Ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ο Ευάγγελος Βενιζέλος και η νυν υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου διορίστηκαν, κατά λάθος, δικαστικοί αντιπρόσωποι για τις προσεχείς εκλογές.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η εφημερίδα «Καθημερινή» το γεγονός προκάλεσε αναστάτωση στον Άρειο Πάγο μόλις έγινε αντιληπτό. Όπως όλα δείχνουν, από παραδρομή των Δικηγορικών Συλλόγων αρκετοί πολιτικοί συμπεριλήφθηκαν στους καταλόγους των δικαστικών αντιπροσώπων, όπως ο Νίκος Δένδιας. 

 

Πέρα όμως από τους πολιτικούς, για τους οποίους ήδη ξεκίνησε διαδικασία αντικατάστασης τους με άλλους δικηγόρους, έχουν διοριστεί ως δικαστικοί αντιπρόσωποι και γνωστοί δημοσιογράφοι που θα εργάζονται τις ημέρες των εκλογών καθώς και υπερήλικες δικηγόροι άνω των 80 ετών. 

 

Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, το Ανώτατο Δικαστήριο δεν έχει το δικαίωμα να αλλάξει τους καταλόγους που στέλνουν οι δικηγορικοί σύλλογοι, για τον διορισμό των δικαστικών αντιπροσώπων. Το λάθος είχε ως αποτέλεσμα ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, διορίστηκε αναπληρωματικός στην Πιερία, τον Ευάγγελο Βενιζέλο τον διόρισαν στον Λαγκαδά και ο εκπρόσωπος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς που διορίστηκε στον δήμο Χαλκηδόνος Θεσσαλονίκης. Η κα Αχτσιόγλου κλήθηκε να μεταβεί στην Μενεμένη. 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr