Καραχάλιος: «Θέλουν να με τελειώσουν γιατί έψαχνα για «τρύπα» 12 εκ.»

Καραχάλιος: «Θέλουν να με τελειώσουν γιατί έψαχνα για «τρύπα» 12 εκ.» Facebook Twitter
0

Με κείμενο του προς τα μέσα ενημέρωσης ο πρώην γ.γ. του ΕΟΤ Νίκος Καραχάλιος παίρνει θέση στην υπόθεση κατάχρησης χρημάτων του οργανισμού από πρώην ειδικό σύμβουλο του αλλά αφήνει και αιχμές για προσπάθεια συκοφάντησης  του επειδή κατά τη θητεία του στον ΕΟΤ διαπίστωσε, όπως υποστηρίζει, σοβαρές παρατυπίες και τρύπα 12 εκατομμυρίων ευρώ, για την οποία αφήνει ένα ερωτηματικό, για το αν είναι «λογιστική». Καταγγέλλει επίσης «επαγγελματικά κυκλώματα» στον ΕΟΤ που επιδιώκουν την αδιαφάνεια.

  Η δήλωση του κ. Καραχάλιου:

Οσοι προσπάθησαν να με τελειώσουν, μάλλον βιάστηκαν - Ξέρω οτι θα προσπαθήσουν ξανά..

«Διετέλεσα Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ για 12 εβδομάδες. Από τον πρώτο κιόλας μήνα διαπίστωσα μια σειρά από σοβαρές παρατυπίες και δυσλειτουργίες στον Οργανισμό, που αφορούσαν θέματα οικονομικής διαφάνειας, οργανωτικής λειτουργίας και επικοινωνιακής στρατηγικής.

Η παρουσία μου στον δημόσιο βίο συνδέεται με δυο πράγματα: Την παραγωγή έργου και τον ασυμβίβαστο χαρακτήρα μου σε ό, τι αφορά θέματα διαχείρισης δημοσίου χρήματος. Ειδικά σε μια εποχή κρίσης, όπου κάθε ευρώ το οποίο ξοδεύεται άσκοπα από το δημόσιο είναι ένα ευρώ χαμένο από τα ταμεία ανεργίας, τις συντάξεις των γερόντων και τους μισθούς των πολιτών.

Κάθε ενέργειά μου, για να φέρει αποτελέσματα, έπρεπε και πρέπει να είναι στοιχειοθετημένη. Γι' αυτό και όταν στις αρχές Δεκεμβρίου παρέλαβα το πόρισμα των ορκωτών λογιστών, και αφού ενημέρωσα το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΟΤ και την Υπουργό Τουρισμού, προχώρησα σε μια σειρά ενεργειών για τη διαλεύκανση της λογιστικής (;) τρύπας των 12 εκατομμυρίων ευρώ, η οποία διαπιστώνεται στο πόρισμα.

Από εκείνη την ημέρα, και εδώ και τρεις εβδομάδες, ξεκίνησε μια πρωτοφανής σε μέγεθος και χυδαιότητα εκστρατεία κατασυκοφάντησής μου. Σκοπός, όσων θεωρούν ότι θα πληγούν από τη διερεύνηση των οικονομικών υποθέσεων του ΕΟΤ, είναι να με "εκτελέσουν" επικοινωνιακά, να με "τελειώσουν"' πολιτικά και να διαλύσουν την προσωπική ζωή μου.

Επειδή άντεξα στο πρώτο κύμα των επιθέσεων, προχώρησαν ένα βήμα παραπέρα. Προσπάθησαν να με εμπλέξουν σε αυτή την υπόθεση. Βιάστηκαν. Η υπόθεση της πλαστογραφίας που ήρθε στο φως της δημοσιότητας είναι πολύ σοβαρή, αλλά αποτελεί ερασιτεχνική απάτη, μπροστά στα επαγγελματικά κυκλώματα που θέλουν την αδιαφάνεια στον ΕΟΤ.

Σήμερα το πρωί, ενημέρωσα το Τμήμα Εσωτερικών Υποθέσεων της Ασφάλειας για όσα γνωρίζω σχετικά με την υπόθεση της πλαστογραφημένης επιταγής. Ήταν ήδη σαφές στις αρχές ότι κάποιοι είχαν πλαστογραφήσει την υπογραφή μου.

Αυτή η υπόθεση έχει πάρει το δρόμο της Δικαιοσύνης, γι' αυτό και επ' αυτού δεν θα κάνω εκ νέου κανένα απολύτως σχόλιο, παρά μόνο αν μου ζητηθεί από τις αρμόδιες αρχές, τις οποίες ήδη συνδράμω για τη διαλεύκανση της υπόθεσης.

Αν όμως θέλουμε να μάθουμε τι πραγματικά συμβαίνει στον ΕΟΤ, πρέπει να κινηθούμε βήμα-βήμα. Ελπίζω ότι ο «διάδοχός» μου (ο οποίος ακόμη και σήμερα, μια εβδομάδα μετά τον διορισμό του δεν είχε τον επαγγελματισμό να επικοινωνήσει μαζί μου) θα εκτελέσει τις αποφάσεις της προηγούμενης διοίκησης, που αφορούν στην κάθαρση στον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού.

