικό Κέντρο έχει χώρο στον ΣΥΡΙΖΑ, εκεί είναι η φυσική του θέση.

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Απόστολος Βεσυρόπουλος: «Χωρίς απινιδωτή, ο "πολιτικός των απινιδωτών"», αναφέρει ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Kids Save Lives

Πολιτική / Απόστολος Βεσυρόπουλος: «Χωρίς απινιδωτή, ο "πολιτικός των απινιδωτών"», αναφέρει ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Kids Save Lives

Ο βουλευτής της ΝΔ υπέστη ανακοπή σε πολυσύχναστη παραλία της Χαλκιδικής που δεν υπήρχε απινιδωτής ή ναυαγοσώστης - Ο ίδιος ως υφυπουργός είχε συμβάλλει ώστε να τοποθετηθούν περισσότεροι απινιδωτές σε σχολεία και κοινότητες της χώρας
LIFO NEWSROOM
Σφοδρή επίθεση Κεφαλογιάννη σε Πελετίδη για τις φωτιές: «Εγκληματικό να αμφισβητείς το 112»

Πολιτική / Επίθεση Κεφαλογιάννη σε Πελετίδη για τις φωτιές: «Εγκληματικό να αμφισβητείς το 112»

Επικεντρώθηκε ιδιαίτερα στη δήλωση του κ. Πελετίδη ότι κάποιοι πολίτες έσωσαν τα σπίτια τους επειδή δεν ακολούθησαν τις οδηγίες του 112, χαρακτηρίζοντάς την «εγκληματική και επικίνδυνη»
LIFO NEWSROOM
Πόσο έχουν αλλάξει οι ιστορικές σχέσεις της Ρωσίας με την Ελλάδα και την Τουρκία

Βασιλική Σιούτη / Πόσο έχουν αλλάξει οι ιστορικές σχέσεις της Ρωσίας με την Ελλάδα και την Τουρκία

Ο Θάνος Βερέμης, ιστορικός και πολιτικός επιστήμονας, μιλά στη Βασιλική Σιούτη για τις ελληνορωσικές σχέσεις από την Ελληνική Επανάσταση μέχρι σήμερα αλλά και για τις σχέσεις της Ρωσίας με την Τουρκία και τις μεγάλες δυνάμεις της Ευρώπης τον 19ο και τον 20ό αιώνα. Πόσο έχουν αλλάξει τα πράγματα;
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Κοινή δήλωση Ελλάδας, Γαλλίας, Βρετανίας, Δανίας και Σλοβενίας: «Το Ισραήλ να ανακαλέσει άμεσα την απόφαση για τη Γάζα»

Πολιτική / Κοινή δήλωση Ελλάδας, Γαλλίας, Βρετανίας, Δανίας και Σλοβενίας: «Το Ισραήλ να ανακαλέσει άμεσα την απόφαση για τη Γάζα»

Στη δήλωση αναφέρεται ότι το σχέδιο «κινδυνεύει να παραβιάσει το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο» και ότι «θα θέσει σε κίνδυνο τις ζωές όλων των αμάχων στη Γάζα»
LIFO NEWSROOM
Λένα Σαμαρά: Η επίσημη ανακοίνωση της ΥΠΕ για τον θάνατό της

Πολιτική / Λένα Σαμαρά: Η επίσημη ανακοίνωση της ΥΠΕ για τον θάνατό της

«Κατά την διάρκεια της διερεύνησης των αιτιών της κατάστασης της, η ασθενής παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση και παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του νοσοκομείου η ασθενής κατέληξε» αναφέρει η ανακοίνωση
LIFO NEWSROOM