Κ. Μητσοτάκης: Προσβλέπω σε μια εξαιρετικά στενή σχέση με την Εκκλησία της Ελλάδος

Κ. Μητσοτάκης: Προσβλέπω σε μια εξαιρετικά στενή σχέση με την Εκκλησία της Ελλάδος Facebook Twitter
6

«Έχω πάρα πολύ μεγάλο σεβασμό στο πρόσωπο του αρχιεπισκόπου και εξαιρετική εκτίμηση, όχι μόνο στο πνευματικό του έργο, αλλά στο πλούσιο κοινωνικό έργο το οποίο παρέχει η Εκκλησία της Ελλάδος σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες», δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά τη 40λεπτη συνάντησή του με τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο.

«Στον πολιτικό λόγο της ΝΔ η έννοια της αλληλεγγύης θα βρει κεντρική θέση και προσβλέπω σε μια εξαιρετικά στενή και εποικοδομητική σχέση με την Εκκλησία της Ελλάδος», δήλωσε ο ο νέος πρόεδρος της ΝΔ, κάνοντας λόγο και για τα προνοιακά ιδρύματα της Εκκλησίας και το κοινωνικό έργο των μητροπολιτών σε όλη την Ελλάδα, το οποίο διαπίστωσε, όπως είπε, στις περιοδείες του κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας.

Από την πλευρά του, ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος χαρακτήρισε τη συνάντηση αυτή ουσιαστική, διότι, όπως είπε, ο πρόεδρος της ΝΔ αντιλαμβάνεται την ευθύνη και τις υποχρεώσεις που του έβαλαν στους ώμους του οι Έλληνες ψηφοφόροι περισσότερο από κάθε άλλη φορά.

«Όπως ξέρετε, η Εκκλησία έχει δύο στόχους: ο πρώτος είναι να στηρίξει τον άνθρωπο, να τον βοηθήσει να καταλάβει τον προορισμό του, την πορεία του να σταθεί στα πόδια του στις δύσκολες ώρες και ο δεύτερος είναι όταν ο άνθρωπος έχει πρόβλημα, είτε αυτό λέγεται πείνα είτε ανασφάλεια να σταθεί πλάι του», τόνισε ο αρχιεπίσκοπος. Διευκρίνισε μάλιστα, ότι «σε αυτούς τους δύο στόχους, τους δύο άξονες, περιστρέφεται όλη η διδασκαλία του Χριστού και συμπίπτει τώρα ο σκοπός να είναι ο ίδιος, λίγο όμως πιο βαθιά εκτιμώμενος, ότι και η Πολιτεία και η Εκκλησία θέλουν να εξυπηρετήσουν τον άνθρωπο».

Τον Κυριάκο Μητσοτάκη συνόδευε κατά την επίσκεψή του στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος.

6

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

6 σχόλια
Θα έχει εξαιρετικά στενές σχέσεις;Δηλαδή θα βγάλουν κορέους, γιατί η Αριστερά αντί για απομάκρυνση έγινε κολλητή.Οπότε να περιμένω να καταργηθεί το παιδείας και να μείνει μόνο το θρησκευμάτων και να γίνει υπουργός του ο Άνθιμος που ξέρει από παιδιά. (βλέπε Παπάφιο).Αυτό το κράτος από ελπίδα, σε ελπίδα το πάει και από νέο σε νέο.
καλά όσο η Εκκλησία θα στηρίζει και θα θρέφει οικονομικά την εκάστοτε κυβέρνηση και τα κόμματα πάντα αγαπημένοι και πάντα σε κλίμα συνεργασίας θα΄ναι. Άντε από κει όλοι σας. Σας σιχάθηκα πια. ΟΛΟΥΣ.

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