Ο ΕΟΤ έχει αξιόλογα στελέχη, όπως όμως κάθε οργανισμός μπορεί να έχει και «αρρωστημένα μυαλά».

Επαναλαμβάνω: Όσοι προσπάθησαν να με τελειώσουν, μάλλον βιάστηκαν.

Ξέρω ότι θα προσπαθήσουν ξανά...»

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης: «Τι είναι πιο χρήσιμο, η «παράδοση της κατάληψης» ή η εξασφάλιση στέγης για οικονομικά αδύναμους σπουδαστές;»

Πολιτική / Μητσοτάκης: «Τι είναι πιο χρήσιμο, η "παράδοση της κατάληψης" ή η εξασφάλιση στέγης για οικονομικά αδύναμους σπουδαστές;»

Το σχόλιο του πρωθυπουργού για το Final Four, για τις προβλέψεις της Κομισιόν για την ελληνική οικονομία αλλά και τα πανεπιστήμια, στην καθιερωμένη κυριακάτικη ανάρτησή του
LIFO NEWSROOM
«Η Δύση πυροβόλησε τα πόδια της με τον πόλεμο στην Ουκρανία»

Lifo Videos / «Η Δύση πυροβόλησε τα πόδια της με τον πόλεμο στην Ουκρανία»

Μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση του Γιάννη Πανταζόπουλου με τον συγγραφέα, δημοσιογράφο και διευθυντή του SLpress.gr, Σταύρο Λυγερό, για τις βαθύτερες διαστάσεις της σύγκρουσης Ρωσίας - Ουκρανίας, το ενεργειακό σκάκι και την προπαγάνδα, τη θέση της Ευρώπης, τη στάση της Ελλάδας, τον ρόλο της Κίνας και την επιστροφή του Τραμπ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ανδρουλάκης για Τέμπη: Τη Δευτέρα κατατίθεται η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για προανακριτική

Πολιτική / Ανδρουλάκης για Τέμπη: Τη Δευτέρα κατατίθεται η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για προανακριτική

Κατηγόρησε την κυβέρνηση για συγκάλυψη, φέρνοντας ως παράδειγμα την καταψήφιση της πρότασης διερεύνησης υπουργικής ευθύνης στην υπόθεση της σύμβασης 717, παρά την αναφορά σχετικής δικογραφίας από την ευρωπαϊκή Δικαιοσύνη
LIFO NEWSROOM
«Η Ελλάδα πρέπει να φτιάξει τα τρένα, τελεία»

LiFO politics / «Η Ελλάδα πρέπει να φτιάξει τα τρένα, τελεία»

Η νέα εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Αλεξάνδρα Σδούκου συζητά με τη Βασιλική Σιούτη για τα θέματα της πολιτικής επικαιρότητας και εξηγεί γιατί «οι γυναίκες πολλές φορές χρειάζεται να καταβάλουν παραπάνω προσπάθεια για να αποδείξουν την αξία τους».
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Βασιλική Σιούτη για Τέμπη: «Υπάρχει πολλή προπαγάνδα και λίγη ενημέρωση»

Lifo Videos / Τέμπη: «Υπάρχει πολλή προπαγάνδα και λίγη ενημέρωση»

Από τα αναπάντητα ερωτήματα γύρω από την υπόθεση των Τεμπών, μέχρι τη στασιμότητα του ΠΑΣΟΚ και την παρουσία της Ζωής Κωνσταντοπούλου και του Στέφανου Κασσελάκη στην πολιτική σκηνή – Μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση του Γιάννη Πανταζόπουλου με την υπεύθυνη του πολιτικού ρεπορτάζ της LIFO Βασιλική Σιούτη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Η Ελλάδα βιώνει πολιτικές συνθήκες που δεν έχει ξαναζήσει»

LiFO politics / Έχουμε τελικά αντιπολίτευση, ή όχι;

Ο δημοσιογράφος Χάρης Ιωάννου συζητά με τη Βασιλική Σιούτη για το αν τελικά έχουμε αντιπολίτευση, για την ιδιαίτερη πολιτική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα, καθώς και για τις προκλήσεις του πολιτικού ρεπορτάζ.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Ο Μητσοτάκης παρέλαβε βραβείο για τις οικονομικές επιδόσεις της Ελλάδας

Πολιτική / Ο Μητσοτάκης παρέλαβε βραβείο για τις οικονομικές επιδόσεις της Ελλάδας

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετώπισε η χώρα, υπογραμμίζοντας πως: «Ο ελληνικός λαός υπέμεινε σοβαρές δυσκολίες και έκανε θυσίες, όμως επέδειξε θάρρος, αγκάλιασε την αλλαγή και απέδειξε την ανθεκτικότητά του»
LIFO NEWSROOM